Wednesday, Feb 1, 2017

صفحه نخست » موضع روحانی درباره ترامپ: این مرد پرده دروغین را برداشت

Hassan_Rohani.jpgرییس‌جمهور گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید بین مردم ایران و دنیا ارتباط برقرار کند.

به گزارش خبرآنلاین، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در مراسم روز ملی فناوری فضایی در ارتباط با اهمیت انقلاب جمهوری اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره)، اظهار داشت: یک شخصیت به مهمی امام خمینی (ره) انقلابی را به این عظمت به ثمر رساند و چه موافقان و چه مخالفان می‌دانند که تا چه اندازه این انقلاب مهم و تأثیرگذار است. کسی نیست که نگوید انقلاب ما صادر نشده است.

اهم اظهارت رییس جمهور را به نقل از خبرگزاری‌ها بخوانید:

*انقلاب یک پیام داشت که منحصر به این سرزمین باقی نمی‌ماند؛ امروز هم مردم، مسئولین، فرهنگیان،‌ اصحاب دانش و هنر ما دارای پیام هستند و شما در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید این پیام‌ها را برسانید. باید وسیله ارتباط دینی و فرهنگی مردم باشید.

*پیام‌های مربوط به زندگی مردم، پیام‌های مربوط به علم و دانش، سیاست و هر آن‌چه که نیاز جامعه است را باید ارائه دهید. خدمت شما خدمت ارتباطی است؛ باید بین مردم ایران و دنیا ارتباط برقرار کنید.

*امروز علمای بزرگ و مراجع ماهم از این فضا استفاده می‌کنند، روایات، آیات و تفسیر ها در فضای مجازی در دسترس همه قرار گرفته‌اند. علم و دانش این فضارا محیا کرده است.

*امام خمینی (ره) نه تنها یک عالم اندیشمند و مرجع تقلید و مورد اعتماد مردم بود، بلکه بسیار بیدار و هوشیار و نکته‌سنج بودند و دنیا را به خوبی می شناخت و بسیار خوب تحلیل می‌کرد» تنها فتوای امام خمینی (ره)‌ نبود که ما را به پیروزی رساند، نظریات ایشان هم در انقلاب ما را به پیروزی رساند.

*امام خمینی (ره) معتقد بودند ما باید مردم را بیدار کنیم تا آن‌ها پای صحنه بیایند.

*هیچ وقت هیچ قدرتی در برابر قدرت مردم به پیروزی نمی‌رسد. این قدرت مردم است که در برابر استبداد داخلی و استعمار خارجی به پیروزی خواهد رسید.

*با انقلاب مسلحانه ممکن بود کشور تجزیه شود. چیزی که نه خارجی‌ها و نه گروه‌های مزدور آنها نتوانستند این کار را انجام دهند و انسجام آن باقی ماند و جمیعت ۳۵ میلیونی آن زمان یکپارچه به صحنه آمد و مانع از این کار شد.

*نظریه‌های شرقی مبتنی بر جنگ‌های چریکی، هسته‌ای و مسلحانه است و انقلاب‌های غربی هم بر ساماندهی‌های حقوق بشری، ارتباط با کشورهای غربی و فشارهای سازمان‌های بین‌المللی است.

*امام نه این نظریه و نه آن نظریه را قبول داشت و لذا انقلاب ما در جهان دو قطبی به پیروزی رسید. این در حالی است که اگر کسی می‌خواست علیه استعمار غرب بخروشد به شرق پناه می‌برد و اگر کسی علیه استبداد شرق درصدد بلند کردن علمی بود، به غرب پناه می‌برد.

* انقلاب ما بدون تکیه به شرق و غرب پیروز شد و انقلابی بود که نه شرق و نه غرب خواهان پیروزی آن نبودند،نه شوروی آن زمان و نه غرب آن زمان یعنی امریکا و اروپا دوست نداشتند انقلاب اسلامی پیروز شود. غرب که در آن زمان بر ایران سلطه داشت و ایران پایگاه‌شان بود و نمی‌خواستند تحت هیچ شرایطی از دست بدهند. شرق نیز چون انقلاب ما، انقلاب دینی بود، از ٱم می‌هراسید و می‌گفت اگر این انقلاب پیروز شود شرایط من چه می‌شود؟

* انقلابی است که هم از نظر نظریه مستقل بود و هم در عمل به خودش اتکا داشت، امام در بدو پیروزی انقلاب اسلامی مصاحبه‌ای داشت که من نیز در هنگام مصاحبه در آنجا بودم. خبرنگار سوال کرد اگر نیاز به اسلحه داشته باشید از کدام کشور در برابر رژیم شاه سلاح می‌گیرد؟ امام گفت نیازی نداریم. گفت از لیبی سلاح می‌گیرد؟ امام گفت سلاح نمی‌خواهیم. خبرنگار گفت از سوریه؟ امام گفت نیازی به اسلحه نداریم ولی اگر نیاز به سلاح داشته باشیم از انبارهای سلاح شاه استفاده می‌کنیم.

* راه امام، راه مشخصی بود و امید روشنی داشت، من دی ماه سال ۵۷ خدمات ایشان رسیدم و بابت اعتصابات حرف زدم و از مشکلات سخن گفتم. طرح ما نوبه‌بندی اعتصاب اصناف بود تا مردم بتوانند به زندگی‌شان برسند و ضربه‌ای به زندگی مردم نخورد. من گفتم ممکن است این اعتصابات طول بکشد و این بد است ولی امام گفت زیاد طول نمی‌کشد.

* امام مردی مطمئن، امیدوار و قاطع بود. امام هم خدا رو خوب شناخته بود و هم مردم را و هم دنیا را. یک شخصیتی اینچینی، یک انقلاب بزرگ را به پیروزی رساند و آثار آن را در سراسر جهان می‌بینیم.

*می‌گویند صدور انقلاب. انقلاب صادر شد. انقلاب پیامی داشت که منحصر به این کشور و انقلاب باقی نمی‌ماند. امروز مردم ما، مسئولان ما، فرهیختگان ما، اصحاب دانش و هنر ما دارای پیام هستند و شما باید این پیام را منتشر کنید و برسانید.

*وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید وسیله ارتباط پیام دینی، فرهنگی، پیام‌های مربوط به زندگی خصوصی، مردم دانش و سیاست و هر آن چیز که مورد نیاز جامعه است، برساند. خدمات شما ارتباطی است و باید میان ایران و جامعه جهانی ارتباط برقرار کنید که بسیار مهم است.

*در دنیای امروز بخواهید تحقیق کنید یا در یک زمینه علمی تدریس کنید یا در یک زمینه علمی مطالعه کنید، بدون اینترنت آیا این اصلا امکانپذیر است؟ نه اینکه از طریق‌های دیگر امکانپذیر نشود ولی سخت است. اکنون نیز علمای بزرگ به این فضا متکی شده‌اند. می‌خواهید یک روایت را پیدا کنید، دیگر کسی آن را در کتاب‌های بزرگی و قدیمی ورق نمی‌زند. تقریبا تمام کتاب‌های فقهی مهم در فضای اینترنت آمده است.

*اینکه کسی فکر کند ویزای یک کشور را به هفت کشور نمی‌دهد، کاری می‌شود، اشتباه می‌کند. البته این کارها برای افرادی است که در سیاست نبوده‌اند و تازه‌ آمده‌اند. این فضا هم برای آنها فضای جدیدی است و تا بفهمد چه باید کرد زمان می‌برد و خسارت‌های به مردم خود و دیگران می‌زند.

*او با طرح این سوال که دنیای امروز دنیای این حرف‌ها است؟ سال‌ها است که مسئولان امریکایی‌ می‌گفتند و شعار می‌دادند که ما با دولت ایران مخالفیم ولی طرفدار مردم ایران هستیم. به این وضوح حرف نادرستی که سال‌ها می‌زدند و در پشت پرده یک جور فکر می‌کردند و در عمل، یک جور دیگر حرف می‌زنند، این مرد پرده دروغین را برداشت.

*شعار امریکا مبنی بر عدم تبعیض بود و می‌گفتند دوران تبعیض برداشته شده است ولی این اقدام براساس تبعیض غلط و ناروا است، آنها می‌گفتند حقوق ملت را رعایت می‌کنید در حالی که اقدام آنها برخلاف حقوق مردم است. آنها ادعا می‌کردند که به تعهدات‌شان پایبند هستند ولی ویزایی که وزارتخانه‌ خودشان صادرکرده است را هم معتبر نمی‌دانند.

*تمام اصول و تعهدات بین‌المللی را زیر پا گذاشتند. دنیا، دنیای ارتباطات و جهان اتصال افکار مردم جهان است. دوران اینکه بخواهیم از دیوار برای فاصله بین ملت‌ها استفاده کنیم، خیلی وقت است سپری شده است.

*در شرایطی هستیم که باید به خوبی پیام خود را به مردم جهان برسانیم. ملت ایران در طول سال‌های گذشته با تلاش و ایثار و فداکاری در دنیای سیاست توانست قدرت ایران را به نمایش بگذارد. ما در خیلی عرصه‌ها توانمندی خود را به نمایش گذاشتیم. در انقلاب و دفاع هشت ساله و دوران تحریم استقامت یک ملت را به نمایش گذاشتیم. لازم بود در مقطعی قدرت مذاکراتی خود را به نمایش بگذاریم.

*حرفی مطرح بود که می‌گفتند نمی‌شود ما برابر قدرت‌های بزرگ بنشینیم و مذاکره کنیم آن هم بزرگترین کشورهای جهان. در مذاکره مقررات را آنها درست کردند و نوشتند پس اصول مذاکراتی از یک مبنا برای آنها است. زبان و زور تبلیغاتی هم برای آنها است. سازمان‌های بین‌المللی هم تحت نفوذ آنهاست. مثل همان انقلاب که می‌گفتند دست خالی برابر تانک شدنی نیست در این جا هم شبهه‌هایی بود.

