Wednesday, Apr 16, 2025

صفحه نخست » نیویورک‌تایمز: ترامپ حمله برنامه‌ریزی شده اسرائیل به ایران را متوقف کرد

nytimes.jpgکارزار بمباران گسترده قرار بود از اوایل مه (نیمه اردیبهشت) آغاز شود و بیش از یک هفته ادامه یابد، بمباران باید با حمله به سامانه‌های پدافند هوایی باقی‌مانده در ایران آغاز می‌شد تا راه را برای جنگنده‌های اسرائیلی و هدف قرار دادن سایت‌های هسته‌ای هموار کند

ایندیپندنت فارسی - نیویورک‌تایمز در گزارشی به نقل از منابع ناشناس و مقاماتی که آنها را دولتی معرفی کرده، مدعی شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران که برای ماه آینده برنامه‌ریزی شده بود را باتوجه به در جریان بودن مذاکرات با تهران، متوقف کرد. این گزارش حاکی از آن است که اسرائیل طرح‌هایی را برای حمله در اوایل ماه مه (نیمه اردیبهشت) آماده کرده بود و هدف به عقب راندن فعالیت‌های هسته‌ای ایران به مدت یک سال یا بیشتر بود.

براساس این گزارش، ترامپ در جریان سفر اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به آمریکا، به او گفت که از چنین حمله‌‌ای در حالی که مذاکرات در جریان است، حمایت نمی‌کند. پیش‌تر گزارش شده بود که مقامات دولت ترامپ به‌طور ناگهانی به دولت نتانیاهو اطلاع داده بودند که به سرعت به واشینگتن سفر کند و او گمان می‌کرد موضوع تعرفه‌ها در بین است.

نیویورک‌تایمز ادعا می‌کند که ترامپ با توجه به اختلاف‌نظرها در دولت خود درباره نحوه برخورد با جمهوری اسلامی، تصمیم‌گرفته است دست‌کم فعلا از حمله اسرائیل حمایت نکند. با این حال او به صراحت تاکید کرده است که در صورت شکست مذاکرات با تهران، بمباران در پیش خواهد بود.

کاخ سفید و دفتر نخست‌وزیر اسرائیل هنوز درباره این گزارش اظهارنظر نکرده‌اند. اما نتانیاهو پیش‌تر گفته بود که فقط مدل لیبی، یعنی برچیدن برنامه‌های هسته‌ای ایران با نظارت آمریکا، قابل قبول است.

براساس گزارش نیویورک‌تایمز، اسرائیل گزینه‌های مختلفی را برای حمله در ماه مه بررسی کرد که بسیاری از آن‌ها با مقامات آمریکایی مطرح شد.

نتانیاهو در ابتدا از گزینه‌ای حمایت می‌کرد که ترکیب حملات هوایی و عملیات نیروهای ویژه بود. این طرح نسخه‌ای بسیار بلندپروازانه‌تر از عملیاتی بود که اسرائیل در سپتامبر گذشته اجرا کرد، زمانی که نیروهای اسرائیلی با هلیکوپتر وارد سوریه شدند تا یک پناهگاه زیرزمینی را که برای ساخت موشک‌های حزب‌الله استفاده می‌شد، منهدم کنند.

در آن عملیات، اسرائیل ابتدا با حملات هوایی پست‌های نگهبانی و سایت‌های پدافند هوایی را هدف قرار داد. سپس نیروهای ویژه با طناب به زمین فرود آمدند. این تیم‌ها که به مواد منفجره و سلاح‌های سبک مجهز بودند، وارد تاسیسات زیرزمینی شدند و تجهیزات کلیدی برای ساخت تسلیحات را نابود کردند.

نیویورک‌تایمز می‌نویسد، اما مقامات آمریکایی نگران بودند که تنها برخی از تاسیسات کلیدی جمهوری اسلامی با چنین عملیاتی قابل انهدام باشند. اورانیوم غنی‌شده با درصد بالا که نزدیک به درجه ساخت بمب است، در چندین سایت در سراسر ایران پنهان شده است.

یکی از طرح‌های اسرائیل شامل ترکیب حملات هوایی و یورش نیروهای ویژه به تاسیسات زیرزمینی بود که احتمالا مجموعه‌ به‌شدت محافظت‌شده نطنز را نیز در بر می‌گرفت.

برای موفقیت‌آمیز بودن عملیات، مقامات اسرائیلی خواهان آن بودند که هواپیماهای آمریکایی حملات هوایی انجام دهند تا از نیروهای ویژه در زمین محافظت کنند.

نیویورک‌تایمز می‌نویسد، اما حتی اگر آمریکا همکاری می‌کرد، فرماندهان نظامی اسرائیل می‌گفتند چنین عملیاتی به ماه‌ها برنامه‌ریزی نیاز دارد. این موضوع مشکلاتی ایجاد می‌کرد. با توجه به این‌که ماموریت ژنرال کوریلا در ماه‌های آینده به پایان می‌رسید، مقامات اسرائیلی و آمریکایی می‌خواستند طرحی طراحی کنند که در زمان فرماندهی او قابل اجرا باشد. نیویورک‌تایمز می‌نویسد: نتانیاهو بر عملکرد سریع تاکید دارد.

مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی

پس از کنار گذاشتن ایده عملیات کماندویی، مقامات اسرائیلی و آمریکایی شروع به بررسی طرحی برای یک کارزار بمباران گسترده کردند که قرار بود از اوایل ماه مه آغاز شود و بیش از یک هفته ادامه یابد. اسرائیل در حمله‌ای که سال گذشته انجام داده بود، سامانه‌های پدافند هوایی اس-۳۰۰ ساخت روسیه در ایران را نابود کرده بود. این بمباران باید با حمله به سامانه‌های پدافند هوایی باقی‌مانده آغاز می‌شد تا راه را برای جنگنده‌های اسرائیلی جهت هدف قرار دادن سایت‌های هسته‌ای هموار کند.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که موفقیت حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی به پشتیبانی نظامی آمریکا بستگی دارد.

ایالات متحده در حالی حاضر سیستم‌های دفاع هوایی تاد را در اختیار اسرائیل قرار داده و شش بمب‌افکن رادارگریز سنگرشنکن بی-۲ که قادر به حمله بمب‌های ۱۴ هزار کیلوگرمی هستند را در فاصله نزدیکی از ایران مستقر کرده است.

ناوهای آمریکایی نیز به منطقه اعزام شده‌اند که بسیاری آن را نشانه آمادگی آمریکا برای پشتیبانی از حمله احتمالی اسرائیل می‌دانند.

ترامپ پیش‌تر گفته بود که در صورت شکست مذاکرات، بمباران در پیش خواهد بود.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy