ایران وایر - تاکنون کشتهشدن دو معترض ۳۰ و ۱۸ ساله بر اثر شلیک مستقیم گلوله از سوی نیروهای امنیتی در خوزستان تایید شده است.
رسانههای حکومتی و امنیتی جمهوری اسلامی با تکرار پروژه بسیجی سازی از جانباختگان اعتراضات تلاش میکنند با تحت فشار قرار دادن خانوادههای قربانیان، روایت خودشان از کشته شدن این معترضان را ارائه کنند.
روز یکشنبه ۲۷ تیرماه ۱۴۰۰ خبرگزاری فارس با انتشار مصاحبهای با عموی قاسم خضیری یکی از جانباختگان اعتراضات او را «کارگر یک باطریفروشی» معرفی کرده و گفته است جمعه شب و به هنگام بازگشت از محل کار به خانه مورد اصابت گلوله قرار گرفته است.
عموی قاسم در این ویدئو میگوید که این جوان «نتوانست بگوید که ضاربش کیست.» و او را « اهل نماز و روزه و از نیروهای بسیجی پایگاه مسجد محل» معرفی میکند و در ادامه میگوید: «ا و اهل تجمع و اغتشاش نبود.»
قاسم خضیری ۱۸ ساله در اعتراضات روز جمعه در منطقه کانتکس اهواز با شلیک نیروهای امنیتی مجروح شد و یک روز بعد بر اثر شدت جراحات وارده، جان باخت.
گفته شده است که او سرپرست و نانآور خانواده بوده است.
خبرگزاری فارس همچنین روز گذشته ویدیوی دیگری از خانواده مصطفی نعیماوی دیگر جانباخته اعتراضات به بیآبی در خوزستان منتشر کرده و مدعی شده است که او نه با شلیک نیروهای امنیتی که به دست «خرابکاران» به قتل رسیده است.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
این درحالی است که منابع حقوق بشری در شادگان شامگاه جمعه از شلیک دو گلوله از سوی نیروهای امنیتی به سینه این جوان سی ساله خبر داده و گفتند که او در دم کشته شده است.
پدر مصطفی در فیلمی که خبرگزاری فارس منتشر کرده، به زبان عربی گفت: «پسرم اهل ایجاد مشکل یا اهل کار خلاف و شورش نبود.»
او نیز در ادامه فرزندش را در رفت و آمد با «بچههای بسیج در محله» توصیف کرد و گفت: «اغتشاشگران و خرابکاران به پسرم تیر زدند، نه دولت.»
برادر این جوان کشتهشده نیز از دولت و نیروهای انتظامی خواست که «خون برادرم هدر نرود.»
هنوز از ضاربان و قاتلان مورد ادعای رسانههای حکومتی در ایران که این دو جوان را مورد هدف قرار دادهاند اطلاعی در دست نیست اما خبرگزاری ایسنا نوشته است «مسببان این حادثه توسط نیروهای انتظامی و امنیتی شناسایی و برخی دستگیر شدند».
این در حالیست که خبرگزاری فارس مدعی شده این افراد شناسایی نشدهاند. این خبرگزاری با اشاره به «وجود اسلحه در برخی نقاط خوزستان» تلاش دارد قتل شهروندان معترض را عادیسازی کرده و آن را به گردن مردم عادی بیاندازد.
خبرگزاری فارس در حالی که تلاش میکند مردم خوزستان را مسئول کشتار معترضان معرفی کند، نوشت: «وجود اسلحه به صورت سنتی در برخی نقاط خوزستان مشکلاتی ایجاد کرده است.»
این نخستین بار نیست که رسانههای حکومتی در ایران اقدام به کشتهسازی و مصادره جانباختگان اعتراضات و حوادث سیاسی در ایران میکنند.
پیش از این در جریان اعتراضات پس از انتخابات پرمناقشه ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ حکومت ایران پس از به قتل رسیدن جواد دانشجویی به نام «صانع ژاله» یک کارت عضویت بسیج با عکس او منتشر کرده و او را از نیروهای بسیج معرفی کردند که به دست معترضان کشته شده است.
ادعایی که در تمام این سالها از سوی خانواده صانع ژاله تکذیب شده است.
در جریان اعتراضات آبانماه ۱۳۹۸ ، بسیاری از خانوادههای قربانیان این اعتراضات از فشار نیروهای امنیتی سخن گفتند
منصور رضایی، برادر ناصر رضایی یکی از این قربانیان گفت نیروهای امنیتی بارها با خانواده رضایی تماس گرفتند و تهدید کردند که با رسانههای خارج کشور مصاحبه نکنند.
در جریان ساقط کردن هواپیمای اوکراینی با دو موشک سپاه پاسداران نیز اقدامات مشابهی از سوی نهادهای امنیتی انجام شد.
بازماندگان این فاجعه از مصادره خاکسپاریها و برگزاری مراسم توسط نیروهای امنیتی برای عزیزانشان خبر دادند و با برخی از وابستگان جانباختگان هم مصاحبههایی انجام شد که بعدها آنها اعلام کردند تحت فشار نیروهای امنیتی و چیزی شبیه به اعتراف اجباری بوده است.