صدای آمریکا - وزارت آموزش و پرورش از تغییر محتوای ۲۰۰ کتاب درسی به دستور رهبر جمهوریاسلامی خبر داد.
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش، روز چهارشنبه نهم شهریور اعلام کرد که بر اساس اظهارات آیتالله علی خامنهای پیرامون تجدید نظر در کتب درسی و محتوای آموزشی ارائهشده به دانشآموزان، برای سال آینده محتوای ۲۰۰ عنوان کتاب تغییر خواهد کرد.
به گفته وزیر آموزش و پرورش، بخشی از این تغییرات توسط معلمان در دانشگاه فرهنگیان و بخش دیگر در سازمان پژوهش و توانمندسازی برای دانشآموزان از پایه اول ابتدایی تا پایه دوازدهم انجام و در سال آینده اعمال خواهد شد.
تغییر محتوای کتب درسی سالها است که دغدغه رهبر مادامالعمر جمهوری اسلامی است. او بارها نسبت به محتوای کتابهای درسی حساسیت نشان داده و خواستار بازبینی در محتوای مفاد درسی شده است. در آخرین رویکرد، او در اردیبهشت امسال در دیدار با جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور گفت که مطالب بیفایده کتب درسی باید حذف شود.
افزودن محتوای سیاسی و یا تبلیغات برنامههای مناقشه برانگیز نظامی جمهوری اسلامی به «نظام آموزشی» دانشآموزان، در سالیان اخیر شتاب بیشتری یافته است. علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، آبان ۱۴۰۰ گفته بود درس «استکبارستیزی» وارد کتابهای درسی خواهد شد.
ایجاد الگوی خاص فرهنگی-آموزشی برای دانشآموزان، تنها به تغییر کتابهای درسی منحصر نیست. سند ۲۰۳۰ نیز که بر اساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با عنوان «برنامه کاری برای ۲۰۳۰، دگرگون کردن جهان: توسعه پایدار» در شهریور ۱۳۹۴ به تصویب اعضا رسیده بود نیز مورد خشم علی خامنهای قرار گرفت و او اجرای این طرح را به منزله زیر سوال بردن استقلال کشور دانست.
در نهایت اجرای مفاد این سند در دولت روحانی متوقف و در دولت رئیسی «لغو اجرای سند ۲۰۳۰» ابلاغ شد.
ول معطل ید! مردم زندگی شان را می کنند!؛ ف. م. سخن