Sunday, Jan 14, 2024

صفحه نخست » نیلوفر حامدی و الهه محمدی با وثیقه آزاد شدند

azadi.jpgنیلوفر حامدی و الهه محمدی پس از یکسال و چند ماه با وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی از زندان آزاد شدند

بی بی سی - به گزارش رسانه‌های ایران، دادگاه تجدید نظر استان تهران با تبدیل قرار به وثیقه و بیرون از زندان بودن این دو خبرنگار تا زمان صدور رای خود موافقت کرده است اما آنها اجازه خروج از کشور را ندارند.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران در بیانیه‌ای آزادی الهه محمدی و نیلوفر حامدی را «به فال نیک» گرفته و اظهار امیدواری کرده است آزادی موقت آنها دائمی شود و «روند آزادی به دیگر روزنامه‌نگاران دربند نیز تسری پیدا کند.»

شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران سی‌ام مهرماه ۱۴۰۲ الهه محمدی و نیلوفر حامدی را پس از چند جلسه محاکمه به «اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» در مجموع به ترتیب به ۱۲ و ۱۳ سال زندان محکوم کرده بود.

11222.jpgاین دو به عنوان «مجازات تکمیلی»، دو سال هم از «عضویت در احزاب، گروه‌ها، دسته‌جات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌ها و مطبوعات» محروم شدند.

نیلوفر حامدی و الهه محمدی پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی تهران بازداشت شدند.

نیلوفر حامدی خبرنگار روزنامه شرق بود که از وضعیت مهسا امینی گزارش تهیه و عکس او را روی تخت بیمارستان منتشر کرد. او همچنین برخورد نیروهای امنیتی با معترضان در مقابل بیمارستان کسری را گزارش

الهه محمدی هم از طرف روزنامه هم‌میهن به سقز رفته و از مراسم تشییع و تدفین مهسا امینی گزارش تهیه کرده بود.

نیلوفر حامدی آخر شهریور ۱۴۰۱ و تقریبا یک هفته بعد، الهه محمدی بازداشت شدند.

در هفتم آبان ۱۴۰۱ وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در بیانیه‌ای آنها را «آموزش‌دیده‌ دوره‌های رژیم مافیایی آمریکا در کشورهای خارجی» معرفی کردند.

آنها بیش از هشت ۸ ماه در زندان بودند از جمله مدتی در زندان انفرادی و محروم از حق ملاقات با خانواده و وکیل و برای اولین بار خرداد ماه ۱۴۰۲ درست پیش از برگزاری دادگاه توانستندبا وکلای انتخابی خود ملاقات کنند.

هر دو خبرنگار تمام اتهام‌ها را رد کرده و تاکید کرده‌اند که وظیفه خبرنگاری خود را انجام داده‌اند و گزارش‌های آنها با تایید مدیران مسئول دو روزنامه بوده است. مدیران مسئول هر دو روزنامه بارها گفتند که تهیه این گزارش‌ها با تایید آنها بوده است و مسئولیتی متوجه نیلوفر حامدی و الهه محمدی نیست.

هر دو خبرنگار در دادگاه گفتند که «افتخار می‌کنند» که به وظیفه روزنامه‌نگاری خود عمل کرده و «در کنار مردم» مانده‌اند.

زندانی شدن این دو خبرنگار با اعتراض‌های داخلی و خارجی وسیعی همراه بود. نهادهای حقوق بشری و فعالان آزادی بیان و رسانه‌های آن را محکوم کردند.

۲۰۰ نفر از روزنامه‌نگاران، نویسندگان و اهالی قلم ایران هم در بیانیه‌ای خواستار آزادی این دو روزنامه نگار شده بودند.

در روز صدور حکم دادگاه انقلاب تهران، سی‌ام مهر امسال، صدا و سیمای ایران مستندی در باره نیلوفر حامدی و الهه محمدی پخش و اتهام‌های فوق را دوباره تکرار کرد که با اعتراضان گسترده حقوق‌دانان در نقض حقوق زندانی مواجه شد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy