Saturday, Jun 22, 2024

صفحه نخست » در انتخابات می‌مانم تا تو رییس جمهور نشوی! سومین مناظره نامزدهای انتخابات

sevom2.jpgسایه سنگین حجاب اجباری بر سومین مناظره کاندیداهای نظام

ایران وایر - سومین مناظره نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، شامگاه جمعه اول تیر با محوریت فرهنگ آغاز شد. «حجاب اجباری» و سرکوب زنان ایرانی از موضوعاتی که کاندیداهای انتخابات تلاش دارند نسبت خود را با آن تعیین کنند.

بر اساس گزارش ایرنا، محورهای اصلی و فرعی در اختیار نامزدها قرار گرفته است تا بتوانند با آمادگی در مناظره حاضر شوند.

«اعتراضات و تفاوت آن با اغتشاشات»، «حجاب اسلامی»، «سبک زندگی اسلامی»، « جوانان و ازدواج»، «مهدهای کودک ارزان» و «سقط جنین» محورهای سوالاتی است که توسط کارشناسان صدا و سیما از شش نامزد انتخابات پرسیده شده است.

پورمحمدی: عده ای با زبان باتوم در حوزه فرهنگ صحبت می کنند

مصطفی پورمحمدی در آغاز مناظره سوم در پاسخ به سوالاتی درباره سبک زندگی، خانواده و حجاب با اشاره به نقش جدی زنان در انقلاب ۱۳۵۷ و جنگ با عراق، گفت «عده‌ای جای زبان اعتماد و رضایت را با زبان تهدید و باتوم اشتباه گرفته‌اند و جوابشان هم فحش و ناسزا است.»

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

مصطفی پورمحمدی با اشاره به نقش‌های امنیتی خود گفت: «من که در خشن‌ترین نقش‌ها مجبور بودم اشد علی الکفار باشم می‌گویم باید در برابر زنان خاکسار باشیم.»

وی افزود: متاسفانه الان هالیوود و بالیوود، بی تی اس و نتفلیکس سبک زندگی زنان ما را تعیین می‌کنند.

قالیباف: برابری جنسیتی را قبول ندارم

محمدباقر قالیباف نیز در نوبت خود تاکید کرد که «برابری جنسیتی را قبول نداریم اما دنبال عدالت جنسیتی هستیم.» آقای قالیباف گفت بار مواجهه با مشکلات اقتصادی در خانواده‌ها بر دوش زنان و مادران است. او وعده داد که در دولتش زنان مقابل دوراهی کار در خانه یا اشتغال در بیرون از خانه قرار نگیرند.

پزشکیان: برخورد با زنان در خیابان‌ها درست نیست

مسعود پزشکیان در بخش اول سومین مناظره انتخاباتی که با موضوع زنان است، گفت: در خیابان ها، برخوردهایی در خصوص زنان وجود دارد، وقتی هم اعتراض می کنیم، برای مان پرونده سازی می کنند.

وی در ادامه با اشاره تلویحی به ادعاهای پورمحمدی و قالیباف درباره اهمیت زنان در جامعه گفت: اینجور که می گویید باید اوضاع زنان خیلی بهتر می بود.

پزشکیان ادامه داد: برخورد ما با زنان در خیابان‌ها درست نیست.

دفاع زاکانی و قاضی‌زاده هاشمی از حجاب اجباری

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در مناظره سوم انتخابات گفت حجاب دغدغه زنان ایران نیست. او با توصیف زنان به عنوان «بزرگترین سرمایه اجتماعی»، دغدغه آنها را تبعیض در فرصت‌ها دانست.

علیرضا زاکانی هم حجاب اجباری را «شرعی و قانونی» خواند و افزود: «نوع مواجهه با بی‌حجابان جز از طریق احترام و مواجهه قانونی میسر نیست. احترام، احترام و احترام.»

وی افزود: خواهش می‌کنم کاندیداها درباره حجاب صریح صحبت کنند تا مردم بدانند دارند به چه کسی رای می‌دهند.

سعید جلیلی نیز در اظهاراتش گفت «افرادی که با قاتلان در غزه عکس می‌گیرند نگران زنان در ایران می‌شوند چراکه میبینند ایران زنان را کنار نگذاشته و مدلی از آنها را نشان می‌دهد که همه متحیر ماندند، زن نمونه، زن دانشمند.» او مدعی شد «دشمنان» بر موضوع زنان متمرکز شده‌اند، چرا که می‌دانند مساله زنان یک نقطه قوت ایران است.

محمدباقر قالیباف نیز با اشاره به قانون عفاف و حجاب گفت نمی‌توان در این باره «بدون احترام و با تنش و با خشونت» برخورد کرد. آقای قالیباف گفت اتفاقاتی که در جریان برخورد پلیسی با زنان رخ می‌دهد تلخ است و «حتما باید جلویشان را بگیریم.»

