انفجار عظیمی در هتل "ماریوت" اسلام آباد، پایتخت پاکستان، باعث آتش سوزی شدید در آن شده و جان حداقل 40 نفر را گرفته است.
صاحب هتل گفت انفجار زمانی روی داد که یک کامیون، که خدمه امنیتی و سگ های ویژه سرگرم بازرسی آن بودند، در ورودی هتل منفجر شد.
انفجار که حدود هشت شب به وقت محلی روی داد حفره ای به عمق شش متر در زمین ایجاد و کل بخش جلویی هتل را ویران کرد.
آصف زرداری رئیس جمهور پاکستان این حمله را محکوم کرد و قول داد به "نبرد با تروریسم و افراط گرایی ادامه دهد."
وی در بیانیه ای گفت: "این عمل بزدلانه در تعهد دولت برای جنگیدن با این آفت، خدشه ای وارد نخواهد کرد."
تصور می شود انفجار - که ظن آن می رود انتحاری بوده - با بیش از یک تن مواد منفجره انجام شده باشد و پلیس اخطار داده که احتمال ریختن ساختمان هتل وجود دارد.
راب واتسون، خبرنگار امور دفاعی و امنیتی بی بی سی، می گوید که شدت حمله، هدف قرار دادن یک هتل معروف و آنچه به نظر می رسد زمان بندی دقیق آن باشد، یادآور عملیات القاعده است.
حمله فقط ساعاتی پس از اولین سخنرانی رسمی آصف علی زرداری، رئیس جمهور پاکستان، در اجلاس مشترک پارلمان پاکستان رخ داد که طی آن قول داد اجازه ندهد خاک پاکستان مورد تعرض تروریست ها یا نیروهای خارجی که با آنها می جنگند قرار گیرد.
آقای زرداری که در ماه اوت سال جاری جانشین پرویز مشرف شد، قول داد تروریسم و افراطی گری را "در هر زمان و هر جا که سر زشتش را بلند کند" ریشه کن خواهد کرد.
خبرنگار ما می گوید که این بدون شک جدی ترین حمله در پایتخت پاکستان است و به اضطراب شدید نسبت به ثبات کشور در برابر شورش های فزاینده اسلامگرایان دامن خواهد زد.
تدابیر امنیتی شدید
ساعت ها پس از وقوع انفجار، بخشی عظیم از هتل که 315 اتاق دارد هنوز در آتش می سوخت.
باربارا پلت خبرنگار بی بی سی که در صحنه حضور یافته می گوید که سازمان های امدادی برای رسیدن به طبقات بالایی هتل که تصور می شود تعداد بیشتری از مردم در آنجا به دام افتاده باشند در تقلا هستند.
در این حمله حداقل 100 نفر زخمی شده اند. ماریوت مجلل ترین هتل در پایتخت پاکستان است و در میان مهمانان خارجی و نخبگان پاکستانی طرفدار دارد.
این هتل در نزدیکی ساختمان های دولتی و سفارتخانه های خارجی قرار دارد و تدابیر امنیتی آن بالاست.
ماریوت در گذشته نیز هدف پیکارجویان قرار گرفته است. سال گذشته یک بمبگذار انتحاری یک نفر را در حمله ای در آنجا به قتل رساند و خود نیز کشته شد.
آمریکا این حمله را محکوم کرده و گفته است که "یادآور تهدیدی است که همه ما با آن روبرو هستیم."
بیانیه کاخ سفید گفت که آمریکا "در نبرد با این چالش در کنار دولت منتخب دموکراتیک پاکستان می ایستد."
دیوید میلیبند وزیر خارجه بریتانیا این حمله را "بی شرمانه" خواند و گفت عزم بریتانیا برای همکاری با پاکستان در نبرد با افراط گرایی خشن را جزم تر خواهد کرد.