Sunday, Jul 25, 2021

صفحه نخست » سناریوی جدید حکومت ایران برای سرکوب

sarkoob_062521.jpgدر خوزستان: «۱۹ مامور امنیتی در جریان اعتراضات کشته و مجروح شدند»

رادیو زمانه - خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران از زخمی شدن حداقل ۱۸ مامور نیروی انتظامی از آغاز اعتراضات به کم‌آبی و تبعیض در استان خوزستان خبر داده است.این خبرگزاری صبح یکشنبه سوم مرداد گزارش کرد: «چهار مامور نیروی انتظامی در شهر شادگان هدف شلیک افراد ناشناس قرار گرفتند». به ادعای فارس حال این ماموران خوب است و به بیمارستان منتقل شده‌اند.

این رسانه امنیتی بدون اینکه هویت ماموران زخمی شده و ضاربان را فاش کند، تیراندازی به آنها را به گروه‌هایی که «اشرار و اغتشاش‌گر» نامید، نسبت داد.

فارس در ادامه ادعا کرد که در یک هفته گذشته ۱۴ مامور نیروی انتظامی در شهر ایذه که یکی از کانون‌های اصلی اعتراضات در سال‌های اخیر بوده، و یک مامور پلیس در شهرک طالقانی بندر ماهشهر با شلیک افراد ناشناس مجروح شده‌اند.

همچنین به ادعای مقام‌های امنیتی و نظامی در ایران در جریان اعتراضات اخیر خوزستان یک مامور پلیس در شهرک طالقانی بندر ماهشهر نیز به ضرب گلوله افراد ناشناس کشته شده است. هویت این فرد از سوی مقام‌های امنیتی ایران «ضرغام پرست» اعلام شده است.

مطالب بیشتر در رادیو زمانه

مقام‌های امنیتی درباره هویت دیگر نظامیانی که براساس ادعای آن‌ها در جریان اعتراضات اخیر خوزستان زخمی شده‌اند، سکوت کرده‌اند.

اعتراض به بی‌آبی در خوزستان از شامگاه ۲۴ تیر آغاز شد و تا یکم مرداد ادامه یافت. بر اساس گزارش عفو بین‌الملل در جریان این اعتراضات دست‌کم هشت تن از شهروندان به ضرب گلوله ماموران دولتی به قتل رسیده‌اند.

مقام‌های امنیتی ایران و رسانه‌های همسو با آنها که به ظاهر تلاش می‌کنند اعتراضات مردمی را «برحق» بخوانند و دولت را مقصر این وضعیت معرفی کنند، همزمان با اعزام نیروهای سرکوب‌گر در پوشش «جهادگران آب‌رسان»، تسلط امنیتی خود بر مناطقی که کانون اعتراضات اخیر بود را افزایش داده‌اند.

شنبه دوم مرداد فرمانده سپاه پاسداران به خوزستان سفر کرد تا به گفته خودش از اقدامات نیروهای تحت فرمان این نهاد بازدید کند. همزمان با سفر او سخنگوی نیروی انتظامی اعلام کرد تمامی مناطق تحت کنترل نیروهای امنیتی قرار گرفته و آرامش به استان بازگردانده شده است. همزمان با این تحولات شبکه اینترنت در استان خوزستان مختل شده و به گفته فعالا حقوق بشر بازداشت‌های گسترده خانه به خانه در برخی مناطق در دستور کار قرار گرفته است.

در روز سوم مرداد هم نیروهای وابسته به حکومت تلاش کردند با برگزاری یک مراسم راهپیمایی در شهر ایذه نشان دهند که اعتراضات پایان یافته و آرامش به شهر بازگشته است.

در کنار این اقدامات رسانه‌های وصل به نهادهای امنیتی اعتراضات را به «اغتشاشگران» و «عناصر خارجی» نسبت بدهند. خبرگزاری فارس تصاویری از سلاح‌هایی که مدعی بود در جریان اعتراضات از سوی کسانی که «فرصت‌طلب» و «وابسته به گروهک‌ها» خواند، مورد استفاده قرار گرفته است را منتشر کرد.

صدا و سیما جمهوری اسلامی هم در یک فیلم کوتاه اعتراضات در خوزستان را به یکی از رهبران یک گروه خارج از ایران منتسب کرد تا راه را برای سرکوب دستگیرشدگان هموارتر کند.

مقام‌های دولتی تا به حال درباره شمار افرادی که در جریان اعتراضات خوزستان بازداشت شده‌اند، گزارشی ارائه نکرده‌اند. منابع نزدیک به سازمان حقوق بشر اهواز اما از بازداشت‌های گسترده در روزهای گذشته خبر داده‌اند. هرانا نیز تا به حال هویت ۱۰۲ تن از بازداشت شدگان را احراز کرده است.

در روز شنبه دوم مرداد هم عیسی کروشاتی که از سران عرب در خوزستان معرفی شد، در دیدار با اسحاق جهانگیری خواستار آزادی فوری تمامی بازداشت‌شدگان روزهای اخیر شد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy