Recently in Latest News Category
رادیو فردا - یک شبکه تلویزیونی ژاپنی تصاویری از دوربینهای مداربسته فرودگاه بینالمللی کوالالامپور منتشر کرده که میگوید لحظه حمله «با مواد سمی» و سوءقصد به جان کیم جونگنام، برادر ناتنی رهبر کره شمالی را نشان میدهد. آقای کیم ساعتی پس از تصاویری که نشان دادهشده، جان خود را از دست داد.
شبکه تلویزیونی فوجی، روز دوشنبه دوم اسفند ماه این تصاویر را منتشر کردهاست. در این تصاویر شخصی که گفته میشود کیم جونگنام است در حال قدم زدن در بخشی از فرودگاه است. سپس -ظاهرا- دو نفر به او نزدیک میشوند. در این فیلم دو زن دیده میشوند؛ یکی از آنها از پشت به مرد نزدیک شده و سپس هر دو زن به آرامی از محل دور میشوند.
آن طور که گزارشها نشان میدهد در جریان حمله «اسپری کشندهای به صورت کیم جونگنام پاشیده شدهاست».
برادر ناتنی رهبر کره شمالی در آن زمان در حال طی کردن مراحل اولیه پیش از پرواز به سوی منطقه ویژه اداری ماکائو بود؛ جایی که گفته میشود طی سالهای گذشته و راندهشدن از دستگاه حاکمیت پیونگیانگ، زمان زیادی را در آن گذراندهاست.
پس از دور شدن دو زن، مردی که ظاهرا با او حمله شده در حال تمیز کردن صورتش است و از مردم کمک میخواهد، سپس نیروهای فرودگاهی او را به سوی درمانگاهی میبرند. ساعاتی بعد او میمیرد.
پلیس مالزی تا کنون چهار نفر را در این رابطه بازداشت کردهاست: یک زن ویتنامی و یک شهروند زن اهل اندونزی، یک مرد مالزیایی و یک شهروند مرد کره شمالی. به گفته پلیس مالزی، نیروهای امنیتی در حال حاضر در جستوجوی دستکم چهار مرد اهل کره شمالی هستند.
دویچه وله - سخن بر سر تشکیل یک پیمان نظامی عربی با همراهی اسرائیل، آمریکا و ترکیه است. هدف از آن مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی است. و این سیاستی است که استراتژیستهای دولت ترامپ برای مقابله با بحرانهای خاورمیانه طراحی کردهاند.
جمع بست اخبار جاری حکایت از تغییر رویکرد آمریکا نسبت به ایران دارد. تغییری که در رفتار شماری از قدرتهای منطقهای و از آن جمله عربستان سعودی، اسرائیل و ترکیه در برابر ایران نیز خود را نشان میدهد. علت یا علتهای این تغییر خط مشی کدامند؟
کنفرانس امنیتی مونیخ
امنیت جهان پس از برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ بهبود نیافت. بلکه اظهارات مسئولان سیاست خارجی و نظامی برخی از کشورها، بیشتر به نگرانیها دامن زد. از آن جمله بود، سخنرانیها پیرامون بحرانهای خاورمیانه.
از اظهارات مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، شروع کنیم. او جمهوری اسلامی ایران را اصلیترین حامی تروریسم در جهان خواند. اظهارات او در همان کنفرانس توسط عادل الجبیر، وزیر امورخارجه عربستان سعودی کلمه به کلمه تکرار شد. و آویگدور لیبرمان، وزیر دفاع اسرائیل نیز هدف ایران را تضعیف موقعیت عربستان سعودی در منطقه و دامن زدن به تنش در خاورمیانه اعلام کرد. مولود چاووشاوغلو، وزیر امورخارجه ترکیه هم آشکارا دخالتهای ایران در منطقه را محکوم کرد و برای همکاری با دولت اسرائیل چراغ سبز نشان داد.
نه سخنان مایک پنس، معاون دونالد ترامپ در کنفرانس امنیتی مونیخ درباره ایران تازگی دارد و نه اظهارات عادل الجبیر. اختلاف در رویکردهای ترکیه و جمهوری اسلامی ایران در تحولات منطقه نیز، موضوعی نیست که از نگاه کسی به دور مانده باشد. سخنان وزیر دفاع اسرائیل هم مطابق همان سیاستی است که اسرائیل در برابر ایران پس از انقلاب اسلامی داشته است. اگر این اظهارات در مجموع، تازگی ندارند، پس چرا باید جمع جبری آنها باعث نگرانی شود؟
برای نگرانیهای برخاسته از این اظهارات دو علت میتوان برشمرد. نخست اینکه، این سخنان کمابیش همزمان مطرح میشوند و به نظر نمیرسد امری تصادفی باشد و حکایت از گفتوگوها و مذاکراتی دارد که بین مسئولان دولت ترامپ و مسئولان کشورهای اسرائیل، عربستان و ترکیه اخیرا روی داده است. بخشی از این مذاکرات و گفتوگوها بازتاب رسانهای نیز داشته است. از آن جمله است گزارش مذاکرات بین مسئولان دولت ترامپ و برخی از مسئولان کشورهای عربی بر سر ایجاد یک پیمان نظامی.
آمدنیوز- پس از هجمههای سنگین رسانهای اخیر رسانههای ولایتمعاش و وابسته به نهادهای نظامی و امنیتی به «روحالله زم» فعال سیاسی و روزنامهنگار، پدر او طی مصاحبهای مبسوط با روزنامه «همبستگی» سکوت چندین ساله خود را درباره فعالیتهای پسرش شکست.
به گزارش خبرنگار «آمدنیوز»، «روحالله زم» فعال سیاسی و روزنامهنگاری که چندین سال است دست به افشای موضوعات جنجالی پشت پرده درون حاکمیتی در جمهوری اسلامی زده، طی ماههای اخیر مورد هجمه سنگین تخریبی رسانههای وابسته به نهادهای امنیتی قرار گرفته است.
تنها یکروز پس از افشای قرارداد ۱۸۹ میلیون تومانی خبرگزاری فارس با شهرداری تهران، این خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران فیلمی مقطع و بریده شده را منتشر کرد که در آن فردی به نام «سیداحمد شمس» بدون ارائه هرگونه سندی حتی به حریم خصوصی وی نیز تجاوز کرده است.
يامين پور- من اينو توو پرانتز عرض كنم براى بينندگانى كه نمى دونن آقاى انيس نقاش در زندان چكار مى كرده در فرانسه، آقاى نقاش يك سال پس از پيروزى انقلاب اسلامى ايران براى يك عملياتى عازم پاريس ميشن، اِشكالى نداره بگم (انيس نقاش: نه!) براى به دَرَك واصل كردنِ نخست وزير شاه، شاپور بختيار، به پاريس ميرن، و هر چند اون عمليات انجام نميشه، در مرحله اول، متوقف ميشه ولى ايشون در فرانسه بازداشت ميشن...»...
انيس نقاش- البته آقاى يامين پور داستان رو به طور كامل بيان نكردن. اگر اجازه بدين من خودم بيان كنم...
يامين پور- البته! بفرماييد خواهش مى كنم!
انيس نقاش- آخه خيلى هيجان انگيزه! حيفِ دوستان ايرانى ه ندونن كه ما چه جورى انقلاب اسلامى رو در دهه ى پنجاه صادر كرديم!
سید مصطفی تاج زاده و محمد کیانوش راد در گفتگو با نشریه دانشجویی اختر - ارگان رسمی انجمن وفاق و توسعه دانشگاه شیراز، آشتی و وفاق ملی را ضرورت گفتمانی امروز خواندند.
به گزارش انصاف نیوز، سید مصطفی تاج زاده در این باره گفت:
به باور من، به چهار دلیل زیر ما هیچ چاره ای جز این نداریم که به سمت گفتگو و آشتی ملی حرکت کنیم:
📍دلیل اول این است که ما با انباشت مشکلات در عرصه های مختلف مواجه هستیم و حل همه جانبه این مشکلات به خصوص مشکلاتی که دامنه آنها گسترده و ژرف شده اند، در صورتی که جریان مقابل بخواهد کارشکنی کند، به گونه ای است که حل آن مشکلات از توان یک جناح فراتر است. نمونه بارز آن پلاسکو است و پلاسکوها حل نخواهد شد مگر اینکه عزم ملی و درون حکومتی ایجاد شود تا بتوانیم به سمت حل بحران های بزرگ داخلی حرکت کنیم. باید به این باور برسیم که حل بسیاری از مسائل، بدون باور به مردم و ایجاد تفاهم در سطح ملی میسر نیست. اگر این روش را در پیش نگیریم، باید شاهد فروپاشی پلاسکوهای دیگری در عرصه های مختلف جامعه خود باشیم.
📍دلیل دوم، امکانات کشور است. ما در وضعیت فعلی، با توجه به انتظارات مردم و مشکلاتی که در سطح داخلی و بین المللی گریبانگیر کشور است، به گونه ای تبدیل شده ایم که از امکانات بالفعل ناکافی اما امکانات بالقوه کافی بهره مندیم. ما وقتی می توانیم امکانات بالقوه خود را بالفعل کنیم که یکن نوع اجماع عمومی پدید آمده باشد؛ در صورتی که یک جناح بخواهد امکانات بالقوه را بالفعل کند اما جناح دیگر بخواهد کارشکنی کند، ما بسیاری از فرصت ها را از دست می دهیم. به عنوان مثال، برجام را در عرصه هسته ای ایجاد می کنیم اما می بینیم که به دلیل همین فقدان تفاهم ملی و اجماع عمومی، نمی توانیم از همه زمینه ها و امتیازات آن استفاده کنیم و بهره مندی لازم را داشته باشیم. ما برای ایجاد فرصت های تازه و برخورداری از نتایج آن، چاره ای جز تفاهم نداریم.
📍دلیل سوم، جناح های ما در عرصه کشورداری، آزمون خود را پس داده اند و همه نشان داده اند که در عین برخورداری از نقاط مثبت، از نقاط منفی رنج می برند. همه هنر ما این است که بتوانیم از نقاط مثبت یکدیگر به نفع مردم و جامعه استفاده کنیم و تلاش کنیم که ابعاد منفی جریانها، دامن ایران و ایرانیان را نگیرد و این مستلزم این است که با نگاهی مثبت و حرکتی برد برد، کاری بکنیم که با اتکا به اشتراکات همه ایرانیان که همان عزت و سربلندی ایران، یکپارچگی ملی و سرزمینی میهن و بهبود شرایط آحاد مردم است، بتوانیم به سمت بهره مندی از نقاط مثبت یکدیگر حرکت کرده و در رقابتی سالم، نقاط منفی یکدیگر را به حداقل برسانیم.
📍دلیل چهارم این است که در حال حاضر، هیچ جریانی به تنهایی قدرت بسیج اکثریت ملت را ندارد. ممکن است در انتخابات، جریانی حائز اکثریت نسبی شود اما اکثریت نسبی، اکثریت همه ایرانیان و اکثریت واجدان شرایط نمی باشد بلکه اکثریت رای دهندگان است. بنابراین با این وضعیت، چاره ای نمی ماند جز اینکه جریان برخوردار از اکثریت نسبی برای اینکه بتواند از حمایت ملی و همه جانبه برخوردار باشد، دیگران را هم در قدرت سهیم کند تا از طریق این مشارکت، امکان رضایت و همکاری آحاد مردم فراهم شده و جامعه ایران به سمت حرکت برای همه ایرانیان پیش روی کند. به نظر من ما به این چهار دلیل عمده، نیاز داریم که به سمت وحدت بیشتر، گفتگو، وفاق و آشتی ملی حرکت کنیم.
العربیه - «عمار حسین» یکی از شبهنظامیان داعش که به اسارت نیروهای نظامی کُردستان عراق موسوم به نیروهای پیشمرگه درآمده، میگوید به بیش از 200 زن از اقلیت ایزدی تجاوز کرده است. او این مساله را اقدامی «عادی» توصیف کرده و هیچ پشیمانی در این باره از خود نشان نمیدهد.
