Sunday, Feb 23, 2025

صفحه نخست » معامله بر سر ایران و اکراین

ak.jpgقدرت به جای قانون!

علی کشتگر - ویژه خبرنامه گویا

نخست نکات مشترک حکومت های پوتین و ترامپ را برمی شمارم:

-هر دو حکومت خواهان تضعیف و حتی فروپاشی اتحادیه اروپا و تبدیل آن به کشورهای جداگانه اند.

- هر دو حکومت علنا و صراحتا از هر راهی که بتوانند به سود جریانات نئوفاشیستی کشورهای اتحادیه اروپا و علیه احزاب دموکرات این کشورها فعالیت می کنند که به موارد متعدد آن نمی پردازم و فقط به دفاع قاطع ایلان ماسک، جی دی وانس و ترامپ از جریانهای نئوفاشیستی آلمان و بریتانیا و مواضع خصمانه آنان علیه احزاب دموکراتیک این دو کشوراشاره می کنم. درفرانسه، اطریش، ایتالیا نیز جریانات راست افراطی مورد حمایت حکومت ترامپ هستند. حکومت پوتین هم از دیرباز از همین جریانات به طرق مختلف "نفوذی ها، رسانه های دروغ پرداز و جعل اخبار علیه چهره ها و رهبران سیاسی دموکرات، و حتی پرداخت پول" حمایت کرده و در انتخابات های این کشورها به نفع جریانات راست افراطی و نئوفاشیستها که همگی با اتحادیه اروپا مخالفند، فعال بوده است.

- مقاومت حماسی اکراین و رهبرش در برابر تجاوز وحشیانه روسیه که زبانزد مردم جهان شده و طبعا مورد حمایت جریانات جمهوریخواه و دموکرات کشورهای اتحادیه اروپا است، اخیرا با کینه توزی علنی ترامپ، معاون او و دست راست اش ایلان ماسک مواجه شده است و حتی ترامپ با تکرار حرف های پوتین، زلنسکی را فاسد، جنگ طلب و دیکتاتور قلمداد کرده و خواستار برکناری او شده است.

پوتین و ترامپ می دانند که ناکامی روسیه در جنگ اکراین موجب تقویت اتحادیه اروپا و تضعیف راست افراطی همدست روسیه در این کشورهاست و برعکس سلطه پوتین بر اکراین اتحادیه اروپا را به شدت متزلزل می کند.

- بنابراین همدستی ترامپ با حکومت پوتین علیه اوکراین و تلاش برای مسلط کردن روسیه بر این کشور امری است حیاتی برای تقویت ایدئولوژی و استراتژی جهانی انترناسیونال نئوفاشیسم.

-دیگر جنبه های ایدئولوژیک مشترک میان حکومت ترامپ و پوتین عبارتند از :

-گرایشهای نژاد پرستانه

-مردسالاری

- دفاع از ارزشهای کهنه و ارتجاعی مسیحیت

-مخالفت با سقط جنین

-خصومت با همجنس گرایی و...

خطرناکترین وجه مشترک ترامپ و پوتین

-شاید بتوان گفت که خطرناکترین وجه مشترک حکومت ترامپ و پوتین برتر دانستن قدرت بر قانون در همه عرصه های بین المللی و داخلی و در نتیجه تلاش برای نابودی نظم جهانی کنونی است. بدین ترتیب ما از این پس شاهد آن خواهیم بود که حکومت آمریکا به زبان زور با همسایگان، با اروپا و با هر دولت دیگری سخن خواهد گفت. (البته فعلا برای چهار سال)و شاید هم (در صورتی که ترامپ در مجلس و سنا اکثریت را از دست بدهد) برای کمتر از دو سال. به هر حال در شرایط کنونی حکومت ترامپ پرچم انترناسیونالیسم، نئوفاشیسم را بلند کرده و با زیر پا گذاشتن نظم و قوانین جهانی، قدرت اقتصادی-نظامی آمریکا را برای پیشبرد اهداف ایدئولوژیک و منافع اقتصادی خود در عرصه بین المللی به کار گرفته است. این مواضع اقتدارگرایانه تا همین حالا پوتین را از گوشه انزوا بیرون آورده و به حکومت او نیروی تازه ای بخشیده و دموکراسیها و قوانین بین المللی را تضعیف کرده است. حکومتهای توتالیتر را در موقعیت حق به جانب قرار داده است و طبعا موجب رشد دوباره گرایشهای ضد آمریکائی می شود.

غافلگیری همگانی

چه کسی پیش بینی می کرد روزی فرا خواهد رسید که خدای دروغ، خدای نفرت از حق و حقیقت، خدای همدست همه فسادها و جنایات زمام امور بزرگترین قدرت اقتصادی و نظامی جهان را در دست گیرد و با همه ارزشها و دستاوردهای خوب بشری از در جنگ درآید؟

چه کسی فکر می کرد که حکومت آمریکا به ولادیمیر پوتین محکوم شده به جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی، ولادیمیر پوتینی که مخالفان خود را درهر کجای دنیا که پیدا کند می کشد، ولادیمیر پوتینی که سالهاست به همسایگان خود تجاوز می کند و بخشی از سرزمینهای آنان را اشغال می کند، ولادیمیر پوتینی که پس از تجاوز به اکراین فرمان کشتار اسرای جنگی داده، هزاران کودک را از والدینشان ربوده و دستش به خون دهها هزار انسان بی گناه اکراینی آلوده است قربانی تجاوز اکراین معرفی می شود و زلنسکی این قهرمان مقاومت علیه تجاوز روسیه، دیکتاتور و جنگ طلب نامیده می شود. چه کسی فکر می کرد رئیس جمهور آمریکا خواهان پیوستن کانادا به آمریکا شود، خواهان تصاحب گرولند شود، پاناما را به اشغال نظامی تهدید کند، خلیج مکزیک را نامی جعلی اعلام کند و نام آن را به خلیج آمریکا تغییر دهد و یا اعلام کند که می خواهد بیش از دو میلیون فلسطینی ساکن غزه را برای همیشه از این سرزمین بیرون کند و باریکه غزه را تصاحب کند و...؟

حالا ترامپ، پوتین، نتانیاهو یکه تاز میدان زورگوئی و تجاوز اند و چه بسا موجب جنگ ها و خونریزی های بیش از پیش شوند.

آیا امیدی هست؟

باید امیدوار بود به این که قدرت دموکراسی قوی تر از نئوفاشیسم باشد که هست. می توان امیدوار بود که آنچه در آمریکا آغاز شده و در بسیاری از دموکراسی های اروپایی در سالهای گذشته روبه رشد بوده و اینک با ظهور حکومت ترامپ خود را محق تر و قوی تر می داند طوفانی است زود گذر و یا چند ساله. طوفانی قوی و بسیار ویرانگر که خرابی های زیادی در جهان به بار می آورد و از رهگذر خود به دموکراسی در سراسر جهان به سود بی قانونی و دیکتاتوری لطمه می زند. اما با مقاومت داخلی و بین المللی سرانجام رو به افول می گذارد. همچنان که حکومتهای هیتلر و موسولینی از میان رفتند و در آلمان و ایتالیا دموکراسی دوباره از خاکستر خود قوی تر از پیش سربر آورد.

معامله بر سر ایران

در بحبوحه این طوفان به احتمال زیاد حکومت پوتین ایران را به ترامپ می فروشد و آن چنان که ترامپ می خواهد رفتار می کند. به این ترتیب بعید نیست که با حمله مشترک اسرائیل و آمریکا تاسیسات هسته ای و ساختارهای اقتصادی و نظامی ایران هدف قرار گیرند. اگر چنین شود احتمال آن که ایران ویران تر شود بیش از آن است که جمهوری اسلامی از میان برود. وقتی جمهوری اسلامی در آستانه نابودی قرار گیرد برای بقای خود همه منافع ملی ایران را مثل همیشه قربانی می کند و با ترامپ معامله خواهد کرد. ترامپ هیچ ارزشی برای حقوق بشر و دموکراسی قائل نیست و از این گونه واژه ها متنفر است. او مایل است با جمهوری اسلامی ضعیف شده و در آستانه فروپاشی به سود منافع و مطامع خود معامله کند. به همین دلیل من به هموطنانی که این روزها شیفتگی خود را به ترامپ و نتانیاهو بیش از هر زمان علنی کرده اند یادآور می شوم که به احتمال زیاد ترامپ امیدهای آنان را ناامید خواهد کرد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy