تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۴/۱۲/۰۹
"اتحاديه بينالمجالس" روز دوشنبه اعلام كرد زنان در پايان سال ۲۰۰۵ ميلادي ۱۶/۳درصد از كرسيهاي پارلمانهاي كشورهاي جهان را به خود اختصاص دادند در حالي كه اين رقم در يك سال قبل از آن، برابر ۱۵/۷درصد بود.
به گزارش خبرگزاري "رويترز" از سازمان ملل، اتحاديه بينالمجالس در گزارش سالانه خود افزود: تازهترين آمارها تائيدي بر پيشرفتهاي قاطع انتخاباتي زنان از زمان برگزاري يك كنفرانس بينالمللي مهم در سال ۱۹۹۵ ميلادي در "پكن" است. زنان در زمان برگزاري كنفرانس ياد شده كه موضوع آن مساله زنان بود، تنها ۱۱/۳درصد از قانونگذاران جهان را تشكيل ميدادند.
مقامات اتحاديه بينالمجالس در مقر سازمان ملل به خبرنگاران گفتند در ۳۹كشور جهان كه سال گذشته ميلادي انتخابات پارلماني برگزار كردند، زنان به طور ميانگين ۲۰درصد از نمايندگان منتخب را تشكيل دادند.
بنا به گفته اين نهاد، بيش از ۳۰درصد افرادي كه در سال ۲۰۰۵ميلادي در ۹كشور جهان براي تصدي مقام اول كشور انتخاب شدند و يا در مسند قدرت باقي ماندند، زن هستند كه دراين ميان، نروژ با ۳۷/۹درصد، مقام نخست جهان را در اختيار دارد.
اتحاديه ياد شده در تازهترين جمعبندي سالانه خود چنين نتيجهگيري كرد كه بهترين عملكرد زنان در كشورهاي اسكانديناوي و بدترين آنها در كشورهاي عربي بوده است.
آمريكا كه در سال گذشته ميلادي انتخاباتي برگزار نكرد، با داشتن ۶۶ نماينده يا ۱۵/۲درصد در مجلس نمايندگان و ۱۴سناتور زن يا ۱۴درصد كل سناتورها، در ميان كشورهاي جهان از اين لحاظ در رتبه ۶۹قرار دارد.
به گزارش اتحاديه بينالمجالس، نسبت شمار زنان قانونگذار در سال گذشته در هشت كشور از جمله بوليوي، بلغارستان، دانمارك، دومينيكن، مصر، آلمان و قرقيزستان كاهش يافت.
طبق همين گزارش، سال گذشته ميلادي در قرقيزستان و جزاير ميكرونزي انتخابات برگزار شد، اما زنان نتوانستند به پارلمان راه يابند. در عربستان سعودي كه اعضاي پارلمان آن انتصابي هستند، هيچ زني براي عضويت در پارلمان معرفي نشد، زيرا زنان اين كشور حق كانديدا شدن و يا راي دادن ندارند.