Sunday, Apr 20, 2025

صفحه نخست » نیویورک‌تایمز: نگاه کشورهای عربی به مذاکرات ایران و آمریکا تغییر کرده است

nytimes.jpgایران اینترنشنال - روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی به انعکاس نظر کارشناسان مختلف درباره مذاکرات روز شنبه ایران و آمریکا پرداخت. بر اساس این گزارش کارشناسان معتقدند که نگاه کشورهای عربی خلیج فارس به مذاکرات ایران و آمریکا تغییر کرده است.

کریستین اسمیت دیوان، پژوهشگر ارشد مؤسسه کشورهای خلیج عربی در واشینگتن، به این روزنامه گفت: «ذهنیت سعودی‌ها امروز متفاوت شده است؛ در دوره اوباما، آن‌ها از نزدیکی ایران و آمریکا نگران بودند که مبادا منزوی شوند، اما در دوره ترامپ، از تشدید تنش و تبدیل شدن به هدف حمله نگران‌اند.»

او افزود: «امروز، منافع مذاکره بیشتر از ریسک یک جنگ منطقه‌ای به نظر می‌رسد.»

فیراس مقصاد، مدیر بخش خاورمیانه اندیشکده اوراسیا گروپ نیز تاکید کرد که کشورهای عرب خلیج فارس اکنون بیش از هر زمان دیگر خواهان حفظ وضع موجود و ثبات منطقه‌ای هستند؛ چون تحقق برنامه‌های اقتصادی آن‌ها وابسته به آرامش در منطقه است.

به گفته مقصاد، این کشورها ترجیح می‌دهند فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران از طریق دیپلماسی مهار شود.

از سوی دیگر، صنم وکیل، مدیر برنامه خاورمیانه در اندیشکده چتم هاوس، فاش کرده که ایران پس از دور اول مذاکرات با آمریکا، تماس‌هایی با همتایان منطقه‌ای خود، از جمله بحرین، برقرار کرده تا حمایت منطقه‌ای را جلب کند.

به گفته او، «کشورهای خلیج فارس نه‌تنها از مذاکرات حمایت می‌کنند، بلکه می‌خواهند از هرگونه تنش که به امنیت و اقتصاد آن‌ها آسیب بزند، جلوگیری کنند.»



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy