Saturday, Feb 22, 2020

صفحه نخست » ما رکورد زدیم! مشارکت در انتخابات امسال، پائین‌ترین میزان پس از انقلاب

votepart_022220.jpgرادیو فردا - خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه خبر داد که مشارکت در انتخابات مجلس در کل کشور به کمتر از ۴۲ درصد رسیده که پائین‌ترین میزان مشارکت در انتخابات پس از انقلاب ۵۷ است.

به گفته فارس این میزان مشارکت نسبت به انتخابات مجلس دهم نیز ۱۹ درصد کاهش یافته است.

این در حالیست که آمارهای جسته‌ و گریخته مقامات از استان‌های مختلف میزان ۲۰ تا ۳۰ درصدی مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی را نشان می‌دهد، استاندار تهران عنوان کرد که «قرار شده است میزان مشارکت استان‌ها به صورت جزیی منتشر نشود».

بر اساس گزارشی که خبرگزاری ایسنا ساعت ۳ بعدازظهر جمعه ۲ اسفند در تارنمای خود با استناد به گفته‌های جمال عرف، رئیس ستاد انتخابات کشور، منتشر کرده، میزان مشارکت مردم در انتخابات ۱۱ میلیون نفر بوده است.

این در حالی است که ۵۸ میلیون ایرانی حق رای دارند و میزان مشارکت تا زمان یاد شده زیر ۱۹ درصد بوده است.

ادامه خودداری دولت ایران از اعلام آمار مشارکت در انتخابات مجلس

ایران اینترنشنال - در حالی که گزارش‌های غیررسمی از نرخ پایین مشارکت در انتخابات یازدهمین دوره مجلس ایران حکایت دارد؛ مقام‌های دولت با وجود گذشت دست‌کم ۱۲ساعت از پایان انتخابات همچنان از اعلام آمار میزان کلی مشارکت خودداری می‌کنند.

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور،‌ عصر جمعه دوم اسفندماه و در ساعات پایانی برگزاری انتخابات اعلام کرد که میزان مشارکت روز شنبه اعلام خواهد شد.

هم‌زمان نیز انوشیروان محسنی‌بندپی، استاندار تهران، در جریان بازدید از برخی حوزه‌های انتخابیه اعلام کرده بود که «قرار است آمار مشارکت مردم فقط توسط وزیر کشور و به صورت کشوری اعلام شود».

این در حالی بود که تا پیش از آن، مسئولان ستاد انتخابات در حال اعلام هم‌زمان میزان مشارکت در سراسر کشور بر اساس تعداد تعرفه‌های مصرف‌شده و سیستم برگزاری آنلاین انتخابات در حوزه‌های انتخابیه بوده‌اند.

با آن که میزان کلی مشارکت در همه انتخابات ادوار گذشته بر اساس عدد تعرفه‌های مصرف‌شده مشخص و ساعتی پس از پایان انتخابات معمولا اعلام می‌شد؛ خودداری مقام‌های دولت از اعلام این آمار تا ظهر شنبه بر نگرانی‌ها درباره چرایی آن افزوده است.

پایگاه‌های خبری رسمی از جمله خبرگزاری دولتی ایرنا بدون اعلام آماری از مشارکت کل اقدام به انتشار نتایج نهایی منتخبین حوزه‌ها می‌کنند.

آخرین آمار اعلام شده در این زمینه مربوط به جمال عرف، رییس ستاد انتخابات، بود که در ساعت سه بعدازظهر از سوی خبرگزاری ایسنا منتشر شد و میزان مشارکت را حدود ۱۱ میلیون نفر عنوان کرد.

بنا بر اعلام مسئولان جمهوری اسلامی، ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۱۵۹ نفر از شهروندان واجد شرایط رای دادن در این انتخابات به شمار می‌آمده‌اند.

با وجود گزارش‌ برخی ناظران صندوق‌ها و مشاهده کاربران در رسانه‌های اجتماعی مبنی بر خلوت بودن بسیاری از حوزه‌های رای‌گیری پیش از پایان انتخابات در ساعت هشت شب؛‌ ستاد انتخابات رای‌گیری را تا ساعت ۱۱ شب تمدید کرد.

پیش از این نیز نظرسنجی‌های صورت گرفته از سوی مراکز افکارسنجی خبر از سطح پایین مشارکت داده بود.

آخرین نظرسنجی‌های مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) دو روز پیش از انتخابات حاکی‌ از آن بود که تنها حدود ۲۷ درصد از مردم تهران برای حضور پای صندوق رای ابراز تمایل کرده‌اند. اکنون گزارش‌های غیررسمی حاکی‌ از محقق نشدن همین درصد مشارکت در پایتخت است.

برخی فعالان سیاسی و اعضای احزاب در رسانه‌های اجتماعی درصد مشارکت کل کشور را حدود ۴۰ درصد اعلام می‌کنند.

گزارش‌های اختصاصی رسیده به ایران اینترنشنال در شامگاه جمعه حاکی از آن بود که آمار شرکت‌کنندگان انتخابات مجلس در تهران،‌ تا ساعت ۱۷ عصر، حدود ۱۶درصد و در کل کشور ۲۵ درصد بوده است.

برگزاری این انتخابات مجلس از سوی جمهوری اسلامی در شرایطی صورت گرفت که هم‌زمان با فشارهای بین‌المللی بسیاری از گروه‌ها و فعالان سیاسی،‌ مدنی و حقوق بشری با صدور بیانیه‌هایی از عدم مشارکت در آن سخن گفته بودند.

سرکوب، بازداشت و کشتار طی اعتراض‌های سراسری آبان‌ماه،‌ شلیک موشک به هواپیمای مسافربری اوکراین و پنهان‌کاری پس از آن،‌ وضعیت بد اقتصادی و عدم پاسخگویی مقام‌های جمهوری اسلامی درباره آن،‌ افزایش فشارهای سیاسی داخلی و... از جمله دلایلی بوده که مخالفان شرکت در انتخابات و حامیان تحریم در بیانیه‌ها و رسانه‌های اجتماعی به آن اشاره کردند.

با این حال مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله اسحاق جهانگیری‌ معاون اول رییس‌جمهوری و عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان از جمله کسانی بودند که صبح جمعه هنگام دادن رای مشارکت را «مانند گذشته» و «خوب و معنادار» خوانده بودند.

سخنگوی شورای نگهبان پیش از برگزاری انتخابات درباره نگرانی‌ها در ارتباط با میزان مشارکت پایین گفته بود که زیر ۵۰ درصد هم «اشکال در دموکراسی» ایجاد نمی‌کند.

در آستانه انتخابات علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی،‌ از مردم خواسته بود به خاطر «دوست داشتن ایران» در آن شرکت کنند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy