خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جام جهانی ۲۰۰۶
تيم ملی فوتبال ايران با کسب يک امتياز و قرارگرفتن در مکان چهارم گروه D، جام جهانی آلمان را به پايان برد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، تيم ملی کشورمان در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان برابر تيمهای مکزيک و پرتغال شکست خورد و برابر آنگولا به تساوی دست يافت. ايران در مجموع با دريافت ۶ گل و به ثمر رساندن ۲ گل با تفاضل منهای ۴ در قعر جدول ردهبندی ايستاد و نسبت به جام جهانی ۹۸ فرانسه يک رده سقوط داشت، ضمن آن که در فرانسه امتياز ايران ۳ و تفاضل گل تيم ملی کشورمان منهای ۲ بود.
در جام ۲۰۰۶ آلمان ابراهيم ميرزاپور، رحمان رضايی، آندرانيک تيموريان و مهدی مهدویکيا چهار بازيکنی بودند که در تمامی بازیهای ايران به صورت ثابت حضور داشتند و در مقابل وحيد طالبلو، حسن رودباريان، امير حسين صادقی، جواد کاظميان، محرم نويدکيا و رضا عنايتی شش بازيکنی بودند که فرصتی برای حضور در رقابتهای جام جهانی پيدا نکردند.
موثرترين بازيکنان تيم ايران يحيی گل محمدی و سهراب بختياریزاده بودند که هر کدام يک گل برای ايران به ثمر رسانده و به ترتيب ۱۷۸ و ۹۲ دقيقه برای تيم ملی به ميدان رفتند.
ضعيفترين عملکرد نيز متوجه جواد نکونام است که با دريافت ۲ کارت زرد در ديدار برابر مکزيک و پرتغال، بازی آنگولا را نيز از دست داد.
همچنين ابراهيم ميرزاپور سنگربان تيم ملی کشورمان نيز با دريافت شش گل، در ۳ بازی عملکرد ناموفقی داشت. تيم ايران در جام جهانی، مجموعا طی سه بازی ۶۲ خطا انجام داد و حسين کعبی، جواد نکونام، يحيی گل محمدی، آندرانيک تيموريان، مهرزاد معدنچی و فريدون زندی بازيکنانی بودندکه کارت زرد دريافت کردند؛ اما،تيم ملی ايران در اين رقابتها بازيکن اخراجی نداشت.
از نظر آماری تيم ملی ايران در ديدار برابر آنگولا از نظر شوت به دروازه با ۷ شوت صحيح، عملکرد بهتری داشته است. اين آمار در ديدار برابر مکزيک ۵ و برابر پرتغال يک بوده است.
خشنترين بازی تيم ملی ايران، ديدار برابر آنگولا با ۲۳ خطا و ۳ کارت زرد بوده است، ديدار مقابل پرتغال با ۱۸ خطا و ۴ کارت زرد و بازی با مکزيک با ۲۱ خطا و يک کارت زرد به ترتيب در جايگاه بعدی قرار دارند. بيشترين تعداد کرنر و آفسايد برای ايران در جام جهانی در ديدار برابر آنگولا، با ۶ کرنر و ۵ آفسايد بوده است.
ملیپوشان کشورمان در ديدار برابر مکزيک صاحب ۵ کرنر و ۲ آفسايد شده و در ديدار مقابل پرتغال نيز يک کرنر و ۳ آفسايد به دست آوردهاند. درصد مالکيت توپ برای ايران در ديدار مقابل مکزيک ۴۷ درصد، پرتغال ۳۷ درصد و آنگولا ۴۵ درصد بوده است.
اين آمار نشان میدهد که تيم ايران در ديدار برابر آنگولا بهترين و در بازی مقابل پرتغال ضعيفترين عملکرد را در جام جهانی ۲۰۰۶ داشته است.
مهاجمان تيم ملی با ناکامی در گلزنی، جام جهانی را ناموفق پشت سر گذاشتند و خط دفاعی ايران نيز با دريافت شش گل کارنامهی قابل قبولی ندارد؛ اما، نکتهی جالب آن که سهراب بختياری زاده و يحيی گل محمدی مدافعان گلزن تيم ملی ايران تنها گزينههای شاخص خط دفاعی هستند.
در خط ميانی نيز تنها مهدی مهدویکيا که تيم ملی ايران در دو بازی مکزيک و آنگولا با ارسال ضربات کرنر اين بازيکن به گل دست يافت، عملکردی بهتر از ساير نفرات داشته است. در درون دروازه تنها ابراهيم ميرزاپور فرصت حضور در ميدان را پيدا کرد که اين بازيکن نيز با دريافت ۶ گل عملکرد نسبتا ضعيفی را به نمايش گذاشت.
در پايان بازیهای ايران در جام جهانی يحيی گل محمدی به طور رسمی از تيم ملی ايران خداحافظی کرد.
بازيکنان تيم ملی ايران از نگاه آمار:
نام ...پست .... زمان حضور در ميدان (دقيقه) ...گل ...کارت زرد...کارت قرمز.
۱ـ ابراهيم ميرزاپور...دروازهبان ...۲۷۰.
۲ ـ وحيد طالبلو ... دروازهبان.
۳ ـ حسن رودباريان ... دروازهبان.
۴ ـرحمان رضايی ... مدافع ...۲۷۰.
۵ـ حسين کعبی ... مدافع...۲۴۷...۱کارت
۶ ـ محمد نصرتی ... مدافع...۱۸۴.
۷ـ يحيی گل محمدی ... مدافع ...۱۷۸....۱گل...۱کارت زرد.
۸ـ سهراب بختياریزاده .... مدافع...۹۲....۱گل.
۹ـ امير حسين صادقی ....مدافع.
۱۰ـ آندرانيک تيموريان ... بازيکن ميانی ....۲۷۰...۱کارت زرد.
۱۱ـ مهدی مهدویکيا .... بازيکن ميانی......۲۷۰.
۱۲ـ مهرزاد معدنچی .... بازيکن ميانی ..... ۱۸۳...۱کارت زرد.
۱۳ـ جواد نکونام .... بازيکن ميانی .....۱۸۰.....۲ کارت زرد.
۱۴ـ علی کريمی .... بازيکن ميانی .... ۱۲۸.
۱۵ـ فريدون زندی .... بازيکن ميانی .... ۱۱۵.....۱کارت زرد.
۱۶ـ مسعود شجاعی ..... بازيکن ميانی ....۷۷.
۱۷ـ جواد کاظميان ..... بازيکن ميانی.
۱۸ـ محرم نويدکيا ..... بازيکن ميانی.
۱۹ـ وحيد هاشميان ..... مهاجم ..... ۲۱۹.
۲۰ـ علی دايی ...... مهاجم .....۱۸۰
۲۱ـ رسول خطيبی ...... مهاجم ۷۵.
۲۲ـ آرش برهانی ..... مهاجم ۳۲.
۲۳ـ رضا عنايتی .... مهاجم.