صدای آمریکا - منابع خبری از مرگ مشکوک آرش (میلاد) فروزنده، معترض اهل آبادان، پس از آزادی از یکی از بازداشتگاههای جمهوری اسلامی گزارش میدهند.
گفته میشود آرش فروزنده پس از نوشیدن آبی که در بازجویی به او داده بودند، دچار مسمومیت شد و جان باخت.
بنا بر مطالب منتشر شده در حساب اینستاگرام آقای فروزنده، او در اعتراضات سراسری فعال بود و برای تدوین فراخوانها، راهکارهای تحلیلی ارائه داده بود.
سوران منصورنیا، برادر برهان منصورنیا از معترضان کشته شده در آبان ۹۸، تأیید کرده که آرش فروزنده را میشناخت و چندین بار با او «همصحبت» شده و درباره «فراخوانها و تجمعات» با او گفتوگو کرده بود.
به گفته آقای منصورنیا، آرش فروزنده اهل آبادان و ساکن تهران بود و «انسانی شریف» بود که «در شش ماه گذشته همراه با مبارزه در کف خیابان برای زن زندگی آزادی در دنیای مجازی هم بسیار فعال بود.»
او میگوید این معترض جانباخته، «چندین بار» نیز «اعتصاب غذا کرد» که یک مورد آن اعتصاب غذای ۱۸ روزه «برای درخواست تشکیل ائتلاف» بود.
سوران منصورنیا تأکید میکند: «۱۹ اسفند آرش با من تماس گرفت و گفت که نیروهای لباس شخصی او را ربوده و پس از چند ساعت بازجویی گفتەاند که اشتباهی او را بازداشت کردەاند. ولی در حین بازجویی به او یک بطری آب داده بودند و او نیز آب را نوشیده بود؛ اما آرش بعد از آن دچار مسمومیت شدید شد کە او را مجبور کرد پیاپی به بیمارستان مراجعه کند.»
به گفته او، «در کمال ناباوری آرش فروزنده در ۲۸ اسفند و بر اثر همین مسمومیت جان باخت.»
او را مدتی است میشناسم. چندین بار همصحبتی شدیم و در مورد فراخوانها و تجمعات با هم گپوگفت داشتیم. #آرش_فروزنده تهران زندگی میکرد اما اهل #آبادان بود؛ انسانی شریف که در ۶ ماه گذشته همراه با مبارزه در کف خیابان برای #زن_زندگی_آزادی در دنیای مجازی هم بسیار فعال بود ۱/۴ pic.twitter.com/nppYyJVrJu
-- Soran Mansournia (@Soranmansournia) March 25, 2023
همچنین حساب «مملکته» که به گزارشها و اخبار مربوط به اعتراضات میپردازد، یکی از پیامهای آقای فروزنده را پس از مرگ مشکوک او منتشر کرده و گفته، «چند سالی بود آرش فروزنده دلی پیگیر بود. آخرش هم جانش را بذر باغ آزادی کرد. در آخرین پیامش، دنبال درست کردن اشکالات فراخوانها بود و نگران جان جوانانمان.»
چندسالی بود #آرش_فروزنده دلی پیگیر بود. آخرش هم جونشو بذر باغ آزادی کرد. تو آخرین پیامش، دنبال درست کردن اشکالات «فراخوان» ها بود و نگران «جون جوونامون». حرفهاش رو توی اینستاش ببینید:https://t.co/6TZwqtdppx pic.twitter.com/bKMsF5iIjo
-- مملکته (@mamlekate) March 26, 2023
مهدی حاجتی، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی و عضو پیشین شورای شهر شیراز، آرش فروزنده را «یکی از نجیبترین بچههای این انقلاب» خوانده که «لحظهای از مبارزه دست نکشید.»
آقای حاجتی با بیان این که «او را ربودهاند و پس از آزادی فوت کرده است»، از رسانهها خواسته «قتل آرش را پیگیری کنند.»
#آرش_فروزنده را نیز کشتند. از رسانهها درخواست دارم قتل آرش را پیگیری کنند. نام رسمی او میلاد بود و به قول خودش مادرش سهیلا، آرش صدایش میکرد. او یکی از نجیبترین بچههای این انقلاب بود که لحظهای از مبارزه دست نکشید. او را ربودهاند و پس از آزادی فوت کرده است. pic.twitter.com/uhOOCxVNUt
-- Mehdi Hajati (@MehdiHajati) March 25, 2023
دادبان، گروه مشاوران حقوقی فعال در رسانههای اجتماعی نیز با اشاره به مرگ مشکوک آرش فروزنده، تأکید کرده است که در ماههای گذشته «شماری از معترضان به روشهای مشکوکی جان خود را پس از بازداشت و بازجویی از دست دادهاند.»
مرگ چند زندانی پس از آزادی از جمله مریم آروین، محسن جعفریراد، عرشیا امامقلیزاده، یلدا آقافضلی، و هستی حسینپناهی پرسشهای بسیاری درباره نحوه برخورد مقامات جمهوری اسلامی با زندانیان ایجاد کرده است.