Wednesday, Jun 5, 2024

صفحه نخست » بازگشت حلقه مقداد، مقدادیسم و نقش آن در انتخابات جانشینی رئیسی

موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری، عبارت «حلقه مقداد» که اشاره به داماد «ابراهیم رئیسی» دارد را، بار دیگر مطرح کرده است. «محمد مهدی اسماعیلی»، وزیر ارشاد دولت رئیسی، نامزد این جریان برای انتخابات ریاست‌جمهوری است

احسان مهرابی - ایران وایر

در این میان «محسن منصوری»، معاون اجرایی رئیسی که سودای معاون اولی در دوره بعد را داشت نیز، به‌همراه آنان حامی اسماعیلی است.

1.jpgحضور اسماعیلی در انتخابات ریاست‌جمهوری به این معنا نیست که آنان به تایید صلاحیت و پیروزی او امید دارند، بلکه این اقدام در جهت سهم‌خواهی آنان در دولت آینده انجام شده است.

بازگشت حلقه مقداد با نامزدی اسماعیلی

سایت «رجانیوز» نوشت که شنبه شب و پیرو اعلام تصمیم قطعی «محمد مخبر» برای عدم حضور در انتخابات، جمعی از وزرا و معاونین رییس‌جمهور بر روی حضور محمدمهدی اسماعیلی به‌عنوان گزینه نهایی دولت به اجماع رسیدند. صبح یکشنبه، اسماعیلی با همراهی «میثم نیلی» و محسن منصوری، در وزارت کشور حاضر شد.

این سایت درباره اهمیت این همراهی نوشت که «همراهی هم‌زمان میثم نیلی و محسن منصوری با محمدمهدی اسماعیلی، معنای روشنی برای بدنه انقلابی دارد.»

3.jpgبراساس گزارش‌ها، در مراسم ۱۴خرداد و سالگرد مرگ «روح‌الله خمینی» نیز، بر اساس روایت‌ها، مقداد و میثم نیلی و محسن منصوری به‌همراه محمد مهدی اسماعیلی حضور داشتند تا تاکیدی بر نامزدی او باشد.

پیش از کشته شدن رئیسی و انتخابات ریاست‌جمهوری نقش حلقه مقداد، بارها در فضای سیاسی مطرح و روایت‌های بسیاری از تاثیرگذاری این جریان بر انتصابات و تصمیمات دولت مطرح شده بود.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

برخی نمایندگان مجلس ازجمله «محمو د احمدی بیغش» نیز در صحن علنی مجلس خطاب به رئیسی درباره نقش «مقدادیسم» هشدار داده بودند.

محمود احمدی بیغش، در نطقی خطاب به رئیسی گفته بود: «آن‌گونه که پیداست، در دولت شما نیز پدیده مقدادیسم همان نقش غلطی را ایفا می‌کند که آشناییسم (اشاره به حسام‌الدین آشنا، مشاور روحانی) در دولت روحانی ایفا می‌کرد.»

برخی از مدیران دولت ابراهیم رئیسی که با او به اختلاف خورده و از دولت جدا شدند، گفته‌اند که این جریان رئیسی را اداره می کنند.

حلقه مقداد چیست؟

حلقه مقداد، اشاره به مقداد و میثم نیلی دارد. مقداد نیلی، همسر «ریحانه‌سادات رئیسی»، باوجود اینکه داماد رییس‌جمهور است، ولی از میثم، برادر خود، کمتر در فضای عمومی حضور دارد. او از دانشجویان دانشگاه امام صادق بوده است؛ دانشگاهی که تعدادی از مدیران دولت «محمود احمدی‌نژاد» از آن فارغ‌التحصیل شده‌اند. اسامی ۱۵ تن از فارغ‌التحصیلان دانشگاه امام صادق در پست‌های کلیدی کشور منتشر شده است که سمت‌هایی مانند وزارت کار، اقتصاد، کشور، ریاست بانک مرکزی و سازمان خصوصی‌سازی را در اختیار دارند.

2.jpgاو عضو هیات‌مدیره موسسه فرهنگی قرآن و عترت مکتب امام رضا است؛ موسسه‌ای که از دیگر اعضای هیات‌مدیره آن می‌توان به همسر ابراهیم رئیسی و دختر او اشاره کرد.

در زمان تشکیل کابینه گفته می‌شد که مقداد، رییس دفتر ریاست‌جمهوری خواهد شد؛ اما این اتفاق رخ نداد.

گفته شده که میثم و مقداد نیلی، فرزندان «حسین نیلی احمدآبادی» هستند که در دوره ریاست‌جمهوری «سیدعلی خامنه‌ای» و دولت «میرحسین موسوی»، یک دوره وزیر معادن و فلزات بود؛ اما در دولت بعد رای نیاورد. او در آخرین سِمت خود، مدیریت صنایع الکترونیک سازمان صنایع دفاع را به عهده داشت.

خامنه‌ای از نیلی بسیار تجلیل کرده بود و مشهور بود که پیش از اینکه مقداد داماد رئیسی شود نیز، روابط خوبی با رهبر جمهوری اسلامی داشته‌اند.

میثم نیلی به‌دلیل سردبیری رجا‌نیوز و عضویت در جبهه پایداری، شناخته‌شده‌تر از مقداد است. او همچنین مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی است و سمت‌های مختلفی در صداوسیما و وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی دارد.

میثم نیلی از حامیان «محمود احمدی‌نژاد» در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۴ بود و پس از انتخابات به‌عنوان «مشاور جوان» در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فعالیت پرداخت. او در دولت دهم، به سمت «مدیر کل امور فرهنگی» در وزارت کار منصوب شد.

میثم نیلی سمت‌های مختلفی نیز در صداوسیما و وزارت ارشاد داشته است و در آخرین مورد، برخی سایت‌ها حذف «سروش صحت» از برنامه «کتاب‌باز» را، به میثم نیلی منتسب کرده بودند که دبیر شورای کتاب سازمان صداوسیماست.

میثم نیلی در دفاع از «کاظم صدیقی» به میدان آمده و نوشته بود: «با شکایت‌نامه روشنگر و متن پرهیزکارانه عالم زاهد و روحانی مجاهد، جناب آیت‌الله صدیقی، بازی‌های پشت صحنه بزودی روشن و شفاف خواهد شد.»

«مهدی طائب»، رییس قرارگاه عمار و برادر رییس سازمان اطلاعات سپاه، میثم نیلی را افشاکننده سفر خانواده قالیباف به ترکیه معرفی کرده است.

در فضای مجازی نیر مطرح شد که «مهدی چوپانی»، رابط میثم نیلی و «وحید اشتری»، افشا کننده موضوع سیسمونی‌گیت بوده است.

در انتخابات مجلس نیز، خبری درباره تشکیل جلسه بین «محمدعلی جعفری»، حسین طائب و میثم نیلی و افراد دیگر ازجمله مهدی چوپانی برای تصمیم‌گیری درباره فهرست شورای مرکزی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی، یا همان«امنا» مطرح شده است

همکاری جعفری و حسین طائب خبری عجیب بود، چراکه در فایل صوتی افشا شده از محمدعلی جعفری و معاون اقتصادیش، مشخص می‌شد که او با «محمدباقر قالیباف» و حسین طائب، مسوول اطلاعات سپاه درگیر بوده است. در این بین گروهی معتقدند که طائب نقش دوگانه بازی کرده و از قالیباف نیز حمایت کرده است.

مهدی چوپانی سال ۱۴۰۰ با حکم غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر ابراهیم رئیسی، به سمت «معاون هماهنگی، پیگیری‌های ویژه و خدمات مدیریت دفتر رئیس‌جمهور» منصوب شد. او که با نام «مهدی مجاهد» شناخته می‌شود از دانشجویان دانشگاه امام صادق در دهه ۸۰ است که به‌عنوان مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق فعالیت می‌کرد.

یکی از اقدامات بسیج دانشجویی در کشور در این دوره، فعالیت به نفع احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۴ بود. در این دوره، چوپانی ازجمله نمایندگان بسیج دانشجویی بود که در دیدار با خامنه‌ای سخن می‌گفت و در رسانه‌ها نیز درباره موضوعات مرتبط با فعالیت‌های دانشجویی مصاحبه می‌کرد.

عنوان پایان نامه چوپانی، «آسیب‌شناسی سیاست جنایی تقنینی ایران در مبارزه با جرایم اقتصادی» بود. مشاور پایان‌نامه نیز «غلامرضا مصباحی‌مقدم»، عضو جامعه روحانیت مبارز و نماینده سابق مجلس بوده است. مهدی چوپانی سپس مديركل فرهنگی دانشگاه امام صادق شد.

چوپانی به‌دلیل ریاست بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق، با سازمان اطلاعات سپاه پاسداران نیز رابطه داشته و پس از دانشجویی، در این نهاد استخدام شد.

نام مهدی چوپانی و میثم نیلی پیش‌از این اتفاقات نیز بارها در کنار یکدیگر مطرح شده است. ازجمله پس از تلاش برای حذف «حسین سلاح ورزی» از ریاست اتاق بازرگانی؛ او «ساسان شاه ویسی» را به‌عنوان دبیر اتاق منصوب کرد.

پس‌از آن، مخالفان سلاح ورزی نوشتند که شاه ویسی به برادران نیلی و مهدی چوپانی نزدیک است و سلاح‌ورزی تلاش کرده که با این انتصاب، یک حاشیه امن برای خود ایجاد کند و در ریاست اتاق بازرگانی باقی بماند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy