ایران وایر - «اسماعیل بخشی»، فعال کارگری و زندانی سیاسی سابق، با انتشار توییتی کنایهآمیز در شبکه اجتماعی «ایکس»، به برگزاری انتخابات غیرمنتظره ریاستجمهوری واکنش نشان داد. او در توییت خود به وضعیت متهمان در اتاق بازجویی پرداخته و نوشته است: «در اتاق بازجویی کابل بود، شیلنگ بود، باتوم در رنگهای مختلف هم بود. مامور به نیشخند از متهم بیچاره میپرسید با کدوم بزنم؟ سبز، سیاه یا با آبی؟ شما جای زندانی بینوا، کدام را "انتخاب" میکردید؟»
او در توییتهای دیگری خطاب به کارگران ایران نوشت: «کارگری که میخوای در انتخابات شرکت کنی تا شاید کمی اوضاعت بهتر بشه، هیچ کدام از کاندیدهای انتخابات هرگز به تو حق داشتن و تشکیل تشکل مستقل را نخواهد داد و تو بدون داشتن تشکل مستقل هرگز قدرت چانه زنی و مطالبه گری و گرفتن حقت را نداری. »
آقای بخشی در توییت دیگری افزود: «معلم و کارگر عزیز، مزدبگیران شریف، تکرار راه چنیدن بار رفته خطاست، وقتی برای گرفتن حق تان تجمع اعتراضی برگزار کردید هرکدام از این افراد رئیس جمهور شود برای حل مشکلتان به اولین وزیرش که تماس میگیرد وزیر اطلاعاتش است چماق همان چماق است فریب رنگش را نخورید .»
«اسماعیل بخشی»، فعال کارگری شرکت کشت و صنعت نیشکر «هفتتپه»، پس از آزادی از زندان، اجازه ورود به محل کار را از سوی کارفرما نیافته است. او در روز ۲۴خرداد با شرکت جلسه رسیدگی به شکایت خود از کارفرما که به همین منظور در اداره کار شهرستان شوش برگزار شد، شرکت کرد. موضوع شکایت این فعال کارگری، «جلوگیری از ورود او به محل کار» بوده است.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
در زمان بازداشت اسماعیل بخشی، مسوولان وزارت کار گفتند که بهدلیل امنیتی بودن پرونده، او نمیتوانند موضوع را پیگیری کنند. ولی در همزمان گزارشهایی مبنیبر ضربوشتم و شکنجه آقای بخشی منتشر شد. اگرچه دادستان شوش موضوع شکنجه آقای بخشی در زمان بازداشت را رد کرده بود، اما این فعال کارگری پس از آزادی با نوشتن یادداشتی در اینستاگرام خود، بهصراحت خبر داد: «در دوره بازداشت چنان مورد ضربوشتم و شکنجه قرار گرفتم که تا ۷۲ ساعت در سلولم از جایم نمیتوانستم تکان بخورم. آنقدر زده بودند که حتی از تاب درد، خوابیدن هم برایم زجر آور بود.»
اعترافات اجباری
بهدنبال پخش ویدیوی اعترافات اجباری «سپیده قلیان» و «اسماعیل بخشی» پس از بازداشت آنها در جریان اعتراضات کارگران شرکت نیشکر «هفتتپه» در سال ۱۳۹۷، خانم قلیان از حضور «آمنه سادات ذبیحپور» در مراحل بازجویی خود خبر داده بود.
او در ادامه از رییس سازمان صداوسیما و سردبیر بخش خبری «۲۰:۳۰» و «آمنه سادات ذبیحپور» بهدلیل تهیه و پخش این اعترافات اجباری شکایت کرد، اما این شکایت تنها ساعاتی پس از تشکیل این پرونده، از سوی دستگاه قضایی مختومه اعلام شد. اما پساز آن، آمنهسادات ذبیحپور که در میان مخالفان جمهوری اسلامی به «بازجو-خبرنگار» مشهور شده است، بهدلیل انتشار رشته توییتی که «سپیده قلیان» از حضور او در بازجوییها منتشر کرده بود، شکایت کرد.
آقای بخشی هم در بخش دیگری از گزارش وضعیت بازداشت خود، با اعلام اینکه: «شکنجهگران خود را سرباز گمنام امام زمان مینامیدند، اما به بنده و خانم قلیان انواع و اقسام فحشهای رکیک جنسی میدادند و ایشان را هم کتک میزدند» گفته بود: «برای من از شکنجه جسمی بدتر، شکنجههای روانی بود.» آقای بخشی در ادامه یادداشت خود از «محمود علوی»، بهعنوان «وزیر اطلاعات و یک روحانی مذهبی» پرسیده بود: «از نظر اخلاقی، حقوقبشری و بهخصوص دین اسلام، حکم شکنجه یک بازداشتی چیست؟ آیا رواست؟ اگر رواست به چه میزان؟»
شنود مکالمات تلفنی
«اسماعیل بخشی» در ادامه یادداشت خود تاکید کرده بود: «مهمتر از شکنجههای جسمی و روحی، بحث "شنود مکالمات تلفنی" او و خانوادهام از سوی دستگاه اطلاعاتی بوده و بازجوی من با اشاره به اینکه از مدتها قبل تماسهای تلفنیاش شنود میشده، گفت: «ما از همه چیز تو خبر داریم، حتی میدانیم همسرت چند بار بهخاطر مبارزات تو، با تو دعوا کرده است.»
او از وزیر اطلاعات دولت «حسن روحانی» پرسیده بود: «آیا شنود خصوصیترین مکالمات انسانها، از نظر اخلاقی، حقوقبشری و دین اسلام رواست؟ به چه حقی مکالمات تلفنی خصوصی بنده و همسر عزیزم را دستگاه اطلاعاتی شما باید شنود کند؟» آقای بخشی در پایان گزارشی که از وضعیت بازداشت خود منتشر کرده، از محمود علوی خواسته بود تا در یک مناظره تلویزیونی، به این موارد پاسخ گوید.
نامزد اصلاحطلبان: من ذوب در ولایتم!