Wednesday, Feb 14, 2024

صفحه نخست » تیم ملى فوتبال، یا تیم ملا؟ بابک رحمتى

teammelli.jpgبا یاد جاوید نامان دختر آبى و حبیب خبیرى و مهران سماک، ...

در انقلاب نوین ایران، زن زندگى آزادى، جام جهانى فوتبال ۲۰۲۲ قطر، هم برگزار شد، مردم ایران براى اولین بار از باخت یک بر صفر تیم فوتبال ایران در مقابل آمریکا خوشحال شدن و به شادى پرداختند. این تیم که تعلق به عمامه داران ایران داشت، نزدیکى زیادى به بیت ولایت فقیه احساس میکرد، بخاطر همین از طرف مردم ایران که هرروز کشته و مجروح میدادند طرد شده بودند. خوشحالی مردم باعث شده بود، آدمکشان خامنه اى عصبانى تر شده و با شلیک گلوله، شادى مردم را به عزا تبدیل کردند.. «مهران سماک» شهروند و فوتبالیست ساکن بندر انزلی در آذر ۱۴۰۱، در حال خوشحالی برای باخت تیم ایران در جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ و در بحبوحه اعتراضات ایران، با شلیک مستقیم یکی از نیروی نظامی کشته شد. در جریان بازیهاى جام ملت هاى آسیا در قطر هم مردم از باخت ایران در مقابل تیم قطر خوشحال شدند. یکى از ایرانیان، میگفت "براى اولین بار از باخت تیم ایران در مقابل تیم فوتبال عربها خوشحال شدم! "

وقتى بیشتر سرمایه صرف صدور تروریست میشود تا حفظ نظام ولایت فقیه (سرکوب وکشتار) شود، وقتى بیشترین پولها و سرمایه کشور را در جهت غنى سازى اورانیوم و خرید تجهیزات اتمى میکنند و وقتى الیگارشهاى حوزوى و غیر حوزوى دلارها را دزدیده و راهى کانادا و اروپا و آمریکا میشوند، دیگر چیزى براى فوتبال و کُشتى و سایر ورزش‌ها نمى ماند. بسیارى از ورزشکاران ایرانى یا مهاجرت کرده‌اند و یا از تیمهاى ملى اخراج شدند و یا، با این تیمها همکارى نکردند! با این مقدمه کوتاه نگاهى گذرار به حذف تیم فوتبال ایران و حاشیه هاى آن داریم که میگفتند این تیم ملى ایران نیست، چون بازیکنان در جریان انتقالی زن زندگى آزادى سمت مردم قرار نگرفتند، و برعکس به ملاقات قاتلانى مانند رئیسى رفتن و از قاسم سلیمانى طرفدارى کردند ... حال به بررسى از حاشیه‌ها و پرسش مردم از بازیکنان میپردازیم! راستى این تیم ملى ایران است یا تیم ملاست؟ آیا مردم دردمند ایران باید از این تیم حمایت و یا طرفدارى کنند؟ اینک به بررسى و روند تیم و تنفر مردم از آن تیم میپردازیم.

تیم فوتبال ایران روز قبل و پس از شکست دادن ژاپن اینبار روبروی تیم ملی فوتبال قطر قرار گرفت و در یک بازی پر گل، با نتیجه سه بر دو، بازی را به میزبان خود واگذار کرد ولى نتوانست آرزوى «بیرانوند» دروازه بان خود شیفته اى، که گفته بود براى راهپیمایى ۲۲ بهمن جام را به ایران میاوریم را برآورده کند! در اینحا، ما قصد بررسى بازى و چگونگى برد و باخت آنرا نداریم. ما علت خوشحالى مردم از باخت تیم فوتبال غیر ملى را بررسى میکنیم.

باخت تیم ناهمگون:

در حالی تیم ملی فوتبال عمامه داران در ایران در مرحله نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا به میزبان بازی‌ها قطر باخت که واکنش‌ها به این بازی همچنان ادامه دارد. تیمى که نا همگون باشد و آزادى‌ها در دعا و نیایش خلاصه شود هرگز پیروز نخواهد شد. تیمى که بازیکنانش چفیه در گردن بیاندازند، با همه سرکوبها و کشتار داخل ایران، خود را غیر سیاسى بداند و تیمى که کاپیتان آن (جهانبخش) از قاسم سلیمانى تروریست در منطقه، (معروف به کتلت) طرفدارى کند و براى قاتلان خوش رقصى کند، حقش فقط باخت است. تیمى که بازیکنانش از فیلتر هاى لابیرانتى (Labyrinthitis) رد میشوند و گاه بسیجى‌ها را مانند دانشگاه وارد تیم ملى میکنند (مانند مهدى ترابى) [۱] در این میان، امنیتهاى رژیم، حتا از بازیکنان، حذف دوستان فوتبالى و فوتسالى را (انفال) میخواهند، و خلاصه تیمى که سر مربى آن «امیر قلعه نویى» به ائمه اطهار متوسل شود، بهتر از این وضعیت و جایگاه نخواهد شد و به پیروزى نهائى هم دست نخواهد یافت. حال آنکه در گذشته سه دوره ى متوالى ایران قهرمان آسیا شده بود. آخرین قهرمانى ما در جام ملت هاى آسیا، نیم قرن گذشته بوده است. ضمن اینکه در سایر ورزشهاى دیگر هم در میادین آسیایى و جهانى مطرح بودیم.

آخرین قهرمانی ایران در جام ملت‌های آسیا به سال ۱۳۵۵ خورشیدى (۱۹۷۶ میلادی) به مربیگرى حشمت مهاجرانى [۲] مربوط می‌شود. ایران در حالی عنوان قهرمانی این رقابت‌ها را به دست آورد که بدون شک در بهترین دوران فوتبالش به سر می‌برد و در رقابت‌های ملی و باشگاهی با موفقیت روبه‌رو می‌شد. فوتبال ایران از سال ۱۹۷۶ تا به امروز یعنى بیش از ۴۵ سال دیگر قهرمان جام ملت‌های آسیا نشده است، و براى کسب این عنوان تلاشى نشده است!

پس از انقلاب زن زندگى آزادى و در جریان جام جهانى ۲۰۲۲ در قطر، مردم از تیم ملا (ملى) منزجر شدند، بطوریکه در جریان مسابقات جام جهانى قطر، مردم اجازه نداشتن پرچم ملى گذشته را با خود داخل استادیوم ببرند! در آنجا گاه ایرانیان را دستگیر میکردند و تا پایان بازى‌ها، آنها را در بازداشت نگاه میداشتند. در همان زمان، مردم ازادى ابراز عقیده را در قطر هم نداشتند، و قطر با امنیتى هاى رژیم کاملن همکارى کردند! باید گفت، قطر کشورى است که در مقاطع مختلف با رژیم فاشیستى مذهبى در صدور تروریست همکارى کرده است. از طرفى رژیم سرکوب، مردم ایران را بخاطر شادى از باخت تیم فوتبال به گلوله میبندد. همانطور که در بالا نوشتم:

«مهران سماک» شهروند و فوتبالیست ساکن بندر انزلی در آذر ۱۴۰۱، در حال خوشحالی برای باخت تیم ایران در جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ و در بحبوحه اعتراضات ایران، با شلیک مستقیم یکی از نیروی نظامی کشته شد.

تسبیح شهریار مغانلو!

پس از اینکه ایران گل دوم خود را از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند تلویزیون قطر نیمکت ایران را نشان داد که شهریار مغانلو، بازیکن تیم ملی و تیم سپاهان با تسبیح در حال ذکر گفتن بود. این موضوع نیز حاشیه ساز شد و برخی انتقادهایی را به آن وارد کردند. همین بازیکنان، بودن که از یک طرف، میگفتن، ما سیاسى نیستیم، از طرفى چفیه عربى روى شانه‌هایشان میاندازند! این در حالى أست که همین تیم یک نماد براى جوانانى که در جریان انقلاب زن زندگى آزادى جاودانه شدند از خود نشان ندادند! این بازیکنان در خدمت ولایت فقیه باید از بازیکنان کنگو بیاموزند، سیاهپوستان کنگو در جریان بازیهاى جام ملتهاى آفریقا بعنوان اعتراض، هنگام سرود خوانى، دستانِ خود را روى دهان خود قرار دادند. و در آمریکا دو قهرمان با نشان دادن دستکش هاى سیاه خود به قدرت سیاه اعتراض کردند! بازیکنان تیم فوتبال ملا که بدنبال پول و ماشین و... هستند، مسلمن به سمت مردم نخواهند آمد. نام اینان در تاریخ با حاکمیت سرکوب و ترور عجین شد و در برگهاى سیاه تاریخ باقى خواهد ماند. مردمان ایران بخوبى درک کرده اندو مى گویند"مى توان با چنین تیمى با عنوان ملى کنار نیامد! شادى مردم ایران از باخت در مقابل قطر در کنار ورزشکارانى چون، على کریمى (در تبعید)، امیر نصر آزادانى (در بند)، وریا غفورى (اخراج از تیم ملى و آبى ها)، کریم باقرى و على دائى و سدها ورزشکار دیگر لذت دیگرى دارد! ...

________________________________________

[۱] مهدى ترابى، بازی خود را با حضور در تیم پایگاه بسیج شروع کرد و در دوران دبیرستان منتخب فوتسال دانش آموزان شهرستان شد و با درخشش خود به تیم منتخب استان البرز راه پیدا کرد و با این تیم قهرمان مسابقات کشوری در لرستان شد...

[۲] حشمت مهاجرانی به فاصله چند روز تا شروع این رقابت‌ها جانشین فرانک اوفارل، سرمربی بریتانیایی تیم ملی شد تا موجب افزایش نگرانی‌ها شود اما او با توجه به حضور در کنار این مربی روی نیمکت تیم ملی شناخت خوبی از تیم داشت.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy