Tuesday, Feb 4, 2025

صفحه نخست » پاداش ۲۵ میلیون دلاری اف‌بی‌آی برای دستگیری ۲ مامور جمهوری اسلامی

fbi.jpgاف‌بی‌آی با انتشار تصاویر دو مقام اطلاعاتی ارشد جمهوری اسلامی که در ربودن رابرت باب لوینسون، شهروند آمریکایی، در سال ۱۳۸۵ دست داشته‌اند، اعلام کرد به هرگونه اطلاعاتی در خصوص این دو نفر و همچنین سرنوشت لوینسون تا ۲۵ میلیون دلار پاداش تعلق خواهد گرفت

ایران اینترنشنال - اف‌بی‌ای سه‌شنبه ۱۶ بهمن در اطلاعیه‌ای نوشت محمد باصری و احمد خزایی که از ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی هستند، در «ربودن، بازداشت و مرگ احتمالی» لوینسون نقش ایفا کرده‌اند.

اف‌بی‌آی از عموم مردم خواست اطلاعات خود را درباره این دو مقام حکومت ایران یا سرنوشت لوینسون با این سازمان به اشتراک بگذارند و از پاداشی تا سقف ۲۵ میلیون دلار بهره‌مند شوند.

۵ میلیون دلار از این جایزه از سوی اف‌بی‌آی و ۲۰ میلیون دلار دیگر آن در چارچوب برنامه «پاداش برای عدالت» وزارت امور خارجه آمریکا تامین خواهد شد.

lewinson.jpg

لوینسون مامور اداره مبارزه با مواد مخدر در اف‌بی‌آی بود که ۱۸ اسفند ۱۳۸۵ پس از پرواز از دبی به کیش، در این جزیره ناپدید شد.

پیش‌تر و در شهریور ۱۴۰۲، خانواده لوینسون از تحریم‌های ایالات متحده علیه وزارت اطلاعات و محمود احمدی‌نژاد، رییس پیشین دولت جمهوری اسلامی، به‌دلیل دست داشتن در «بازداشت‌های غیرقانونی» استقبال کردند و گفتند: «تا زمانی که رژیم ظالم ایران به‌طور کامل پاسخ‌گو نشود، آرام نخواهیم گرفت.»

سانجای ویرمانی، مدیر ویژه بخش ضد تروریسم دفتر اف‌بی‌آی در واشینگتن، ۱۶ بهمن بر «تعهد راسخ» این سازمان برای بازگرداندن لوینسون به خانواده‌اش تاکید کرد.

او افزود تحقیقات اف‌بی‌آی همچنان در حال کشف «سرنخ‌ها و اطلاعات جدید» در پرونده لوینسون است و این سازمان «تمامی گزینه‌ها را برای پاسخگو کردن همه مقام‌های ایرانی مرتبط با ربودن او» به کار خواهد گرفت.

در اطلاعیه اف‌بی‌آی همچنین آمده است که هر چند مقام‌های اطلاعاتی ارشد جمهوری اسلامی دستور ربودن و بازداشت لوینسون را صادر کردند اما حکومت ایران به مدت حدودا ۱۸ سال، از ارائه اطلاعات درباره سرنوشت این شهروند آمریکایی خودداری کرده و حتی با هدایت کارزار انتشار اطلاعات نادرست، کوشیده است از پذیرش مسئولیت شانه خالی کند.

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه پیشین ایالات متحده، اسفند ۱۳۹۹ وعده داد جمهوری اسلامی را برای پاسخ‌گویی درباره سرنوشت لوینسون تحت فشار قرار دهد.

خانواده لوینسون در نهایت در سال ۱۳۹۹ خبر درگذشت او را اعلام کردند.

باصری و خزاعی چه کسانی هستند؟

اف‌بی‌آی در اطلاعیه خود نوشت باصری در «فعالیت‌های ضد جاسوسی در داخل و خارج از ایران و همچنین تحقیقات حساس در ارتباط با مسائل امنیت ملی ایران» مشارکت داشته است.

او همچنین به‌طور مستقیم با مقام‌های اطلاعاتی سایر کشورها برای «ضربه زدن به منافع ایالات متحده» همکاری کرده است.

به گفته اف‌بی‌آی، خزایی نیز در چندین نوبت در راس هیئت‌ وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی برای«ارزیابی اوضاع امنیتی» راهی سایر کشورها شده است.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا پیش‌تر و در دسامبر ۲۰۲۰، باصری و خزایی را در فهرست تحریم‌های خود قرار داده بود.

اطلاعیه اف‌بی‌آی در حالی منتشر می‌شود که در هفته‌های اخیر، گمانه‌زنی‌ها درباره مذاکرات احتمالی میان دولت دونالد ترامپ و حکومت ایران بالا گرفته است.

خانواده لوینسون اسفند ۱۴۰۰ تاکید کردند هر گونه توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی باید شامل آزادی همه گروگان‌های آمریکایی و پاسخ‌گویی تهران درباره سرنوشت لوینسون باشد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy