دوشنبه 15 خرداد 1385

دانستنی‌هايی از جام هجدهم، جام جهانی ‪ ۲۰۰۶‬آلمان، ايرنا

تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی ‪۸۵/۰۳/۱۵‬
خارجی. ورزشی. فوتبال. جام جهانی .

آيا می‌دانيد که
تيم ملی فوتبال انگليس در حالی جواز حضور در جام جهانی ‪ ۲۰۰۶‬آلمان را بدست آورد که امتيازات کمتری نسبت به تيم‌های رومانی و جمهوری چک ( تيم - های دوم و سوم گروه يک) داشت.

تيم ملی فوتبال انگليس که در گروه ششم مرحله مقدماتی جام جهانی در قاره اروپا قرار داشت، با کسب ‪ ۲۲‬امتياز به عنوان تيم دوم اين گروه راهی جام جهانی شد.

اين درحالی است که تيم‌های رومانی و جمهوری چک به‌ترتيب با ‪ ۲۵‬و ‪۲۴‬ امتياز نتوانستند به طور مستقيم به جام جهانی آلمان صعود کنند.

قرار بر اين بود که برای انتخاب دو تيم صعودکننده از ميان تيم‌های دوم گروههای مقدماتی اروپا، نتايج ديدارهای رفت و برگشت تيم‌های دوم گروههای هفت تيمی مقابل تيم‌های قعرنشين محاسبه نشود به همين دليل تيم جمهوری چک با شکست مقابل هلند شانس صعود به جام جهانی را از دست داد و نتايج بازی تيم‌های رومانی با ارمنستان از گروه نخست محاسبه نشد.


******
آيا می‌دانيد که
قرار بر اين بود که مراسم افتتاح مسابقات فوتبال جام جهانی ‪۲۰۰۶‬ آلمان، دو روز زودتر از برنامه اعلام شده برگزار شود.

اين مراسم که قرار بود روز ‪ ۹‬ژوئن ‪ ۲۰۰۶‬برگزار شود به منظور حفظ شرايط مطلوب ورزشگاه المپيک شهر برلين برای مسابقات بعدی، به روز ‪ ۷‬ژوئن موکول شد اما اندکی بعد به دليل بروز اختلاف ميان فيفا و کميته برگزاری جام جهانی آلمان، کل مراسم لغو شد.

به اين ترتيب رقابتهای هجدهمين دوره جام جهانی بدون مراسم افتتاح آغاز می‌شود و آلمانی‌ها قصد دارند صرفا جشن کوچکی را در محل دروازه براندنبورگ بدون حضور نماينده رسمی فيفا برگزار کنند.


******
آيا می‌دانيد که
"فرانس بکن‌باوئر" رييس کميته برگزارکننده مسابقات فوتبال جام جهانی ‪ ،۲۰۰۶‬سفر دور دنيا و بازديد و خوشامدگويی به ‪ ۳۲‬تيم صعودکننده به اين پيکارها را روز دهم مهر سال گذشته، از تهران شروع کرد.

وی در اين سفر از محل فدراسيون فوتبال بازديد کرد و در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران به سوالات آنان در خصوص برگزاری مسابقات جام جهانی ‪۲۰۰۶‬ آلمان پاسخ داد.


******
آيا می‌دانيد که
"فرانس بکن باوئر" بعد از سفر به تهران در ستون اختصاصی يادداشت روزنامه بيلد نوشت: در اين سفر از استقبال ايرانی‌ها شگفت‌زده شدم. برای من بسيار قابل تعجب بود که تصويرم را در تمامی روزنامه‌های تهران و حتی در هتل آزادی مشاهده کنم.

وی افزود: ما يک مجموعه تصوير هنری و جا کليدی با ارزش به فدراسيون فوتبال ايران هديه داديم و من هم قاليچه‌ای با تصوير خودم و "محمد دادکان" رييس اين فدراسيون دريافت کردم.


******
آيا می‌دانيد که
"تاباره واسکوئز" رييس جمهوری اروگوئه به "سپ بلاتر" رييس فدراسيون بين‌المللی فوتبال پيشنهاد کرد امتياز ميزبانی رقابت‌های جام جهانی سال ‪ ۲۰۳۰‬را که همزمان با يکصدمين سال برگزاری اين مسابقات است، به ميزبان اولين دوره يعنی اروگوئه اعطا کند.

نخستين دوره مسابقات جام جهانی، سال ‪ ۱۹۳۰‬در اروگوئه برگزار شد و کشور ميزبان به قهرمانی در اين پيکارها دست يافت.


******
آيا می‌دانيد که
تيم ملی فوتبال فرانسه برای نخستين بار طی ‪ ۲۰‬سال گذشته، موفق شد از مسير رقابت‌های مقدماتی به مرحله نهايی مسابقات جام جهانی صعود کند.

فرانسه آخرين بار در رقابت‌های مقدماتی جام جهانی ‪ ۱۹۸۶‬توانست جواز صعود دريافت کند و البته با حضور درخشان "ميشل پلاتينی" تا مرحله نيمه نهايی صعود کرد.

اين تيم در راهيابی به جام جهانی ‪ ۱۹۹۰‬ايتاليا و ‪ ۱۹۹۴‬آمريکا ناکام ماند و در سال ‪ ۱۹۹۸‬از امتياز ميزبانی خود استفاده کرد سپس به عنوان مدافع قهرمانی بدون حضور در رقابتهای مقدماتی به جام جهانی ‪ ۲۰۰۲‬در کره / ژاپن راه يافت اما خيلی زود حذف شد.


******
آيا می‌دانيد که
با اينکه کميته برگزاری جام جهانی ‪ ۲۰۰۶‬آلمان اعلام کرده بود فقط به پانزده هزار داوطلب برای انجام هماهنگی و کارهای تيم‌ها، ميهمانان و خبرنگاران نياز دارد، جمعيتی نزديک به چهل هزار نفر از طريق اينترنت فرم‌های مخصوص داوطلبان را تکميل کردند.

بنابر اعلام کميته برگزاری جام جهانی فرم‌ها از ‪ ۱۵۶‬کشور جهان و از هر پنج قاره فرستاده شده‌اند که در اين بين نام کشورهايی مثل بورکينافاسو و جزاير برتيش ويرجين جلب توجه می‌کند.

يکی از فرم‌ها مربوط به روزنامه نگاری از شهر ريو برزيل است، ديگری از طرف يک پزشک مادريدی ارسال شده، آشپزی از جزاير کوک، مکانيکی از پالرمو و شهرداری از منطقه ‪ ۹‬نورنبرگ آلمان نيز شانس خود را امتحان کرده‌اند و اسمشان را ثبت کرده‌اند.

يک سوم افرادی که ثبت نام کرده‌اند، بانوان هستند و ‪ ۶۴‬درصدشان زير سی سال هستند. از جمع بانوان داوطلب، شانزده هزار نفر دانش آموزند.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

جدا از امور مرتبط با ميهمانان، خبرنگاران و تيم‌های شرکت‌کننده، کميته برگزاری برای کارگران با تجربه هم اعلام نياز کرده و ‪ ۱۲۰۰‬نفر به همين خاطر فرم پر کرده‌اند که چهل درصدشان بالای ‪ ۶۹‬سال هستند و حتی يکی از آنها ‪۷۸‬ساله است. در عين حال پانصد نفر از آنها تجربه اين کار را در جام جهانی ‪ ۲۰۰۲‬دارند و البته نيمی از آنها نيز اعلام کرده‌اند، توقع مالی ندارند.


******
آيا می‌دانيد که
از هر پنج هوادار تيم ملی فوتبال انگليس در جام جهانی ‪ ۲۰۰۶‬يک نفر به گروه اوباش اغتشاشگر تعلق دارد.

براساس تحقيق موسسه هلندی "هوليگان گروپ" که در زمينه اوباشگری در مسابقات ورزشی به خصوص فوتبال تحقيق می‌کند، به رغم تلاشهای پليس انگليس در مورد ممانعت از عزيمت اوباش شناخته شده برای حضور در رقابتهای جام جهانی آلمان، اين دسته همچنان خطرسازترين افراد در بزرگترين تورنمنت ورزشی جهان پس از المپيک محسوب می‌شوند.

دنبالک:
http://mag.gooya.ws/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/30288

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'دانستنی‌هايی از جام هجدهم، جام جهانی ‪ ۲۰۰۶‬آلمان، ايرنا' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016