تهران،خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۵/۰۴/۰۴
رييس اسبق فدراسيون فوتبال با اعلام اينكه پشت همه حمايتها از تيم ملي فوتبال ايران مهندس " محمد علي آبادي " معاون رييس جمهوري و رييس سازمان تربيت بدني حضورداشت، تصريح كرد : بركناري محمد دادكان پاسخي به احساسات جريحهدار شده مردم بود.
" داريوش مصطفوي " روز يكشنبه در گفت وگو با سايت خبري سازمان تربيت بدني در تحليل مسايل اخير فوتبال كمي به عقب برمي گردد و ميگويد : وقتي در دوره صفايي فراهاني، بودجه كلاني به فوتبال تزريق شد ، بايد براي استفاده از اين پول كلان و تقويت بنيانهاي فوتبال ، برنامههاي مدوني مي- داشتيم كه متاسفانه به مسايل زير ساختي توجه لازمنشد.
وي اضافه ميكند : ۴۵ميليون تومان بودجه دوره مديريت ما كجا و بودجه ۶ميلياردي كجا.
از همين رو تاكيد دارم كه صرف پول كافي نيست و بايدبتوان با مديريتي خوب اين بودجه را درست و بههنگام هزينه كرد تا از آن چيزي عايد و واصل فوتبال كشور شود.
مصطفوي ميافزايد : گرچه اعتقاد دارم محمد دادكان با اشتباه مسوولان وقت سازمان در راس فدراسيون فوتبال قرارگرفت ، اما او هيچگاه نخواست يا نتوانست با مديريتي خوب از قابليتها و پتانسيلهاي فوتبال براي حضوري خوب وشايسته در رقابتهاي جام جهاني آلمان بهره بگيرد .
حقيقت آن است كه برانكو اصلا در حد تيم ملي فوتبال ما قرار نداشت .
اين درست كه دادكان سهمي در آوردن مجدد برانكو نداشت ، اما او در ادامه حمايت سئوال برانگيزي از وي كرد و در مقابل نقطه نظرات كارشناسان و رسانهها سخت ايستاد و به همه نيز انگ توطئه و ضربه زدن به فوتبال ملي را زد .
اين كارشناس فوتبال كشورمان در عين حال ميگويد : سازمان تربيت بدني دردوره علي آبادي همه گونه حمايت و همراهي را با فوتبال و تيم ملي انجام داد . به واقع علي آبادي اصول كار مديريتي را بخوبي بلد است ، نه تنها هيچ گونه دخالتي در كار فوتبال و فدراسيون نكرد ، بلكه پشت همه حمايت هاي رييس جمهوري ، رييس مجلس و مجموعه دولت از فوتبال و تيم ملي قرار داشت تا تيم ملي در شرايطي خوب پاسخگوي انتظارات مردم باشد . هر چند كه بعضيها تلاش كردند اين حمايتها را لوث كرده و به نام خود مصادره كنند ، اما وي كه وظيفهاي ملي را بردوش خود ميديد تمام تنديها و ناملايمات رابا سعه صدر تحمل كرد تا گزندي متوجه تيم ملي نشود.
وي اضافه ميكند : با وجود تمام اين حمايتها و همراهيها ، برانكو آن مربياي نبود كه بتواند تيم را بخوبي جمع وجور كند .او يك مربي ترسو بود كه خط و ربطش را از كسان ديگري در تيم ملي ميگرفت. ببينيد چرا بازيكن جوان و خوبي چون ايمان مبعلي به يكباره بايد از تيم ملي كنار برود.
امروز همه گرفتاريهاي علي كريمي اين است كه با اين قدرتها و صاحب نفوذها در تيم ملي در افتاده است . كساني كه حتي در باشگاهشان نيز خطدهنده اصلي بودند و در تيم ملي برانكو متاثر از آنان بود. البته سازمان تربيت بدني هم همه اين مسايل را ميدانست ، اما از آنجا كه نميخواست در آستانه جام جهاني در مسايل تيم ملي و فوتبال دخالت كند ، همه را به تصميمات مديريت فدراسيون معطوف كرد .
وي تاكيد ميكند: در مديريت جاي لجاجت نيست و بايد با مديريتي درست و علمي ، فوتبال را به خوبي هدايت كرد . متاسفانه دادكان با اينكه مي دانست بايد به سازمان تربيت بدني پاسخگو باشد، شرايطي را ايجاد كرد كه هم خودش جلوي سازمان ايستاد و هم زير مجموعهاش را تحريك كرد كه در مقابل تصميمات سازمان به شدت دست به موضعگيري بزنند.
مصطفوي با اشاره به اينكه تيم ملي از فاكتورها و استانداردهاي لازم براي حضور در جام جهاني آلمان بيبهره بود، ميگويد: تيم ما قدرت دويدن ده دقيقه كامل را نداشت و تيم به لحاظ جسمي و روحي با مشكلات زيادي دست به گريبان بود. تغذيه و مسايل پزشكي هم كه جاي خود داشتند. از سوي ديگر نوع بازيهاي تداركاتي و اردوي سوييس هم سئوال برانگيز بود. بيشك وقتي تيمي ميخواهد با مكزيك و پرتغال بازي كند، هيچ زمان با تيمهاي محلي سوييس بازي نميكند. بلكه حريفانش تيمهاي مطرح و بزرگ دنيا هستند، تا با وارد آمدن فشار لازم به تيم ملي، نقاط ضعف مشخص شده و براي رفع آنها دست به چاره جويي زد.
رييس اسبق فدراسيون فوتبال بركناري دادكان را اقدامي درست و بجا از سوي سازمان تربيت بدني ارزيابي كرده و ميگويد: در شرايطي كه احساسات مردمي با نتايج ضعيف تيم ملي جريحه دار شده است، بركناري دادكان پاسخ مثبتي بود به انتظارهاي مردمي در جهت اصلاحات لازم در مجموعه فوتبال. بيشك سازمان به عنوان متولي ورزش كشور بايد هر جا اشكال و نقصي را ميبيند وارد شود و فوتبال را در مسيري درست به جلو هدايت گر باشد.
وي در عين حال تعليق فدراسيون فوتبال ايران از سوي فيفا را حرفي غير منطقي و ناوارد ميداند و ميگويد: اينكه گفته ميشود رييس فدراسيون نبايد بركنار ميشد، چون فيفا با ما برخورد ميكند، حرف درستي نيست و پايهاي ندارد. چرا كه ساختار ورزش ايران دولتي است و دولت خرج ورزش را مي دهد.
مصطفوي افزود: حتي اكثر باشگاههاي ايران هم دولتي هستند. بنابراين در چنين شرايطي كه ورزش ايران تابع سياستهاي داخلي دولت جمهوري اسلامي است، فيفا هيچگاه به خود اين اجازه را نميدهد كه در مسايل داخلي ورزش ايران دخالت كند.
ضمن آنكه انتخاب روساي فدراسيونها از سوي مجامع فدراسيونها انجام ميشود كه رييس مجامع رييس ورزش كشور است و در قانون اين حق برايش تعريف شده كه هر جا نقطه ضعف را ميبيند وارد شده و با عزل مسوول مربوطه، شرايط انتخاب رييس جديد را در اختيار مجمع فدراسيون قرار دهد. بيشك ساختار دولتي ورزش ايران از سوي "سپ بلاتر" رييس فيفا هم پذيرفتني است و نبايد با بيان مسايلي غيرواقع، ذهن مردم را از اصل ماجرا دور كرد.