Friday, Feb 17, 2023

صفحه نخست » حمله شناور و پهپادهای جمهوری اسلامی به یک نفتکش در دریای عرب

shipbanner.jpgبی‌بی‌سی فارسی دریافته است که کشتی تجاری کامپو اسکوئر، متعلق به شرکت کشتیرانی زودیاک، جمعه هفته گذشته ۲۱ بهمن/۱۰ فوریه در دریای عرب هدف حمله قرار گرفته است.

یک مقام نظامی آمریکایی و یک منبع بلندپایه نظامی در منطقه، به نفیسه کوهنورد، خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی فارسی گفته‌اند که چند شناور و پهپاد ایرانی در حمله به کامپو اسکوئر به کار گرفته شده‌اند.

نفتکش کامپو اسکوئر تحت پرچم لیبریا حرکت می‌کند، اما شرکت‌های کشتیرانی مرتبط با آن در بریتانیا و یونان مستقر هستند.

وزارت خارجه بریتانیا در واکنش به این خبر به بی‌بی‌سی فارسی گفت: «شناورها باید آزادانه و منطبق بر قوانین بین‌الملل اجازه حرکت داشته باشند. ما با متحدان بین‌المللی خود در حال همکاری برای روشن شدن واقعیت هستیم.»

شرکت کشتیرانی زودیاک که در بانک‌های داده عمومی به عنوان مالک کامپو اسکوئر آمده، متعلق به ایال اوفر، میلیارد اسرائیلی است.

شرکت زودیاک به بی‌بی‌سی فارسی گفته: «نفتکش کامپو اسکوئر در ناوگان تحت مدیریت زودیاک نیست. این شناور از طرف شرکت الستون در یونان مدیریت می‌شود.»

تنش‌ها و رویدادهای امنیتی در خلیج فارس و دریای عمان در سال ۱۳۹۸ به اوج رسید، زمانی که چند نفتکش هدف حمله قرار گرفته‌ و توقیف شدند.

پس از آن موارد دیگری از رویدادهای امنیتی مشابه ادامه داشته که در مواردی سپاه پاسداران و در مواردی شبه‌نظامیان حوثی متحد ایران مسئول قلمداد شده‌اند. در مواردی ایران صراحتا مسئولیت خود را تکذیب کرده است.

منبع نظامی آمریکایی و منبع بلندپایه نظامی در خاورمیانه می‌گویند ظاهرا از پهپاد شاهد ۱۳۶ هم در حمله اخیر استفاده شده است، جنگ‌افزاری که در حملات مشابه قبلی نیز به کار گرفته شده بود و به واسطه گزارش‌ها از استفاده روسیه از آن در جنگ اوکراین، به طور ویژه باعث نگرانی‌های بیشتر از فعالیت‌های نظامی ایران شده است.

منبع نظامی بی‌بی‌سی در خاورمیانه می‌گوید حمله به نفتکش کامپو اسکوئر می‌تواند به عنوان نشانه‌ای از «تشدید اقدامات تهدیدآمیز ایران علیه کشتیرانی در منطقه» تعبیر شود.

کامپو اسکوئر دست کم سومین مورد از کشتی‌های مرتبط با شرکت زودیاک و آقای اوفر است که طی دو سال اخیر مورد حمله قرار می‌گیرند.

پیش از این هم نفتکش پاسیفیک زیرکون و نفتکش مرسر استریت در همین منطقه مورد حمله قرار گرفتند و مقام‌های اسرائیلی و آمریکایی ایران را در آن حملات متهم کردند.

ایران مسئولیت در حمله مرگبار به مرسر استریت را رد کرد و خبر حمله به پاسیفیک زیرکون را هم «جنجال رسانه‌ای» و «نمایش اسرائیلی» خواند.

سکوت یک هفته‌ای و «بمب خبری» همزمان با نشست مونیخ

خبر حمله به کامپو اسکوئر در حالى به دست بى‌بى‌سى مى‌رسد كه بخش بزرگی از صحبت‌های وزیر دفاع اسرائیل در نشست امنیتی مونیخ به خطر «قدرت پهپادی» ایران و فروش این پهپادها به کشورهای دیگر اختصاص داشت.

وزير خارجه اسرائيل هم در سفرش به اوكراين عملا همه تمرکز را بر حملات روسيه با پهپادهاى ايرانى گذاشت و از جهان خواست تا اين موضوع را جدى بگيرند.

خبری شدن «حمله پهپادهاى ايرانى» به یک نفتكش پس از گذشت یک هفته صورت مى گيرد. سكوت خبرى اين مدت نشان مى‌دهد كه احتمالا گفتگوها و سبک‌سنگین كردن‌هاى فراوانی پشت صحنه در جريان بوده تا هم جلوى انتشار خبر بلافاصله پس از حمله گرفته شود و هم زمانى درز داده شود كه وزراى دفاع كشورهاى غربى و منطقه در كنفرانسى گرد هم آمده‌اند؛ آن هم كنفرانسى كه بخش مهمى از آن بر تحركات نظامى ايران متمركز است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy