ایران اینترنشنال - مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، اعلام کرد که روز شنبه گفتوگوهای مستقیمی میان استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا، و یکی از مقامهای ارشد جمهوری اسلامی برگزار خواهد شد.
دیپلماتهای ایرانی و آمریکایی قرار است شنبه برای آغاز گفتگو درباره برنامه هستهای ایران به عمان سفر کنند.
در حالی که ایالات متحده تاکید دارد که مذاکرات با تهران بهطور مستقیم انجام خواهد شد، ایران ادعا کرده که این مذاکرات بهطور غیرمستقیم و با واسطهگری وزیر خارجه عمان خواهد بود.
روبیو پنجشنبه در جریان یک جلسه کابینه آمریکا به ریاست دونالد ترامپ ریاست گفت: «امیدواریم این مذاکرات منجر به صلح شود.»
SecState Marco Rubio on U.S.-Iran talks:
-- Jacob N. Kornbluh (@jacobkornbluh) April 10, 2025
"We hope that will lead to peace.
Trump has "been very clear what Iran is never going to have, that's a nuclear weapon.
"We are hopeful about that." pic.twitter.com/f1iw2ZsedX
او افزود: «ما بهطور واضح گفتهایم که ایران هرگز به سلاح هستهای دست نخواهد یافت، و فکر میکنم این چیزی است که منجر به برگزاری این دیدار شده است.»
نشریه هیل: گفتوگوهای ترامپ با ایران سؤالات بزرگی را در کنگره آمریکا برانگیخته است
نشریه آمریکایی هیل مذاکرات دولت آمریکا با جمهوری اسلامی را «تلاشی پرمخاطره برای متقاعد کردن تهران به کنار گذاشتن بلندپروازیهای هستهایاش» توصیف کرده و نوشته که این تلاش، موجی از پرسشها و نگرانیها را در میان قانونگذاران هر دو حزب در کنگره آمریکا به همراه داشته است. این نشریه نوشت که هنوز مشخص نیست آیا هدف رییسجمهوری کنونی آمریکا محدود کردن تواناییهای هستهای ایران مشابه توافق دوره باراک اوباماست که ترامپ در سال ۲۰۱۸ آن را لغو کرد، یا خواهان نابودی کامل تاسیسات هستهای ایران است.
آگوست فلوگر، نماینده جمهوریخواه از تگزاس گفت هر چیزی کمتر از نابودی کامل برنامه هستهای ایران، قابلقبول نیست. او گفت: «یک تعهد کامل که نه فقط در دوره ترامپ، بلکه در دوران هر رییسجمهور دیگر آمریکا نیز پابرجا باشد؛ تعهدی محکم که قابل راستیآزمایی باشد و شامل برچیده شدن کامل برنامه هستهای ایران باشد.» هیل نوشت که این واقعیت که مذاکرات در حال انجام است، نشان میدهد که فعلا صداهای عملگراتر در اطراف ترامپ، بر جناحهای تندروتر غلبه یافتهاند. با این حال، به نوشته این نشریه، ابهام درباره اهداف نهایی ترامپ، روابط آمریکا با اسرائیل را دچار تنش کرده است. سناتور دموکرات مارک وارنر، عضو ارشد کمیته اطلاعات سنای آمریکا، گفت: «نگرانم که این روند، بهنوعی دور زدن اسرائیل تلقی شود. با توجه به اینکه بیشتر ائتلافهای ما از هم پاشیده، فکر میکنم موقعیت چانهزنی ما در مذاکرات تضعیف شده.»