دوشنبه 21 خرداد 1386

نتايج بررسی عملکرد مربيان خارجی در ايران، عملکرد مثبت اوفارل، رايکوف، راجرز، برانکو و جکيچ، ايسنا

خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشی - فوتبال

عملکرد مربيان خارجی تيم‌های ملی فوتبال بهتر از تيم‌های باشگاهی در ايران بوده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، در جريان تحقيقی، عملکرد ۲۷ مربی خارجی که طی سال سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۸۲ عهده‌دار مربی‌گری تيم‌های باشگاهی و تيم ملی بزرگسالان، اميد، جوانان و نوجوانان ايران بوده‌اند، مورد ارزشيابی قرار گرفت که مشخص شد: در کل مربيان اهل کشورهای يوگسلاوی، انگليس، آلمان و کرواسی عملکرد بهتری نسبت به سايرين داشته‌اند.

علاوه بر اين، نتايج مشخص کرد که بين عملکرد فنی، عملکرد مديريتی و مهارت‌های روانشناختی _ ارتباطی مربيان خارجی تفاوت معناداری وجود دارد و عملکرد فنی آنها بهتر از دو مورد ديگر و توانايی مديريتی بهتر از مهارت‌های روانشناختی ارتباطی آنها است.

بررسی عملکرد کيفی مربيان خارجی نشان داد که مربيانی همانند اوفارل، رايکوف، راجرز، برانکو، سوچ، گوجا، ياگوديچ، جکيچ و بگوويچ در اکثر زمينه‌ها موفق بوده و عملکرد قابل قبولی داشته‌اند.

بعضی ديگر از آنها مانند ايويچ، بلاژويچ، اسکينر، سوچ و رايکوف در ارايه تفکرات و ايده‌های نوين فوتبال در زمان خود موفق و خوب عمل کرده‌اند. از سوی ديگر برخی از مربيان خارجی نيز دراستفاده از شيوه‌های جديد و بديع تمرينی و استعداديابی نيز موفق بوده‌اند. از جمله اين گروه افراد می توان به عبدوويچ، بگوويچ، گوجا، ليادين، گده، گامبوش و.... اشاره کرد.

با اين حال در خصوص بعضی از مربيان خارجی از قبيل نمازوف، سابو، ديميترو، کنوف، سولدو و کوردس آثار مشخص و دستاوردهای قابل توجهی به دست نيامد.

نتايج نظرخواهی در مورد ضرورت استفاده از مربيان خارجی نشان می دهد که استفاده از مربيان خارجی به ترتيب در رده‌های تيم‌های ملی نوجوانان، جوانان، تيم‌های باشگاهی، تيم‌های اميد، و بزرگسالان از اولويت برخوردار است. اولويت‌بندی نحوه استفاده از مربيان خارجی نيز نشان دهنده اولويت در استفاده از مربيان خارجی به ترتيب به عنوان تمرين يا آموزش دهنده، تئوريسين، مشاور، بدنساز و در نهايت سرمربی تيم‌های ايرانی است.

علاوه بر اين در جريان اين تحقيق، حقوق دريافتی، سابقه قهرمانی و زبان مادری به ترتيب از اهميت زيادی برخوردار است.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

بنابر گزارش ايسنا، به طور کلی از مجموع نتايج به دست آمده چنين استنباط می شود که در شرايط کنونی استفاده از مربيان خارجی توانمند و مجرب برای توسعه فوتبال کشور لازم است؛ اما، به دليل شرايط خاص فرهنگی اجتماعی و ارتباطی حاکم بر فوتبال استفاده از مربيان خارجی به شکل مدير فنی تيم‌های ملی و باشگاهی، نه سرمربی و استفاده از تجارب و دانش آنان در زمينه نگرش و تفکر بازيکنان ايرانی، بکارگيری روش‌های تمرين به روز و نوين، استعداديابی وارتقای دانش و آگاهی مربيان داخلی، موثر و با اثربخشی بيشتری همراه خواهد بود. در ضمن استفاده از تجارب و شناخت مربيان بومی شايسته - به ويژه در مورد تيم ملی بزرگسالان - امری اجتناب نابذير بوده و ضريب موفقيت در رقابت ها را افزايش می دهد.

اين پژوهش با عنوان ارزيابی نقش مربيان خارجی در فوتبال باشگاهی و ملی ايران از سوی دکتر افضل‌پور انجام شده و به پژوهشکده تربيت‌بدنی وزارت علوم ارائه شده است.

دنبالک:
http://news.gooya.com/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/33427

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'نتايج بررسی عملکرد مربيان خارجی در ايران، عملکرد مثبت اوفارل، رايکوف، راجرز، برانکو و جکيچ، ايسنا' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016