رادیو فردا ـ خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز چهارشنبه، ۲۰ بهمن، از رونمایی یک موشک بالیستیک با نام «خیبرشکن» در یکی از پایگاههای موشکی نیروی هوافضای سپاه خبر داد.
موشک خیبرشکن «دارای سوخت جامد» معرفی شده است.
این خبرگزاری نوشت که این موشک زمین به زمین «۱۴۵۰ کیلومتر برد دارد و هنگام بازدید محمد باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح، و امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، از این پایگاه» رونمایی شده است.
در فیلمی که روزنامه همشهری از مراسم رونمایی این موشک «جدید» منتشر کرده، آقای باقری میگوید که دشمنان جمهوری اسلامی «چیزی جز زبان قدرت و زور را متوجه نمیشوند».
بر اساس آن چه خبرگزاری تسنیم نوشته، موشک خیبرشکن «از نسل سوم موشکهای دوربرد سپاه است که وزن آن نسبت به نمونههای مشابه یکسوم کاهش یافته و مدت آمادهسازی و شلیک آن نیز تا یکششم کمتر شده است».
👈 مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
خبر رونمایی از این موشک در روزهایی منتشر میشود که مذاکرات برای بازگشت متقابل ایران و آمریکا به توافق هستهای سال ۱۳۹۴، موسوم به برجام، در وین همچنان در جریان است.
موشک راهبردی «خیبر شکن» رونمایی شد
-- روزنامه همشهری (@hamshahrinews) February 9, 2022
موشک خیبر شکن با برد ۱۴۵۰ کیلومتر رونمایی شد/ چابکی و سرعت فوقالعاده در اصابت اهداف در برد و شعاع ۱۴۵۰ کیلومتری از توانمندیهای این موشک است/ این موشک دارای سوخت جامد بوده و در فاز فرود دارای مانورپذیری برای عبور از سپر موشکی است. pic.twitter.com/2GgJofaym1
پیشتر، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، گفته بود که حکومت ایران ثابت کرده است که از برنامه موشکهای بالیستیک خود برای «تهدید» همسایگانش استفاده میکند.
نشریه نیویورکر نیز ششم دیماه از ایران بهعنوان یکی از «بزرگترین تولیدکنندگان موشک در جهان» نام برده بود.
اسرائیل و شماری از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از جمله عربستان و امارات بارها بر ضرورت رسیدگی «جدی و مؤثر» به برنامه موشکی ایران و رفع تهدیدهای این کشور در منطقه و لحاظ کردن این مسئله در مذاکرات وین تاکید کردهاند.
مقامهای جمهوری اسلامی و بهویژه سپاه پاسداران ادعا میکنند که توسعه برنامه موشکی ایران با «اهداف دفاعی» صورت میگیرد و ربطی به مذاکرات هستهای ایران با قدرتهای جهانی برای احیای برجام ندارد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره وجه تسمیه این موشک توضیحی نداده، اما اسم «خیبر» برای مسلمانان یادآور جنگ خیبر در صدر اسلام میان مسلمانان و یهودیانی است که در خیبر (قلعه) در نزدیکی مدینه مستقر شده بودند.
اعتراض خیابانی مردم ترکیه