دفاع کاندیداها از قطع اینترنت در جریان اعتراضات سراسری

محمد باقر قالیباف، مصطفی پورمحمدی و مسعود پزشکیان در اظهارات خود تصریحا و تلویحا از فیلترینگ اینترنت در جریان اعترضات «زن، زندگی، آزادی» دفاع کرده و آن را اقدامی ضروری دانستند.

محمد باقر قالیباف مدعی شد که در سال ۱۴۰۱ نظام با تهدید امنیتی روبرو شده و در این شرایط قطع اینترنت ضروری بود. وی در عین حال گفت با موضوع فیلترینگ مخالف است، چون خطرات و فساد زیادی به دنبال خواهد داشت.

مصطفی پورمحمدی نیز در اظهاراتش گقت فیلترینک در مقطعی کار درست و قابل دفاعی بود اما استمرار آن نگران کننده است. وی افزود: «محدودیت در اینترنت باعث شده است مافیای وی پی ان به وجود بیاید که هم مخاطره امنیت و هم محدودیت در سرعت ایجاد می کند.»

پورمحمدی به موضوع پیامرسان‌ها نیز اشاره کرد و گفت «خواستیم با یک کشور شرقی شراکت کنیم و یک پیام رسان قوی درست کنیم اما این اتفاق نیفتاد و ما فرصت ها را ازد دست داده ایم و امروز با یکسری مشکلات جدی از فیلترینگ و غیره مواجه هستیم.»

مسعود پزشکیان، نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان در انتخابات هم در مناظره نامزدهای انتخابات با استفاده از عبارت «مداخله» حکومت در دسترسی مردم به اینترنت، از قطع آن در زمان بحران در کشور دفاع کرد.

او گفت: «وقتی در بحران خاصی لازم است مداخله شود، مداخله خواهم کرد.»

وی در عین حال گفت: اگر به ریاست جمهوری برسم، قطع و یقین، این روند فیلترینگ که زندگی مردم را متاثر کرده و مردم را عصبانی می‌کند را تغییر خواهم داد، این چه روندی است که مردم را مجبور می‌کنیم ۲۰۰ هزار تومان پول فیلترشکن بدهند در حالی که قبض تلفن‌شان ۵۰ هزار تومان است.

سعید جلیلی نیز در آغاز صحبت‌هایش درباره اینترنت، اپلیکیشن‌های ایرانی مانند پیامرسان سروش، بله، روبیکا و دیجی‌کالا را ستایش کرد. آقای جلیلی گفت خیلی از پلتفرم‌های ایرانی جایگزین نمونه‌های خارجی شده‌اند.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نیز در سخنانش از «محدودیت‌های فکرنشده» در حوزه اینترنت انتقاد کرد و به عنوان مثال فیلتر شدن ‌گوگل پلی را «مردم آزاری» دانست.

زاکانی خطاب به پزشکیان: در انتخابات می‌مانم تا تو رییس جمهور نشوی!

علیرضا زاکانی در سخنان خود ستادهای انتخاباتی مسعود پزشکیان و مصطفی پورمحمدی را متهم به هماهنگی کرد و گفت: «وقتی ستادهایشان هماهنگ می‌کنند، لااقل طوری کار کنند که آبرویتان را نبرند.»

زاکانی در ادامه پزشکیان را هدف حمله قرار داد و گفت: «آقای پزشکیان آدم خوبی است اما سرش را کلاه می‌گذارند.»

این سخنان زاکانی با واکنش پزشکیان روبرو شد و وی در پرسشی طعنه‌آمیز از زاکانی پرسید: «تا آخر میمانی دیگر؟»

زاکانی در پاسخ به پزشکیان گفت: «حتما می‌مانم و نمی‌گذارم شما رئیس جمهور شوید.»

مجادله پزشکیان و زاکانی در مناظره امشب پس از آن آغاز شد که پزشکیان موضوع حضور حجاب‌بان‌ها در مترو را مطرح کرد و زاکانی در پاسخ وی را به دروغگویی متهم کرد.

این مجادله پس از استراحت کاندیداها و در بخش دوم مناظره نیز ادامه پیدا کرد و پزشکیان در واکنش به اظهارات زاکانی گفت: «اینکه آقای زاکانی گفته نمیگذارم شما رئیس جمهور شوید؛ نشان می دهد یا جای خدا نشسته است یا جای مردم!»

پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش از زیرزمینی شدن هنر در ایران انتقاد کرد و گفت نباید هنرمندان مجبور به ترک کشور شوند. او از جمله هنرمندانی را که اصغر فرهادی را مثال زد و افزود اصغر فرهادی را شما همگی می شناسید که در خارج چه اعتباری برایش قائلند؛ موانع در مقابل این هنرمندان باید برداشته شود.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy