دویچه وله - شبکه حقوق بشری ههنگاو از "بازداشت" شهین احمدی، مادر آرمیتا گراوند، خبر داد. خبرگزاری حکومتی نزدیک به سپاه (تسنیم) این خبر را تکذیب کرد. انتقال آرمیتای ۱۶ ساله به بیمارستان بعد از "برخورد حجاببانان در مترو" با او صورت گرفته بود.
بر اساس گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، عصر روز چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۲ شهین احمدی، مادر آرمیتا گراوند، در محوطه بیمارستان فجر تهران "بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل" شده است.
به گفته "منبع مطلع" ههنگاو، بازداشت خانم احمدی با توسل به خشونت بوده است. ههنگاو مطلع شده است که خانواده شهین احمدی توسط نیروهای امنیتی تهدید شدهاند تا از رسانهای کردن این خبر خودداری کنند.
همزمان خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، خبر بازداشت مادر آرمیتا گراوند را "کاملا کذب" خوانده و آن را به "رسانههای ضد ایرانی" نسبت داده است.
👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله
این در حالی است که روز گذشته ۱۲ مهر رسانههای حکومتی مصاحبهای از پدر و مادر آرمیتا را منتشر کردند که در آن مادر آرمیتا درباره علت انتقال آرمیتا به بیمارستان و به کما رفتن او میگوید: «نمیدانیم، گفتند فشارش افتاده» است. به نقل از یکی از نزدیکان خانواده گراوند، این مصاحبه در محوطه بیمارستان فجر و با فشار و حضور پرتعداد نیروهای امنیتی ضبط شده و آنها تحت فشار این نیروها تن به این مصاحبه دادهاند.
در عین حال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان چهارشنبه ۱۲ مهر خبر داد: «امروز رییس حراست وزارت آموزش و پرورش با حضور در محل مدرسه محل تحصیل آرمیتا گراوند و با تهدید معلمان این دانشآموز، تاکید کرده است که انتشار هرگونه خبر یا حتی عکسی از آرمیتا گراوند از طریق صفحات مجازی و بوسیله معلمان این دانش آموز، جریمه سنگینی خواهد داشت و معلم خاطی، مستقیم اخراج خواهد شد.»
واکنش ایران به موضع وزیر خارجه آلمان
در واکنش به سخنان آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان که آسیب دیدگی آرمیتا گراوند را "تحمل ناپذیر "خوانده بود، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، صبح امروز ۱۳ مهر در توییتی با انتشار عکسی از اعتصابات کادر پزشکی در آمریکا، آلمان و بریتانیا نوشت: «بهتر است به جای اظهارات مداخلهجویانه و مغرضانه و ابراز نگرانی غیرصادقانه نسبت به زنان و دختران ایرانی، نگران پرسنل بهداشتی و درمانی آمریکا، آلمان و انگلیس، بیماران باشید و به وضعیت آنها رسیدگی کنید.»
کنعانی توضیح بیشتری درباره ربط این مسائل به یکدیگر نداد؛ آن هم در حالی که مهاجرت بیسابقه پرستاران و پزشکان از ایران به دلیل فشارهای اقتصادی، اجتماعی، کاری و نداشتن چشمانداز در ماههای اخیر ابعادی بیسابقه گرفته است و کادر پزشکی ایران برخلاف کشورهای مورد اشاره کنعانی از حق اعتصاب برای اعتراض به وضعیت خود، برخوردار نیست.
آرمیتا گراوند، دختر ١۶ ساله اهل کرمانشاه و ساکن تهران، پیش از ظهر یکشنبه ٩ مهر ماه ۱۴۰۲ (اول اکتبر) در "متروی شهدای" تهران پس از آن که بیهوش شد و به زمین خورد به بیمارستان منتقل شد.
در شبکههای اجتماعی گفته شده که او به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری، توسط ماموران مورد حمله فیزیکی قرار گرفته و بنابر برخی اطلاعات، در اثر وارد شدن صدمات شدید بیهوش و در نتیجه با آمبولانس به بیمارستان فجر نیروی هوایی منتقل شده است.
دیداری بیسروصدا درباره معامله بزرگ