آیا او سومین هدف در تیراندازی دادگستری بود؟
ایران اینترنشنال - حسینعلی نیری، از قضات بلندپایه قوه قضاییه و عضو «هیات مرگ»، از دنیا رفت. در پیام تسلیت رییس قوه قضاییه آمده که او «مدت قابل توجهی در بستر بیماری بوده» است. دی ماه سال گذشته، در جریان تیراندازی ساختمان دادگستری، گزارش شد علاوه بر کشته شدن دو قاضی، «قاضی سومی» هم مجروح شده است.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، متن پیام تسلیتی را از سوی غلامحسین محسنی اژهای به مناسبت مرگ نیری منتشر کرد.
در این پیام اژهای آمده است که نیری «مدت قابل توجهی را در بستر بیماری و کسالت» گذراند: «قطعا این رنجوری ناشی از سالیان مدید خدمتگزاری به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و دستگاه قضایی [بوده است].»
پیش از این و در ۲۹ دی ماه ۱۴۰۳، در جریان یک تیراندازی در کاخ دادگستری تهران، گزارش شد «سه قاضی دیوان عالی کشور» با تیر جنگی هدف حمله قرار گرفتند که به دنبال آن، محمد مقیسه و علی رازینی کشته شدند.
قوه قضاییه شنبه ۲۹ دی در بیانیهای تایید کرد که رازینی و مقیسه، «دو قاضی خدوم و انقلابی» در تیراندازی کشته شدند.
در گزارشهایی که همان زمان منتشر شد، اعلام شد که یک قاضی دیگر هم مصدوم شده است و ضارب پس از تیراندازی اقدام به خودکشی کرده است.
در آن زمان و در گزارشهای بعدی، نام نیری به عنوان «قاضی سوم» مطرح شد اما برخی مقامات از اساس وجود «قاضی سوم» در این ماجرا را تکذیب کردند.
حسینعلی نیری، متولد سال ۱۳۳۵، از سال ۱۳۶۲ تا سال ۱۳۶۸، با حکم روحالله خمینی، حاکم شرع زندان اوین بود.
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
در همین دوره و بهخصوص در تابستان سال ۶۷، کشتار دستهجمعی زندانیان رخ داد و نیری یکی از اعضای هیاتی بود که زندانیان را به مرگ محکوم میکرد و بعدها به «هیات مرگ» معروف شد.
او از سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۳۹۲، قائم مقام دیوان عالی کشور و از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۴۰۱، رییس دادگاه انتظامی قضات بود.