ایران اینترنشنال - ابراهیم رئیسی میگوید بدون اشاره به جزییات گفت با وجود «مانع تراشیها» و تلاشهای «جریان نفوذ»، موفقیتهای دولتش ادامه دارد و شرایط فروش نفت «به قبل از تحریمها» رسیده است.
رئیسی روز پنجشنبه در جمع روحانیون مشهد گفت: «کشور در وضعیتی بود که برخی آقایان در جلسات میگفتند اگر کسی بتواند ۲۰۰ هزار بشکه نفت بفروشد او را وزیر نفت میکنیم اما امروز شرایط فروش نفت به قبل از تحریمها رسیده و پول فروش نفت نیز به کشور باز میگردد.»
او همچنین درباره مذاکرات وین افزود: «به هیچ عنوان زندگی مردم و اقتصاد را به برجام و مذاکره گره نزدهایم، چه مذاکرات به جایی برسد چه نرسد ما برنامههای خودمان را در اداره اقتصاد ملی داریم.»
در هفتههای اخیر مقامهای دولت رئیسی چندین بار از افزایش صادرات نفت خام و فرآوردههای نفتی سخن گفتهاند و وزارت نفت نیز از افزایش ظرفیت تولید نفت ایران به بیش از ۳. ۸ میلیون بشکه خبر داده است.
با این حال خبرگزاری فارس با اشاره به این آمار نوشت که تولید نفت در پایان دولت قبل نیز به سه میلیون بشکه در روز رسیده بود.
👈 مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
خبرگزاری رویترز ماه گذشته با استناد به گزارشهای ردیابی نفتکشها خبر داد که واردات چین از نفت ایران در ماه ژانویه از ۷۰۰ هزار بشکه در روز فراتر رفت.
دولت جو بایدن تاکنون در میانه مذاکرات احیای برجام هیچ فرد یا شرکت چینی را در این زمینه تحریم نکرده است.
از سوی دیگر در حالی که مقامهای جمهوری اسلامی از افزایش صادرات نفت خبر میدهند، آمارهای گمرک نشان میدهد صادرات بنزین ایران در ۱۱ ماه نخست سال ۱۴۰۰ به یکچهارم مدت مشابه سال قبل کاهش یافت.
ابراهیم رئیسی در سخنان روز پنجشنبه خود همچنین گفت «دشمنیها و مانعتراشیها بر سر راه ما وجود دارد» و «جریان نفوذ» علیه دولت تلاش میکند.
او همچنین گفت دلیل اینکه «به برخی مطالب رسانهها» نمیپردازد این است که نمیخواهد برخلاف «بسیاری از دولتها و مجالس که گرفتار حاشیهها شدند» از متن بازبماند.
این سخنان در حالی بیان میشود که تحلیلگران از یکدست شدن کم سابقه حاکمیت پس از حذف نامزدهای رقیب و پیروزی رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری سخن گفتهاند.
علی خامنهای نیز در پیام نوروزی خود انتخابات ریاست جمهوری را «شیرینی بزرگ» در سال ۱۴۰۰ خواند و از دولت رئیسی با عبارت «دولتی مردمی و دارای ریل جداگانهای غیر از دولت قبل» یاد کرد.
انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ کمترین میزان مشارکت در انتخابات پس از انقلاب ۵۷ در ایران را داشت و آرای باطله نیز در جایگاه دوم قرار گرفت.