با آغاز سال نوى ميلادى دو كشور رومانى و بلغارستان بطور رسمى به عضويت اتحاديهى اروپا درآمدند. امروز به اين مناسبت مردم رومانى در بخارست به جشن و پايكوبى پرداختند. فرانك والتر اشتاينماير، وزير خارجهى آلمان در اين مراسم سال نو حضور داشت و به نمايندگى از سوى اتحاديهى اروپا به مردم اين كشور تبريك گفت.
از يك ساعت پيش از تحويل سال صدها هزار نفر در خيابانهاى بخارست به مناسبت عضويت رومانى در اتحاديهى اروپا به پايكوبى پرداختند. نورافكنهاى بزرگ رنگارنگ مسيرى رنگين را در آسمان اين شهر ترسيم كرده بودند و بر روى زمين مراسم آتشبازى بزرگى در جريان بود. بر فراز تريبون ميدان مركزى دانشگاه، جايى كه زمانى تظاهراتهاى ضدكمونيستى برپا شده بودند، پرچم اتحاديهى اروپا برافراشته است و بر روى تريبون فرانك والتر اشتاينماير، وزير امور خارجهى آلمان ايستاده است. وى طى سخنانى خطاب به مردم رومانى گفت:
”ساكنان بخارست! من وزير خارجهى آلمان هستم و ورود كشور رومانى به جرگهى اتحاديهى اروپا را به شما تبريك مىگويم و سالى سرشار از خوشبختى برايتان آرزومندم.”
اشتاين ماير افزود: ”اين روز براى اروپا نيز روزى نيك است، زيرا كه با ورود دو كشور رومانى و بلغارستان گامى ديگر در جهت از ميان بردن شكاف در اروپا برداشته شده است، شكافى كه ناشى از جنگ سرد و رويارويى دو اردوگاه متخاصم بود.”
بايد اشاره كرد كه نه مردم رومانى و نه بلغارستان شهروندان درجهى دو در اروپا نخواهند بود و اين را وزير خارجهى آلمان به هنگام ورودش به بخارست به وضوح بيان داشته بود. اشتاين ماير مىافزايد:
”حضور من در اين مراسم به اين خاطر است كه تصريح كنم كه رومانى براى ورودش به اتحاديهى اروپا راهى طولانى، دشوار و پر از سنگلاخ را پشت سر گذارده است.”
يك شهروند زن رومانيايى در زمينهى عضويت كشورش در اتحاديهى اروپا مىگويد:
”من به هيچ وجه اين احساس را ندارم كه شهروند درجهى دوى اروپايى باشم. من بارها به كشورهاى اروپايى سفر كرده بودم، ولى هرگز خودم را مثل امروز احساس نكردهام. تفاوتها بيشتر جنبهى اقتصادى دارند.”
اغلب مردم بخارست، از بازنشسته گرفته تا جوانان و كودكان از اين رويداد شاد هستند، ولى برخى ترديد و تأملهاى خود را دارند. يك خانم طراح شاغل در يك شركت بلژيكى در برابر اين پرسش كه انتظارش از عضويت در اتحاديهى اروپا چيست، مىگويد:
”هنوز زود است بدانيم شهروند اروپا بودن يعنى چه. راستش را بخواهيد، من انتظار چندان زيادى ندارم. شايد اينطورى بهتر باشد.”
و وقتى اين را مىگفت، اشك در چشماش جمع شده بود. كريستيان، مردی كه همراه اوست در عوض مىگويد:
”من طور ديگرى مسئله را مىبينم. من هميشه اين احساس را داشتم كه اروپايى هستم و بنابراين اتفاقى كه افتاده برايم خيلى طبيعى است. انتظارم اين است كه تحولاتى در جهت بهبودى در رومانى ايجاد شود.”
رومانى با ۲۲ ميليون جمعيت ميان درياى سياه و رشته كوههاى كارپات واقع شده و وزنهاى در شرق اتحاديهى اروپا محسوب مىشود. «ترايان باسسكو»، رئيس جمهور در حالى كه اشك شوق در چشم دارد در سخنانش گفت:
”ما نخست وارد پيمان ناتو شديم كه امنيت بدست آوريم و حال وارد اتحاديهى اروپا شدهايم تا به صلح و رفاه دست يابيم.”