* ما از روز اول معتقد بودیم که ایران این توان و قدرت و منطق و دانش و هنر را دارد که در مذاکرات پیچیده فنی و حقوقی بتواند برابر قدرت‌های جهان پیروز شود و به قراردادی برسد که منافع و خط قرمزهای کشور را به خوبی رعایت کند. این کار انجام شد ما در مذاکره‌ای بزرگ بهترین افراد را به صحنه فرستادیم البته هماوردهایی قوی را فرستادیم که صاحب تجربه و آشنا به سیاست و حقوق بودند. مرکزیت هم در تهران به خوبی از آنها حمایت کرد.

*اگر حمایت ملت نبود این کار بزرگ پیش نمی‌رفت. رهبری هم از روز اول هم حمایت و هم هدایت کردند. چقدر در جلساتی که با ایشان داشتیم ما را حمایت کردند با حمایت ملت و رهبری و تلاش موفق شدیم. امروز برجام و مذاکرات هسته‌ای پایان یافته یکسال هم از زمان اجرای آن گذشته اکثر بندهای آن هم اجرا و پیاده شده برخی بندها هم با مشکلاتی مسیر خود را پیش می‌برد که یک قسمت روابط بانکی ما با دنیاست که آن هم در حال پیشرفتن است.

*مهم‌تر از همه پیام برجام و فرصت آن است، این نباید فراموش شود . این که چگونه مذاکره کردیم مهم نیست امروز روزی است که باید ببینیم برجام چه پیامی برای ما دارد و چه فرصتی در اختیار ما گذاشته است. می‌خواهد به ما بگوید در غیر از مسائل هسته‌ای مذاکره از راه‌حل‌هایی است که می‌تواند گره‌های کور را باز کند. اینکه در آستانه می‌نشینیم در کنار مقامات سوری و مخالفان آن صحبت می‌کنیم همان پیام برجام است اگر فردا موفق شدیم یمن را با مذاکره حل کنیم یعنی پیام برجام.

*مهم استفاده از فرصت برجام است تا می‌رویم با کشوری مذاکره می‌کنیم یک نفر می‌گوید خود ما بلدیم، هواپیما می‌خریم می‌گویند خودمان بلدیم. در زمینه هسته‌ای همه چیز بلدند به نظر من خطای بزرگی این وسط صورت می‌گیرد و آن اینکه برخی فکر می‌کنند فعالیت به این معناست که از تجربه دنیا استفاده نکنیم. برخی هم فکر می‌کنند خودمان توان نداریم و باید از دنیا استفاده کنیم هر دو غلط است ما صاحب فرهنگ و استعدادیم می‌توانیم قدم‌های مهمی برداریم از طرفی هم باید از تجربه دنیا هم استفاده کنیم. مثال آن هم همان سانتیریفیوژها است که از دنیا خریدیم و به کار خودمان سرعت دادیم. قطعه به قطعه کپی کردیم و بعد نقشه‌های آن را هم تهیه کردیم و آن را خودمان ساختیم.

*من از روز اول بالای سر این کار بودم. کار هسته‌ای مربوط به امروز و دیروز نیست مربوط به سال ۶۰ است. اگر ما می‌گفتیم خودمان باید آن را درست کنیم ۲۰ سال عقب می‌افتادیم این نادرست است. این هم غلط است که صرفا مصرف‌کننده باشیم. دنیای امروز دنیای همکاری‌هاست البته در برخی موارد امروز اگر وارد نشویم و تلاش نکنیم اسرار علمی را به راحتی به ما نمی‌دهند. در همین سانتیریفیوژ فوت علمی را بلد نبودیم یکی برای بازدید آمده بود گفت این سانتیریفیوژ را من درست کردم و فوت کار را به آنها یاد داده بود.

* همیشه اسرار علمی وجود دارد اما باید با استعداد و توان خود پیش برویم از همه سپاسگذارم که در زمینه علوم فضایی تلاش می‌کنند. باید به تلاش خود ادامه دهیم علم فضا خیلی مهم است. ما نیازمند تکنولوژی هستیم هر چه قدرت ما در دانش و علم بیشتر شود، سلطه و توان ما بیشتر می‌شود و صیانت ما بیشتر می‌شود و دشمن با طمع به ما نگاه نمی‌کند.

*رهبری با حساسیت علوم جدید را دنبال می‌کنند. مسائل فضایی هم مورد توجه جدی ایشان است امروز بین وزارتخانه‌ها و دانشگاه‌ها وحدت وجود دارد و همه جمع شدند و به هم کمک می‌کنند امروز شاهد ساخت ماهواره‌های متعدد هستیم امروز زمانی است که بعد از برجام باید از فرصت لازم به دست آمده و از تجریه دیگران استفاده کنیم و با کوششی وافرتر خودمان در مسائل مخلف تلاشمان را مضاعف کنیم و بتوانیم از این دستاوردها و ماهواره‌ها در موارد فراوان بهره‌مند شویم.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy