Wednesday, Apr 16, 2025

صفحه نخست » چلومرغ با سوسک، قورمه‌سبزی با مارمولک؛ وضعیت اسف‌بار در دانشگاه‌ها

univservice.jpgاز سوسک و مارمولک تا مگس و خرده‌شیشه، در روزهای گذشته بارها تصاویر غذاهایی که در سلف‌های دانشگاه‌ها برای دانشجویان سرو می‌شود، خبرساز شده است و دانشجویانی را که از غذاهای سلف دانشگاه استفاده می‌کنند، شوکه کرده است

این گزارش در گفتگو با چند دانشگاه در شهرهای مختلف ایران جزییات بیشتر دراین‌باره منتشر می‌کند.

مریم دهکردی - ایران وایر

ماجرا از کجا شروع شد؟

ماجرا از روز ۶اسفند۱۴۰۳ آغاز شد. خبرنامه «امیرکبیر» گزارش داد که در غذای سرو شده در سلف دانشگاه علم و صنعت ایران، یک سر سرنگ استفاده‌شده، پیدا شد.

با تعطیلی دانشگاه‌ها به مناسبت نوروز واکنش‌ها به این گزارش چندان زیاد نبود اما بعد از بازگشایی مجدد دانشگاه‌ها در تاریخ بیستم فروردین۱۴۰۴ دریکی از وعده‌های سرو غذا در سلف دانشگاه کاشان، یکی از دانشجویان در بشقاب برنج، یک مارمولک دید، از آن عکس گرفت و با هشتگ مارمولک پلو آن را به اشتراک گذاشت. سایر دانشجویان پس از مشاهده این صحنه، نسبت به کیفیت و سلامت غذای سلف دانشگاه کاشان اعتراض کردند. با این حال، بر اساس گزارش‌های منتشرشده یکی از مسوولان در پاسخ به اعتراض‌ها با لحنی تمسخرآمیز گفته: «خوبه دیگه، غذای چینی بهتون می‌دیم!»

01.jpg
ویدیوهای منتشرشده نشان می‌دهد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان بعد از شنیدن این پاسخ غیرمسوولانه، دست به اعتصاب غذا زده و با ایجاد صفی ۲۰۰ متری از ظروف غذا در محوطه دانشگاه، اعتراض خود را به این وضعیت اعلام کردند.

ایران‌وایر دریافته که مقامات دانشگاه کرمان پیمانکار غذای سلف دانشگاه را به عنوان مقصر این رویداد معرفی کرده و به دانشجویان وعده داده‌اند که قرارداد طبخ و سرو غذا را با او لغو و با فرد دیگری قرارداد خواهند بست.

۲۴فروردین۱۴۰۴ شورای صنفی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا همدان با انتشار بیانیه‌ای رسمی، نسبت به «وضعیت اسف‌بار، غیرقابل قبول و غیر بهداشتی» سلف دانشگاه اظهار تاسف کرد.

یکی از دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا به ایران‌وایر می‌گوید: «قبل از انتشار بیانیه بچه‌ها در غذای سلف پلاستیک، حشره و کرم دیده بودند و بارها به این موضوع اعتراض شده بود اما در آخرین بار در غذا خرده‌شیشه پیدا شد. اگر دانشجوی بی‌نوا متوجه نشده بود و خرده‌شیشه را بلعیده بود ممکن بود به قیمت جانش تمام شود.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

به گفته این دانشجوی دانشگاه همدان شورای صنفی این دانشگاه تصمیم گرفت بیانیه‌ای رسمی صادر کند: «دانشجوها اغلب چاره‌ای جز استفاده از غذای سلف دانشگاه ندارند خیلی‌ها بودجه کافی برای تهیه غذا از بیرون ندارند و خیلی‌ها هم فرصت ندارند غذا بپزند. استفاده از مواد غذایی فاسد و آلوده، تهدید جدی علیه سلامت ماست و علاوه بر این نقض آشکار حقوق اولیه دانشجوها محسوب می‌شود.»

در بخشی از بیانیه شورای صنفی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا آمده است: «مسوولین دانشگاه! آیا حاضر هستید فرزندانتان از چنین غذایی استفاده کنند؟ آیا جان دانشجویان برای شما هیچ ارزشی دارد؟»

دانشگاه تبریز و کرم زنده در غذای دانشجویان

هنوز جوهر بیانیه شورای صنفی دانشگاه بوعلی سینا خشک نشده بود که دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز دست به اعتراض زدند. یکی از دانشجویان این دانشگاه به ایران‌وایر می‌گوید: «در سلف شهریار دانشگاه علوم پزشکی در غذای بچه‌ها کرم زنده پیدا شد. کیفیت پایین مواد غذایی چیز تازه‌ای نیست اما آخر کرم زنده در چلومرغ؟»

این دانشجو می‌گوید اعتراضات آن‌ها نسبت به بازی کردن با جان و سلامت دانشجویان به‌جایی نرسیده: «مسوولان انکار می‌کنند تا وقتی به آن‌ها ویدیو و عکس نشان دهیم بعد هم تنها اتفاقی که می‌افتد این است که پیمانکار غذا عوض می‌شود تا آب‌ها از آسیاب بیفتد. هیچ اقدام جدی برای بهبود کیفیت غذا و تهیه مواد غذایی رخ نمی‌دهد. اساسا وضعیت رفاهی دانشجویان برای مسوولان کوچک‌ترین اهمیتی ندارد.»

این دانشجو به ایران‌وایر می‌گوید: «شاید فکر کنید قضیه فیصله پیدا کرد اما باور کنید در غذای امروز سلف دانشگاه هم سوسک پیدا شد.»

هم‌زمان با دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشجویان دانشگاه الزهرا در تهران نیز از پیدا شدن مگس و پلاستیک در غذای خود خبر داده و اعتراض خود را با چیدن سینی در محوطه دانشگاه ابراز کردند.

پیش‌تر منابع دانشجویی اعلام کرده بودند که در سال گذشته بیش از ۲۴۰ دانشجو در ایران به دلیل مسمومیت غذایی در مراکز درمانی بستری شدند.

در حالی که تنها شش ماه از مسمومیت غذایی گسترده در میان دانشجویان دانشکده علوم پزشکی شوشتر می‌گذرد، خبر مسمومیت ۲۵ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، زنگ خطر جدی را برای شرایط بهداشت و تغذیه در دانشگاه‌های علوم پزشکی خوزستان به صدا درآورد.

۲۵ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی «جندی شاپور» اهواز در پی مصرف غذای خوابگاه دچار علایم مسمومیت شده و به مراکز درمانی منتقل شدند.

هرچند که تمامی این افراد پس از دریافت درمان‌های سرپایی مرخص شدند، اما نکته تامل‌برانگیز آن است که تاکنون دانشگاه علوم پزشکی اهواز حتی یک اطلاعیه رسمی در این باره روی وبسایت یا کانال‌های اطلاع‌رسانی خود منتشر نکرده است.

این سکوت خبری در شرایطی رخ می‌دهد که سابقه مشابهی در شوشتر وجود دارد و هشدارهای استاندار خوزستان نیز ظاهراً بی‌نتیجه مانده‌اند.

ماجرای شوشتر چه بود؟

شامگاه شنبه، ۴آذر۱۴۰۳، ۴۰ دانشجوی دانشکده علوم پزشکی شوشتر پس از صرف شام در خوابگاه، دچار علایم مسمومیت شدند. در آن حادثه، ۱۵ نفر از دانشجویان بستری شدند و معاون درمان دانشکده، صبح روز بعد از بهبود وضعیت عمومی مسمومان خبر داد.

باوجود حساسیت عمومی و رسانه‌ای، معاونت‌های درمان و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شوشتر از اعلام نتایج آزمایشات و علت دقیق این مسمومیت‌ها خودداری کردند.

پس‌ازآن واقعه، «محمدرضا موالی‌زاده»، استاندار خوزستان و معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، وعده‌هایی برای رسیدگی به شرایط دانشجویان داد. او همچنین، با هشدار به مجموعه دانشگاه‌های استان، خواستار نظارت جدی بر وضعیت تغذیه، بهداشت و خوابگاه‌های دانشجویی شده بود. با این حال، تنها چند ماه بعد، سناریویی مشابه در اهواز تکرار شده که نشانه‌ای روشن از بی‌توجهی به هشدارها و نبود نظارت مؤثر بر عملکرد مراکز خدماتی دانشگاهی است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy