دویچه وله - به اعتقاد برخی از کارشناسان امنیتی موج حملات تروریستی اخیر در اروپا اتفاقی نیست. آنها احتمال میدهند اسلامگرایان افراطی در حال آمادهسازی و بسیج نیروهای خود برای اقدامات تروریستی در ماههای آینده در اروپا هستند.
پس از حمله تروریستی در شهر وین، کارشناسان امنیتی احتمال میدهند حملات تروریستی دیگری از این دست در اروپا رخ دهند.
پتر آر. نویمن، کارشناس تروریسم، گفته آزادی صدها جهادگر اسلامی در ماههای آینده از زندانهای اروپا، تهدیدی بزرگ خواهد بود. به گفته او بیشتر این جهادگرایان از سال ۲۰۱۰ به این سو محکوم شدهاند، اما بیشتر این احکام کوتاه مدت بودهاند.
این کارشناس امنیتی از کالج کینگز لندن به تحریریه خبری "ار ان د" آلمان گفته همه جهادگرایانی که در زندان بسر میبرند، همچنان گرایشهای افراطی خود را حفظ کرده و فقط تعداد اندکی از کشورهای اروپایی خود را آماده مواجهه با خطرات و تهدیدات احتمالی کردهاند که آزادی این زندانیان با خود به همراه خواهد داشت.
نویمن نسبت به برطرف کردن هر چه سریعتر این شکاف استراتژیک هشدار داده و اضافه کرده است پس از سقوط داعش، اسلامگرایان افراطی تضعیف و دچارچند دستگی شدند اما در پی حوادث رخ داده در فرانسه و جدال جدید درباره انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام، آنها اکنون موضوع و انگیزه جدیدی پیدا کردهاند تا بار دیگر بسیج شده و دست به حملات جدید بزنند.
حملات برنامهریزی شده
میشائیل کیفر، اسلامشناس آلمانی نیز در گفتوگویی با وبسایت خبری "کاتولیش" گفته که به باور او پشت موج جدید حملات تروریستی با انگیزههای اسلامگرایانه، یک سناریوی برنامهریزیشده وجود دارد. او وقوع این موج را تصادفی ندانسته و افزوده که نیروهای اسلامگرا در پس زمینه به طور فعال و برنامهریزیشده مشغول فراخواندن طرفداران خود و تشویق و ترغیب آنان هستند.
کیفر همهگیری کرونا را نیز زمینهساز تحرک مجدد گروههای اسلامگرا خوانده و گفته این همهگیری و محدودیتهای اعمال شده موجب ایجاد بحرانی عمیق در جوامع اروپایی و بروز تنش شده است. این تنشها بستری مناسب برای فعالیت را برای تروریستها بوجود آوردهاند. این اسلامشناس آلمانی گفته شواهد مستدلی برای اثبات نظریه خود ندارد اما معتقد است بروز موج جدید حملات تروریستی اخیر نمیتواند اتفاقی بوده باشد.
از سوی دیگر احمد منصور، روانشناس و نویسنده آلمانی اسرائیلیتبار، کشورهای اروپایی را به بیاعتنایی در برخورد با تهدیدات اسلامگرایان متهم کرده و گفته در سالهای گذشته روند تمایل به گرایشهای افراطی بهویژه در میان بسیاری از نوجوانان رو به افزایش بوده است. منصور به روزنامه "راین نکار" گفته خطر جهادگرایان تا حد زیادی دستکم گرفته شده و سیاستمداران اروپایی نسبت به آن بیاعتنا بودهاند.
او گفته که تمرکز کشورهای اروپایی در سالهای اخیر برای مقابله با راستگرایان افراطی موجب شده تا آنها تهدیدی را که اروپا به واسطه جهادگرایان با آن روبروست، دستکم بگیرند.
نفوذ شخصیتهای نزدیک به ایران در پارلمان سوریه
۱۳ آبان روز سرنوشتساز آمریکا یا جمهوری اسلامی؟