Friday, Feb 17, 2023

صفحه نخست » شروع کنفرانس مونیخ

munich.jpgرادیو فردا - کنفرانس امنیتی مونیخ روز جمعه، ۲۸ بهمن، نشست سه روزه خود را با شرکت رهبران و هیئت‌های ارشد از ۹۰ کشور جهان در شرایطی آغاز کرد که مدیریت کنفرانس برای نخستین بار در تاریخ این نشست‌های بین‌المللی، از شخصیت‌های برجسته مخالف جمهوری اسلامی به جای نمایندگان حکومت تهران دعوت کرده است.

به گزارش خبرنگار اعزامی رادیوفردا به اجلاس مونیخ، همزمان با آغاز کنفرانس، گروهی از ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی نیز در برابر محل برگزاری اجلاس تجمع کردند تا حمایت خود از شاهزاده رضا پهلوی را به حاضران در اجلاس نشان دهند.

صدراعظم آلمان، رئیس ‌جمهور فرانسه، نخست‌ وزیر بریتانیا، معاون رئیس‌ جمهور آمریکا، وزیر دفاع اسرائیل، در میان حاضران در پنجاه ‌و نهمین دوره اجلاس امنیتی مونیخ هستند.

کریستوف هویسگن، رئیس کنفرانس، با یادآوری تقارن این روزها با نخستین سالروز یورش نظامی روسیه به اوکراین، گفت جنگ اوکراین «نبردی میان حاکمیت قانون و قانون قدرتمندترین است» و «اینجا در مونیخ فقط هواداران حاکمیت قانون حضور دارند».

جمهوری اسلامی ایران از عدم دعوت نمایندگان رسمی خود به اجلاس مونیخ ابراز ناخشنودی کرده. شاهزاده رضا پهلوی، مسیح علی‌نژاد و نازنین بنیادی، سه شخصیت ایرانی دعوت شده به کنفرانس، روز شنبه، ۲۹ بهمن در میزگردی با عنوان «زن، زندگی، آزادی» حضور خواهند داشت.

روزهای شنبه و یک‌شنبه در ادامه اجلاس، ایرانیان از آلمان و سایر نقاط اروپا برای حضور در برابر محل کنفرانس برنامه‌ریزی کرده‌اند تا به رهبران جهانی نشان دهند که چهره‌های برجسته اپوزیسیون جمهوری اسلامی از حمایت مردم ایران برخوردار هستند.

ایندیپندنت فارسی - کنفرانس امنیتی مونیخ با تاثیر گرفتن از رویدادهای داخلی ایران، این بار موضوع نقض گسترده حقوق بشر در ایران و همچنین کاهش فاحش بخت ماندگاری حکومت را موردتوجه قرار داده و با دعوت از مخالفان رژیم، افق‌های تازه‌ای را در رابطه با آینده ایران گشوده است.

مردم ایران به‌ویژه در رسانه‌های اجتماعی که به یکی از ابزارهای کارآمد برای مقابله آن‌ها با رژیم تبدیل شده است، تا آنجا پیش رفته‌اند که اجلاس جاری کنفرانس امنیتی مونیخ را با کنفرانس سران چهار قدرت غربی (آمریکا، آلمان، بریتانیا و فرانسه) در ژانویه سال ۱۹۷۹ در گوادلوپ مقایسه می‌کنند، رویدادی که طی آن تصمیم غرب برای عبور از نظام پادشاهی ایران و به قدرت رسیدن آیت‌الله خمینی مورد تایید و پشتیبانی شرکت‌کنندگان قرار گرفت.

در اجلاس سال گذشته کنفرانس مونیخ که لاورف، وزیر خارجه روسیه در آن حضور داشت و حمله‌های لفظی تندی علیه سیاست‌های ناتو برای گسترش دامنه نفوذش در حوزه امنیتی روسیه انجام داد، وانگ یی، وزیر خارجه کارکشته چین، نیز حضور داشت، ولی اقدامی برای کاهش تنش‌های شرق و غرب انجام نداد و نتوانست مانع عملیات نظامی چند روز بعد روسیه (۲۱ فوریه) در اوکراین شود.

وزیر خارجه چین امسال هم میهمان شاخص کنفرانس امنیتی مونیخ است و در کنار چند دیدار رسمی از فرانسه، ایتالیا و مجارستان، به مونیخ می‌رود و بعد از پایان کنفرانس نیز راهی مسکو و دیدار با پوتین و لاوروف خواهد شد. به همین دلیل موضوع میانجیگری احتمالی چین برای یافتن راه‌حل مورد قبول هر دو طرف به‌منظور خروج نیروهای روسیه از خاک اوکراین موردتوجه ناظران قرار گرفته است.

مفهوم دیگر حضور وزیر خارجه چین در اجلاس مونیخ، تاکیدی بر طبیعت متنوع این مجمع و یادآور این نکته است که مهم‌ترین گردهمایی امنیتی جهان نمی‌خواهد صرفا یک رویداد غربی تلقی شود، اگرچه با وجود مشارکت هیئت‌های نمایندگی متعدد از کشورهای آمریکای لاتین، کشورهای عربی و کشورهای آسیایی، حضور کشورهای هم‌سو با غرب در آن پررنگ است.

مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی

مشارکت در کنفرانس مونیخ با دعوت میزبان امکان‌پذیر است و برخلاف همتای جوان‌ترش یعنی اجلاس جهانی اقتصاد در داووس که حضور در آن مستلزم پرداخت هزینه سنگین از ۶۲ هزار دلار آمریکا تا ۶۰۰ هزار دلار (برای موسسات) و پرداخت هزینه جداگانه‌ای حدود ۲۹ هزار دلار برای پیوستن به هر گردهمایی حاشیه‌ای است، هزینه‌های جانبی ندارد، هرچند اهمیت دیدارهای سیاسی حاشیه کنفرانس مونیخ کمتر از کنفرانس سالانه داووس نیست.

کنفرانس مونیخ امسال هم به صورت حضوری و هم به صورت مجازی برگزار می‌شود و شماری از دعوت‌شدگان از راه دور در آن حضور می‌یابند. کنفرانس مونیخ تاکید دارد که وسیله‌ای برای انجام تبلیغات یک‌جانبه و سخنرانی‌های یک‌سویه نباشد و خلاصه قانون طلایی آن برای شرکت‌کنندگان این است که: به‌جای درس دادن و انکار یکدیگر، با هم گفت‌وگو کنید، بگویید و بشنوید.

در کنار برنامه رسمی کنفرانس، شماری از میهمانان دست‌چین شده در جلسات حاشیه‌ای که سازمان‌هایی از سراسر جهان میزبانی می‌کنند حاضر می‌شوند و از تریبون جهانی کنفرانس، پیام‌های خود را به گوش جهانیان می‌رسانند و به پرسش‌های دیگران پاسخ می‌دهند.

با توجه به تسلط شاهزاده رضا پهلوی به مسائل ایران، موقعیت او به‌عنوان ولیعهد پیشین ایران و برخورداری او از مهارت گفت‌و‌گو به دو زبان فرانسه و انگلیسی، انتظار می‌رود حضورش در کنفرانس امنیتی مونیخ در کنار همراهان، ابزار کارآمدی برای انعکاس صدای مردم ایران و آرمان و انگیزه آن‌ها برای تغییر در کشورشان باشد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy