Tuesday, Apr 16, 2024

صفحه نخست » تأسیسات اتمی ایران به دلیل ملاحظات امنیتی تعطیل شدند

atomi.jpgبه گفته رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی به‌دلیل «ملاحظات امنیتی» و نگرانی از اقدام تلافی‌جویانه اسرائیل در پاسخ به حملات موشکی و پهپادی سپاه پاسداران، تأسیسات هسته‌ای خود را موقتاً تعطیل کرده است

کیهان لندن - رافائل گروسی دوشنبه ۱۵ مارس (۲۷ فروردین‌ماه) در حاشیه نشست شورای امنیت سازمان ملل در گفتگو با خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که «آیا نگران احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران در تلافی این حمله به اسرائیل هستید؟» گفت: «ما همیشه نگران این احتمال هستیم. آنچه می‌توانم به شما بگویم این است که بازرسان ما در ایران از سوی دولت ایران مطلع شدند که یکشنبه [۲۸ فروردین‌ماه]، تمامی تأسیسات هسته‌ای که بازرسان ما هر روز در حال بازرسی هستند، به دلیل ملاحظات امنیتی بسته خواهند ماند.»

اگرچه این تأسیسات روز دوشنبه باز شدند، اما گروسی تصمیم گرفت بازرسان این آژانس را تا روز سه‌شنبه برنگرداند و قول داد که تشدید تنش‌ها بین اسرائیل و ایران «تأثیری بر فعالیت بازرسان آژانس نداشته است».

👈مطالب بیشتر در کیهان لندن

وی افزود: «تصمیم گرفتم که اجازه ندهم بازرسان تا زمانی که اوضاع کاملاً آرام نشده است بازگردند.»

رژیم ایران در کمتر از یک شبانه‌روز از شنبه تا صبح یکشنبه بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک به سمت اسرائیل پرتاب کرد که اولین حمله مستقیم جمهوری اسلامی به خاک اسرائیل بود. این اقدام به تلافی کشته شدن هفت سپاهی در حمله به ساختمان مجاور سفارت جمهوری اسلامی در دمشق صورت گرفت.

به گزارش روزنامه «تایمز اسرائیل»، اسرائیل سال‌هاست که رژیم ایران را متهم می‌کند که برای دستیابی به بمب اتمی تلاش می‌کند اما جمهوری اسلامی این ادعا را رد می‌کند.

حکومت ایران، نهادهای امنیتی اسرائیل را عامل ترور عوامل موشکی و هسته‌ای خود از جمله محسن فخری‌زاده می‌داند.

در شرایطی که موضوع نحوه پاسخ اسرائیل به حملات موشکی و پهپادی سپاه پاسداران مطرح است، گفته می‌شود یکی از گزینه‌های اسرائیل حمله به تأسیسات اتمی رژیم ایران است که در گذشته سابقه‌ داشته است.

در دهه‌های گذشته بارها انفجار و خرابکاری‌ و همچنین حملات سایبری باعث اختلال در فعالیت تأسیسات اتمی ایران از جمله در پارچین و نطنز شد.

اینکه اسرائیل به تأسیسات اتمی دشمنان خود نیز حمله نظامی کند دارای سابقه است. در سال ۱۹۸۱ در دوران حکومت صدام حسین، اسرائیل رآکتور اتمی «اوسیراک» در عراق را هدف قرار داد. این کشور در سال ۲۰۱۸ اعتراف کرد که ۱۱ سال قبل از آن یک حمله هوایی فوق محرمانه رآکتور هسته‌ای در سوریه را نیز هدف حملات خود قرار داده است.

برخی تحلیلگران می‌گویند در صورت افزایش فشارهای بین‌المللی به رژیم ایران بعید نیست تهران گزینه رونمایی از سلاح اتمی را انتخاب کند. در همین ارتباط ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی به شبکه «المیادین» گفت، «با هرگونه تجاوز اسرائیل مقابله کرده و به آن پاسخ خواهیم داد... آماده استفاده از سلاح‌هایی هستیم که قبلاً استفاده نکرده‌ایم و برای همه سناریوها برنامه داریم. صهیونیست‌ها منطقی عمل کنند.»



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy