سه شنبه 2 بهمن 1386

سربازان فرانسوی با حمایت امارات در تنگه هرمز، آی آر دیپلوماسی

نویسنده : آرزو ديلمقانى - آی آر دیپلوماسی

نیکولا سارکوزی، رییس جمهور فرانسه در سفر اخیر خود به امارات متحده عربی قراردادی غیر رسمی در زمینه استقرار نیروهای فرانسوی در آب های خلیج فارس و در نزدیکی تنگه هرمز را امضا کرده است.

کاخ الیزه روز 15 ژانویه با اعلام این خبر گفت که تا سال 2009 یک پایگاه دائمی و مشترک بین سه نیروی زمینی، هوایی و دریایی ارتش فرانسه در ابوظبی تاسیس خواهد شد که در مجموع 400 تا 500 نفر از نیروهای مسلح فرانسه در این پایگاه مستقر خواهند شد.

در خصوص حضور نیروهای فرانسوی در آب های خلیج فارس می توان به دو دیدگاه اشاره کرد. دیدگاه اول فرانسه را تهدیدی برای منطقه می داند و معتقد است که حضور فرانسه در آب های خلیج فارس می تواند قدرت آمریکا را در این منطقه افزایش دهد چرا که پس از کناره گیری تونی بلر، نخست وزیر سابق بریتانیا از قدرت اکنون این نیکولا سارکوزی است که به بهترین دوست جورج بوش، رییس جمهور آمریکا تبدیل شده است. اما دیدگاه دومی هم در این زمینه وجود دارد و آن این است که حضور نیروهای فرانسوی در منطقه می تواند جایگزینی برای نیروهای آمریکایی باشد.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

افزایش توان آمریکا یا کاهش آن؟
شبکه خبری الجزیره که طرفدار دیدگاه اول است می نویسد که فرانسه که به طور سنتی به تنهایی به کشورهای حاشیه خلیج فارس سلاح می فروخت اکنون با ترک این عادت خود در سفر به امارات متحده عربی قراردادی امضا کرده است که طی این قرارداد 500 تن از نیروهای ارتش فرانسه در این کشور مستقر خواهند شد. این اقدام فرانسه نشان دهنده سیاست جدید پاریس در مقابل ایران در کنار دوستی نزدیک تر به واشنگتن است.

رونامه اینترنشنال هرالد تریبون می نویسد که این قرارداد به فرانسه این اجازه را می دهد تا نیروهای خود را وارد منطقه ای بسیار مهم و حساس نفت خیزی کند که بسیاری از کشورهای حاشیه ای نگران افزایش نفوذ ایران هستند.

فرانسه که پس از ریاست جمهوری نیکولا سارکوزی موضعی سختگیرانه تری نسبت به تهران اتخاذ کرده است بارها اعلام کرده است که بهترین راه حل برای پایان دادن به مسئله هسته ای ایران، مذاکره و گفت و گو با این کشور است. هرچند حضور تنها 500 نفر از نیروهای فرانسوی در پایگاه فرانسه در خلیج فارس می تواند تنها یک حضور سمبلیک باشد اما این نشان دهنده آن است که فرانسه در راستای سیاست های همسویی با آمریکا قصد دارد موضعی غیر از مذاکره و گفت و گو اتخاذ کند.

همکاری نظامی فرانسه با امارات
فرانسه در حال حاضر همکاری های طولانی مدتی را با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بخصوص امارات متحده عربی و قطر دارد. فرانسه هواپیماهای جنگنده میراژ و تانک های AMX-30 به ابوظبی فروخته است و از سال 1995 قراردادهای دفاعی با این کشورها امضا کرده است.

امضای چنین قراردادی فرانسه را به اولین کشور غربی بعد از آمریکا تبدیل می کند که در منطقه پایگاه نظامی دارد و به همین دلیل است که بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که امضای این قرارداد در واقع نشان دهنده همکاری بیشتر پاریس با واشنگتن به حساب می آید.

نشریه فیگارو می نویسد که از نظر سیاسی این تصمیم بسیار حائز اهمیت است، به ویژه از زمانی که نیکولا سارکوزی به عنوان رییس جمهور انتخاب شده است موضع این کشور نسبت به ایران سختگیرانه شد و تنش های دیپلماتیک افزایش یافته است. این تصمیم از نظر استراتژیک نیز اهمیت بالایی دارد چراکه در صورت بروز هرگونه درگیری در منطقه، فرانسه به طور خودکار درگیر آن خواهد شد.

این نشریه همچنین می نویسد که در پاریس نظر بر این است که تاسیس این پایگاه به دنبال درخواست های امارات صورت گرفته است و نه برعکس.

در انتظار قدم بعدی فرانسه
آمریکا خارج از عراق بیش از 40 هزار نیرو در اطراف خلیج فارس مستقر دارد. در کنار نیروهای آمریکایی نیروهای بریتانیایی نیز در این منطقه حضور کمرنگی دارند. تحلیلگران معتقدند که برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از حضور فرانسه به عنوان جایگزینی برای نیروهای آمریکایی و بریتانیایی استقبال خواهند کرد و این بستگی به اقدام بعدی فرانسه در منطقه دارد.

در کنار این قرارداد، نیکولا سارکوزی قرارداد دیگری برای همکاری های هسته ای با امارات متحده عربی به امضا رساند. طی این قرارداد پاریس دو رآکتور هسته ای در ابوظبی خواهد ساخت.این سومین قرارداد هسته ای است که فرانسه با کشورهای عربی امضا می کند، پیش از این نیکولا سارکوزی قراردادهای مشابهی با کشورهای لیبی و الجزایر امضا کرده بود.

یک مقام هیئت همراه سارکوزی در سفر وی به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خبر داد. که یکی از شعبات هسته ای آرووا قراردادی را به ارزش 470 میلیون یوروو برای تهیه برق در سرتاسر قطر با شرکت آب و برق کاهراما امضا کرده است.

مقام های فرانسوی و قطری همچنین درباره یک سری قراردادهای دیگر به ارزش 6.3 میلیارد یوروو گفت و گو کرده اند.

دنبالک: http://news.gooya.com/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/35688

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'سربازان فرانسوی با حمایت امارات در تنگه هرمز، آی آر دیپلوماسی' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016