Thursday, Oct 20, 2022

صفحه نخست » تقاضای اخراج ایران از جام جهانی قطر و کمیسیون زنان سازمان ملل

foori_banner.jpgدیده‌بان ملل متحد از شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل خواسته تا جمهوری اسلامی را از کمیسیون زنان اخراج کند. کمپینی برای تحریم ایران از بازی‌های جام جهانی قطر و رویدادهای المپیک با ۴۷ هزار امضا راه‌اندازی شده است.

در پنجمین هفته خیزش سراسری مردم ایران علیه جمهوری اسلامی و کشتار و سرکوب معترضان، شامل زنان و دختران، دیده‌بان سازمان ملل که یک سازمان غیردولتی در سوئیس است، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را منتشر کرد که خواستار اخراج رژیم ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل است.

***

دویچه وله - سازمان دیده‌بان ملل متحد که یک سازمان غیردولتی در سوییس است و به عنوان بازوی مشورتی شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل عمل می‌کند، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را تهیه کرده و در آن از این شورا خواسته است، جمهوری اسلامی ایران را از کمیسیون زنان این نهاد اخراج کند.

قدم بعدی در این راه این است که اعضای شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل این قطعنامه را رسما اعلام کنند.

در بیانیه‌ سازمان دیده‌بان ملل متحد آمده است: «ما با آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا تماس گرفتیم تا این کشور این قطعنامه را ارائه کند.»

👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل متشکل از ۵۴ کشور است از جمله استرالیا، بلژیک، کانادا، ایتالیا، ژاپن، کره، پرتغال، بریتانیا و آمریکا.

در این بیانیه با اشاره به اعتراضات اخیر ایران و سرکوب خشونت‌آمیز این اعتراضات توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی و نیز ابراز نگرانی دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترش از این مسئله، همچنین قطعنامه ۷۶/۱۷۷ سازمان ملل در دسامبر ۲۰۲۱ درباره وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران، از کشورهای عضو شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل خواسته شده تا "تصمیم به خاتمه عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون وضعیت زنان را که فوراً لازم الاجراست" اتخاذ کنند.

همچنین تقاضا شده تا از جمهوری اسلامی خواسته شود "هرچه سریعتر هرگونه اعمال خشونت علیه زنان را متوقف کرده و تمامی قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان را ملغی کند".

دیده‌بان ملل متحد همچنین از جامعه بین‌الملل درخواست کرده تا به توجه ویژه نسبت به حمایت از حقوق بشر و حقوق زنان و دختران ایرانی ادامه دهد.

این نهاد غیردولتی گوترش، دبیر کل سازمان ملل را فراخواند تا "به بررسی وضعیت ایران ادامه دهد، به زنان و دختران ایرانی با تمام ابزارهای موجود کمک کند و درباره وضعیت حقوق بشر در ایران به شورای اقتصادی و اجتماعی در نشست ۲۰۲۳ گزارش دهد".

درخواست تحریم تیم فوتبال ایران در جام جهانی

سردار پاشایی، مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی ایران پتیشنی را راه‌اندازی کرده و در آن از توماس باخ، دبیر کمیته بین‌المللی المپیک و جیووانی اینفانتینو رییس فدراسیون بین‌المللی فوتبال در خواست کرده تا هرچه سریعتر کمیته ملی المپیک ایران را از بازی‌های المپیک و فدراسیون فوتبال این کشور را از جام جهانی قطر محروم کنند.

در این پتیشن آمده است: «این رژیم خونخوار (جمهوری اسلامی) هر کاری بتواند انجام می‌دهد تا از ورزش و از جام جهانی ۲۰۲۲ قطر برای نمایش اتحاد و صلح استفاده کند. این حقیقت پوشیده نیست که این رژیم همچنان به حمله وحشیانه به ورزشکاران و شهروندان بی‌گناه ادامه می‌دهد.»

در این نامه با اشاره به چارچوب استراتژیک این دو نهاد و همچنین جایگاه ویژه حقوق بشر در آن آمده است: «اگر شما اقدام نکنید در حقیقت این پیام را به دنیا داده‌اید که موضع سازمان‌های شما در برابر نقض حقوق بشر چیزی بیش از یک نوشته روی کاغذ نیست.»

این پتیشن تا لحظه نگارش این گزارش بیش از ۴۷ هزار امضا داشته است.

تایید استفاده نیروهای بسیج از کودکان

احمد علیرضابیگی عضو کمیسیون شوراهای مجلس در مصاحبه مفصلی با رویداد ۲۴ درباره اعتراضات اخیر به مواردی اشاره کرده که از سوی یک نماینده مجلس اگر نه بی‌سابقه ولی کم‌سابقه است.

او از جمله گفته است: «ما به عنوان نمایندگان مردم به ویژه اعضای کمیسیون امور داخلی مجلس شورای اسلامی بیش از دو هفته است که درخواست بازدید از بازداشتگاه‌ها و محل نگهداری معترضان بازداشت‌شده را داشته‌ایم. خودم هم شخصا ۱۴ روز است که مکررا درخواست می‌دهم، اما متاسفانه به درخواست من توجهی نکردند.»

این نماینده تبریز انتقاداتی نیز به کمیسیون امور داخلی مجلس شورای اسلامی وارد کرده و گفته است: «متاسفانه این کمیسیون گرفتار یکسری ملاحظاتی شده که این ملاحظات باعث ضایع شدن حقوق مردم و اختیارات نمایندگان شده است...بنده برای کمیسیون امنیت ملی و امور داخلی متاسف هستم که نه تنها در این مورد، بلکه در سایر موارد از انجام وظایف قانونی خود عاجز و ناتوان‌اند.»

علیرضابیگی بازداشت و دستگیری دانش‌آموزان را تایید و تصریح کرده که به عنوان نماینده مجلس از وضعیت این دانش‌آموزان بی‌اطلاع است. او افزود: «متاسفانه در خصوص پیگیری وضعیت بازداشت‌شده‌های اعتراضات اخیر، نه از جانب مجلس و نه قوه قضاییه همراهی‌ای با ما صورت نپذیرفته است.»

این عضو کمیسیون شوراهای مجلس در پاسخ به پرسشی درباره استفاده از کودکان در سرکوب اعتراضات خیابانی گفته این کودکان قطعا نمی‌توانند جزو نیروهای یگان ویژه باشند اما تایید کرده که "ممکن است بسیج، کودکان را به خیابان آورده باشند چون آن‌ها تابع قوانین و مقررات سازمانی یگان ویژه نیستند".

عکس‌های زیادی از کودکانی با لباس نظامی در حالی که باتوم در دست و ماسک و کلاه‌خود داشتند منتشر شده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy