مریکا - همزمان با اوجگیری تلاشهای اروپا برای تروریستی شناختن سپاه پاسداران، دو «منبع» روز پنجشنبه به رویترز گفتند وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا دوشنبه آینده ٣٧ مقام جمهوری اسلامی را تحریم خواهند کرد.
به گفته یکی از این منابع که رویترز او را دیپلمات اروپایی معرفی کرده، «روز دوشنبه چهارمین بسته تحریمی علیه ایران را وضع میکنیم و معتقدیم باید کار کردن بر روی پنجمین بسته به منظور طبقهبندی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمانی تروریستی را آغاز کنیم.»
هر دو دیپلمات اروپایی گفتند این ٣٧ مقام ایرانی به دلیل نقض حقوق بشر تحریم میشوند. در نتیجه تحریمها، این افراد اجازه ورود به اتحادیه اروپا را نخواهند داشت و تمامی داراییهای آنها در اروپا مسدود خواهد شد.
هنوز نام این مقامات اعلام نشده است.
یکی از این دیپلماتها افزود روز دوشنبه سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان، تحریم نخواهد شد.
به گفته او، چنین کاری باید از نظر قانونی معتبر باشد و اکنون این مساله در حال بحث و گفتوگو است. اما این گفتوگوها تا دوشنبه نهایی نخواهد شد.
اورزولا فوندر لاین، رئیس کمیسیون اروپا، روز سهشنبه در واکنش به سرکوب «وحشیانه و وحشتناک» اعتراضات مردمی در ایران، از قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی حمایت کرد.
***
نمایندگان پارلمان اروپا به قرار دادن سپاه در فهرست گروههای تروریستی اروپا رای مثبت دادند
یورونیوز - نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه با تصویب قطعنامه ضمن محکوم کردن «سرکوب مردم در ایران» و اعدام معترضان، خواستار قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا شدند.
اعضای پارلمان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست روز پنجشنبه خود در مقر آن در استراسبورگِ فرانسه، پس از انجام بحث و گفتگو میان موافقان و مخالفان، قطعنامهای پیشنهادی خود را برای واکنش اتحادیه اروپا به اعتراضات و اعدامها در ایران به رای گذاشت که با جلب اکثریت قاطع آرای اعضای حاضر به تصویب رسید.
این قطعنامه با استناد و اتکا به گزارشهای منتشر شده از سوی نهادهای بینالمللی و اروپایی فعال در زمینه حقوق بشر از جمله سازمان ملل متحد در مورد سرکوب اعتراضها در ایران و نیز بیانیه وزرای خارجه گروه هفت، جمعبندی اعلام شده از سوی شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا، اصول بنیادین اتحادیه اروپا، اعلامیه جهانی حقوق بشر و بر پایه رژیم جهانی تحریمهای حقوق بشری اتحادیه اروپا تدوین شده است.
آنها با ابراز تسلیت خود خطاب به خانوادههای کشتهشدگان اعتراضهای جاری در ایران، همبستگی خود را با تمامی اقشار و گروههای شرکتکننده در اعتراضهای مسالمتآمیز در ایران «علیه ظلم سیستماتیک و فزاینده و نقض شدید و گسترده حقوق بشر و آزادیهای اساسی» اعلام کردند و «قویا از آرمانهای مردم ایران برای برخورداری از زندگی در یک کشور آزاد، باثبات، فراگیر و دموکراتیک» حمایت کردند.
اعضای پارلمان کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین استفاده گسترده، وحشیانه، عمدی و نامتناسب از زور توسط نیروهای امنیتی ایران علیه معترضان شرکت کننده در اعتراضهای مسالمتآمیز را به شدت محکوم کردند و از مقامات ایرانی خواستند که به سرکوب شهروندان خود پایان دهند و حق برگزاری تجمع مسالمتآمیز را به رسمیت شناخته و تضمین کنند.
آنها همچنین از جامعه بینالمللی و اتحادیه اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه خواستند که از تمامی تعاملات خود برای فشار بر جمهوری اسلامی به منظور «پایان دادن فوری به اعدام معترضان و سرکوب خشونتآمیز اعتراضها و آزادی بیقید و شرط همه کسانی که بازداشت شدهاند» استفاده کنند.
در این قطعنامه همچنین از رژیم ایران خواسته شده که اجازه دهد تا تحقیقات بینالمللی، بیطرفانه و موثر در مورد نقض حقوق بشر، از جمله قتل ژینا مهسا امینی، کشته شدن صدها معترض، و شکنجه و بدرفتاری با بازداشت شدگان خودسرانه انجام شود.