شنبه 17 مرداد 1383

شكايت از شبكه‌هاي ماهواره‌اي فارسي زبان آغاز مي‌شود، ايسنا

عليرضا داودنژاد:
چرا قادربه كنترل نمايش‌ غيرقانوني فيلمهايمان نيستيم...اين شبكه‌ها را كي تاسيس مي‌كند... اينها همه‌جا نفوذ دارند...تشكيلات واقعي صنفي نداريم...

برگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس فرهنگ و هنر - سينما
عليرضا داودنژاد معتقد است: به نظر مي‌رسد، همچنان سينماي ايران، از لحاظ توليد و نمايش در داخل و خارج از كشور فاقد هرگونه نظارت و كنترل صنفي است و يكسري دست‌هاي پنهاني مشغول هستند تا هستي و دار و ندار ما را تاراج كند و صداي ما هم به هيچ جا نمي‌رسد.
اين كارگردان در اعتراض به نمايش غيرقانوني فيلم‌هايش از شبكه‌هاي فارسي زبان خارج از كشور به خبرنگار هنري ايسنا گفت: بنده بعد از 33 سال كارگرداني و 28 سال تهيه كنندگي در سينما هيچ گونه كنترلي روي كپي فيلم‌ها و گردش، فروش و نمايش آنها ندارم و عوارضش اين است كه گرفتار انواع مضيقه‌ها و تنگناهاي مالي مي‌شوم و بعد به خاطر همين، بايد دارايي‌هايم را به حراج بگذارم.
وي افزود: با يك سري تصميم‌گيري‌هاي موضعي و صنفي اداري شرايطي پيش مي‌آيد كه بخشي از ظرفيت‌هاي نمايشي و مدت اكران مهم‌ترين فيلمهاي ارزشمند و مورد علاقه مردم در اكران گرفته شده و صاحبان اين فيلم‌ها براي جبران اين صدمه مجبور مي‌شوند امتيازهايي به همان نهادها و بنيادهايي كه به طور مستقيم و غيرمستقيم در اين نوع تصميم‌گيري‌ها دست دارند واگذار كنند و در نتيجه ما نمي‌توانيم در يك شرايط طبيعي و منطقي به فعاليت و كار خود ادامه دهيم.
وي تاكيد كرد: انواع نمايش‌هاي غيرقانوني در داخل و خارج كشور وجود داشته و دارد و ما قادر نيستيم كه اينها را يك جا محاسبه و كنترل كنيم و به حقوق خود برسيم. اخيراð هم يكسري از شبكه‌هاي فارسي زبان كه از برنامه‌ها و نمايندگي‌هايي كه در داخل كشور دارند معلوم مي‌شود كه مراوداتي با اينها دارند شروع به پخش فيلم‌هاي ما كرده‌اند بدون اينكه هيچ گونه راه حلي داشته باشيم تا بتوانيم جلوگيري كنيم و به حقوق خودمان برسيم.
داودنژاد با بيان اينكه فيلم‌هاي مصائب شيرين، بچه‌هاي بد، جايزه و نازنين بارها از اين شبكه‌ها پخش شده است تصريح كرد: اين شبكه‌ها را كي تاسيس مي‌كند و چه مناسباتي با داخل دارند، اينها از فيلم‌هاي ما براي يك گردش عظيم مالي استفاده مي‌كنند و مشخص نيست كه چگونه همه جا نفوذ داشته و دست دارند.
وي افزود: اينها يك سيستم پيچيده مخوف هستند كه به همه منابع دسترسي دارند و مي‌توانند همه چيز را به تاراج ببرند و به هيچ شكلي هم پاسخگو نيستند.
اين تهيه كنده سينما به رسميت پذيرفتن تشكيلات صنفي را اولين قدم مقابله با اين وضعيت دانست و به ايسنا گفت: بايد تشكيلات صنفي بطور واقعي بوجود بيايد البته با تعاريفي كه صنف دارد و با نظارت‌ها و كنترل‌هايي كه حق دارد بكند و مجاري قانوني كه بايد به آن دسترسي داشته باشد و محاكمي كه بتوانند به دعاوي رسيدگي كنند.
وي افزود: ما هنوز در طول اين 25 سال نتوانستيم اين وضعيت را بوجود بياوريم و در واقع اين يك مجموعه بزرگي از معضلات و موضوعات است كه بدون داشتن تشكيلات واقعي صنفي قادر به حل آن نخواهيم بود.
--------------------------------

سيد غلامرضا موسوي خبر داد:
شكايت از شبكه‌هاي ماهواره‌اي فارسي زبان آغاز مي‌شود
مديران شبكه‌هاي خاطي را در “دوبي” بازداشت مي‌كنيم

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس فرهنگ و هنر - سينما
با انتخاب يك گروه از وكلاي حقوقي در آمريكا؛ شكايت از پخش كنندگان غيرقانوني فيلم‌هاي ايراني، توسط برخي از شبكه‌هاي ماهواره‌اي خارجي زبان آغاز مي‌شود.
سيدغلامرضا موسوي، سخنگوي اتحاديه تهيه‌كنندگان و توزيع‌ فيلم ايران در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ضمن اعلام خبر فوق افزود: در پي اقداماتي كه به خواست اتحاديه، توسط آقاي مهدي يزداني مدير عامل موسسه رسانه هاي تصويري آغاز شد، بخش اول طرح دفاع از حقوق مادي و معنوي تهيه‌كنندگان سينماي ايران پايان يافت.
و در بخش اول، اقدامات لازم براي ثبت(كپي رايت فيلم)‌ها صورت گرفت.در حال حاضر تعدادي از فيلم‌ها كپي رايت شده و بزودي كپي رايت كليه فيلم‌هاي ايراني پايان خواهد يافت.
موسوي افزود: در پي شكل‌گيري بخش اول طرح، بخش دوم شكايت و طرح در دادگاه محل وقوع جرم است، برگزار مي‌شود.در اين بخش وكلاي حقوقي طرف قرارداد موسسه رسانه هاي تصويري با اعلام جرم عليه در دادگاه‌هاي كاليفرنياي‌ آمريكا، نسبت به احقاق حقوق صاحبان فيلم اقدام خواهند كردند. اين گروه وكلا ابتدا نسبت به پخش فيلم‌هايي كه قبلاð كپي رايت شده‌اند اقدام خواهند كرد و پس از آن و با اهراز مالكيت فيلم ها، نسبت به فيلم‌هايي كه قبلاð پخش شده، اما كپي رايت نشده بودند اقدام مي‌كنند.بخش اول مرحله دوم طرح فقط با طرح اعلام جرم شكل اجرايي خواهد گرفت، اما بخش دوم مرحله دوم نياز به زمان بيشتري دارد اما در هر حال قابل پيگيري و دريافت خسارت خواهد شد.
موسوي افزود: همكاران تهيه‌كننده، بارها و به اشكال مختلف به شبكه‌هاي ماهواره‌اي فارسي زبان موضوع را تذكر داده‌ بودند، اما متاسفانه برخي از صاحبان اين شبكه‌ها، بدون در نظرگرفتن حقوق مالكان صاحبان و تهيه‌كنندگان فيلم ها، دست به اقدام غيرقانوني پخش فيلم هاي ايراني از شبكه‌هاي ماهواره‌اي كردند.
موسوي افزود: علاوه بر شكايت وكلاي حقوقي در كليفرنياي آمريكا، به همت اداره كل نظارت وارزشيابي و همراهي اداره كل دادگستري استان تهران، شعبه‌اي از دادگاه هاي استان وظيفه رسيدگي به شكايت تهيه‌كنندگان ايراني را در دستور كار خود قرار داده‌اند و وظيفه‌ي پيگيري رسيدگي به شكايت تهيه‌كنندگان در داخل كشور از اين شبكه‌هاي ماهواره‌اي را مسئول امور حقوقي اداره‌ي كل نظارت و ارزشيابي معاونت سينمايي برعهده دارد.
موسوي در پاسخ به اين سوال كه در دادگاه‌هاي ايران به جرمي كه در خارج از كشور به وقوع پيوسته است مي‌توانند رسيدگي كنند يا خير به ايسنا گفت: در حقوق بين‌المللي يكي از مراكز شكايت، محل سكونت شاكي است.
ضمن اينكه بر اساس قوانين بين‌المللي رييس از رسيدگي دادگاه و احراز حق، اقدامات بعدي از طريق امور بين‌المللي قوه قضاييه و براساس قوانين بين‌المللي صورت خواهد گرفت.
موصوي ضمن ابراز تاسف از اقدامات آن دسته از صاحبان و مديريت شبكه‌هاي فارسي زبان ماهواره‌اي كه به حقوق مالكيت اشخاص احترام نمي‌گذارند گفت: قانون كپي رايت جهاني در جهت حمايت از حقوق مولفان و صاحبان اثر در كليه كشورهاي جهار جاري است و ايران عليرغم اينكه به عضويت اين قانون جهاني در نيامده است، براي حفظ حقوق مالكيتي آثار سينمايي، اين قانون را عملا در داخل كشور رعايت مي‌كند. بگونه اي كه هيچ فيلمي بدون اينكه از صاحب فيلم، تهيه‌كننده يا كمپاني پخش‌كننده، خريداري ‌شود پروانه نمايش براي سالن‌هاي سينما و يا شبكه هاي ويدئويي دريفت نمي‌كند.

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 

موسوي افزود: اين گروه از صاحبان شبكه‌هاي ماهواره‌اي فارسي زبان، به قانون جنگل پناه برده‌اند، غافل از اينكه براساس قوانين بين‌المللي و قوانين محل فرستنده، اقدامات غير قانوني و خلاف اخلاق آنان قابل پيگيري، طرح و شكايت است و قطعاð از طريق دادگاه‌هاي محل وقوع جرم رسيدگي خواهد شد.
وي افزد: برخي از صاحبان و مديران اين شبكه‌هاي خاطي، اغلب به امارات متحده عربي سفر مي‌كنند و بر اساس احكام قضايي بين‌المللي از طريق پليس بين‌المللي در دوبي،‌ امكان بازداشت آنان تا احقاق حقوق صاحبان فيلم وجود دارد و بديهي است كه در صورت نياز، اقدامات لازم قضايي براي بازداشت اين گروه، در دوبي فراهم است.
سيدغلامرضا موسوي، اظهار اميدواري كرد كه با پيگيري‌هاي اتحاديه، موسسه رسانه هاي تصويري، اداره كل نظارت و ارزشيابي و همكاري قوه‌قضاييه بزودي بساط اين عاشقان قانون جنگل برچيده خواهد شد.
موسوي همچنين خبر داد كه در داخل كشور نيز براي مبارزه با پخش غيرقانوني فيلم‌ها اقدامات ويژه اي با همكاري قوه قضاييه و پيگيري اتحاديه و اداره كل نظارت و ارزشيابي صورت گرفته است كه همزمان با اجراي آن اعلام خواهد شد.

دنبالک:
http://mag.gooya.com/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/10741

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'شكايت از شبكه‌هاي ماهواره‌اي فارسي زبان آغاز مي‌شود، ايسنا' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016