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشته است که مقامهای سازمان اطلاعات عراق، به این خبرگزاری، فرصتی نادر برای مصاحبه با «عمار حسین» و یکی دیگر از شبهنظامیان داعش داد که در اسارت به سر میبرند. این دو ماه اکتبر گذشته در جریان حملهای به شهر کرکوک اسیر شدند که طی آن 99 غیرنظامی و نیروی امنیتی کشته شدند. در مقابل 63 تن از شبهنظامیان داعش هم در این حمله کشته شدند.
«عمار حسین» میگوید که امرا و فرماندهان داعش که صلاحیت فتوا دادن را دارند، به او و تعدادی دیگر از شبهنظامیان اجازه تجاوز به هر شمار از زنان ایزدی و دیگر زنان را دادند.
او میافزاید: «به من گفتند که جوان هستی و این مسالهای طبیعی است».
مسئولان امنیتی کُرد میگویند که دلایل و اسنادی از دست داشتن «عمار حسین» در عملیات تجاوز و کشتار در دست دارند اما هنوز اطلاعی از میزان گستردگی آن ندارند.
زمانه ـ بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران میگوید مقامات ترکیه به پیامدهای سخنان خود علیه ایران فکر نکردهاند و این سخنان ناشی از «فرافکنی» آنها بر اثر «سیاستهای اشتباهشان» است.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دوشنبه ۲ اسفند در نشست خبری خود به اظهارات مقامات ترکیه علیه ایران پرداخت و گفت: «در برابر رفتار و گفتار نابهنجار برخی سیاستمداران ترکیه قطعاً صبوری میکنیم اما این صبوری هم حتماً حدی دارد.»
قاسمی افزود: «ترکیه وضع حساس، آشفته و نگرانکنندهای دارد به همین علت برخی سیاستمداران این کشور رفتار و گفتار نابهنجاری دارند که احتمالاً به عواقب آن فکر نکردهاند و بیشتر از روی عصبانیت و فرافکنی در خصوص مسایلی است که بر اثر سیاستهای اشتباهشان دچار گرداب شدهاند و ناچارند مورد مشخصی را پیدا کنند تا بر مشکلاتشان سرپوش بگذارند.»
بی بی سی - با وجود پایان زمان اعلامشده درباره مرخصی مهدی هاشمی، وی هنوز به زندان برنگشته است.
به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، بعد از تمدید چندباره مرخصی مهدی هاشمی که بعد از فوت آیتالله هاشمیرفسنجانی به وی اعطا شده بود، مسئولان قضایی اعلام کرده بودند مرخصی مهدی هاشمی تا 30 بهمن تمدید شده است.
با وجود اینکه روز گذشته مرخصی مهدی هاشمی به پایان رسیده است، اما وی تا امروز یکشنبه اول اسفند هنوز خود را به زندان معرفی نکرده است. هنوز مشخص نیست علت غیبت وی، تمدید مجدد مرخصی است یا مهدی هاشمی از معرفی خود به زندان خودداری کرده است.
مصطفی محبی، مدیرکل زندانهای استان تهران شب گذشته اعلام کرده بود با وجود اتمام مرخصی، مهدی هاشمی به زندان بازنگشته است.
کلمه- گروه خبر: سید محمد خاتمی، رییسجمهور سابق کشورمان که با طرح آشتی ملی در روزهای اخیر هدف هجمه ها و تهمت های بسیاری قرار گرفته است، در دیدار با فعالان دانشجویی با تاکید بر سخنان قبلی خود گفت: من نمیگویم گذشته را فراموش کنیم، ولی در گذشته نمانیم و به آینده بهتر بیاندیشیم و فضا را برای حرکت به سوی آن آماده کنیم.
او ادامه داد: با هم بودن به این معنی نیست که یکی همه باورها و اصول و ارزش هایش را به نفع دیگری کنار بگذارد و از هویت خود تهی شود. این با هم بودن می تواند و باید با حفظ باورها باشد و تکیه بر مشترکات شود، این به نفع کشور و منافع و اصول و ارزشهای اصلی انقلاب است و فضا را برای حضور امن همه در صحنه فراهم می آورد.
رییس بنیاد باران استراتژی اصلاحطلبان را حرکت در چارچوب قانون اساسی، دفاع از اصل نظام و تعامل با حفظ هویت و البته دفاع از کشور و نظام و نیز دفاع از حقوق اساسی مردم عنوان کرده است.