Thursday, Apr 24, 2025

صفحه نخست » "جنگ با ایران به مراتب پیچیده‌تر از آن خواهد بود که مردم تا به حال دیده‌اند"

rubio.jpgمارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا در اظهار نظری تازه نسبت به تبعات، ابعاد پیش‌بینی نشده و پیچیدگی‌های جنگ با ایران هشدار داد

«من حتی نمی‌دانم آیا ایران بلد است چگونه معامله کند؛ آنها ملاحظات و مسائل سیاسی داخلی خودشان را دارند که باید با آن کنار بیایند. اما ما خواهان دستیابی به راه‌حلی مسالمت‌آمیز هستیم و نمی‌خواهیم به گزینه‌های دیگر متوسل شویم یا حتی در این مقطع درباره آن‌ها گمانه‌زنی کنیم.»

یورونیوز - روبیو تصریح کرد که جنگ احتمالی با ایران می‌تواند «بسیار پیچیده‌تر» و «بغرنج‌تر» از درگیری‌های نظامی باشد که مردم آمریکا پیش‌تر در سال‌های اخیر شاهد آن‌ها بوده‌اند.

وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در مصاحبه‌‌ای با نشریه «فری پرس» که متن آن روز چهارشنبه منتشر شد، گفت: «هرگونه اقدام نظامی در این مقطع در خاورمیانه، چه از سوی ما یا هر کشور دیگری علیه ایران، می‌تواند آتش یک درگیری بسیار گسترده‌تر را شعله‌ور کند.»

آقای روبیو درباره سناریوی فرضی چنین جنگی یادآور شد: «این جنگ از آن نوع اتفاقاتی نخواهد بود که مردم به تماشای آن در تلویزیون عادت کرده‌اند؛ مثل اینکه چند پهپاد ساقط شده‌اند و ما صد نفر از نیروهای دشمن را از بین برده‌ایم یا چیزهایی از این دست؛ این بار اوضاع بسیار پیچیده‌تر خواهد بود.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت رئیس‌جمهور ترامپ مصمم است از ورود به یک درگیری نظامی اجتناب کند و به همین دلیل دستور داده تا مذاکرات هسته‌ای با ایران از سر گرفته شود.

او سپس توضیح داد: «هرگونه درگیری مسلحانه در منطقه بسیار بغرنج‌تر از آن چیزی خواهد بود که مردم به دیدن آن عادت دارند. به همین دلیل رئیس‌جمهور تا این حد به راه‌حل مسالمت‌آمیز و جلوگیری از درگیری مسلحانه پایبند است. هرچند او حق خود را برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای محفوظ می‌داند، اما خواستار صلح است. او بارها این را گفته است؛ به همین دلیل است که ما می‌خواهیم اگر ممکن باشد، به جنگ اوکراین نیز پایان دهیم.»

👈مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

آقای روبیو این اظهارات را در پاسخ به سوالی از سوی خبرنگار فری پرس درباره ادعای تاکر کارلسون، مجری پیشین فاکس نیوز، ایراد کرد.

کارلسون گفته بود که حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران «قطعاً منجر به کشته شدن هزاران آمریکایی در پایگاه‌های سراسر خاورمیانه و تحمیل هزینه‌های میلیارد دلاری برای ایالات متحده خواهد شد... این‌ها حدس و گمان نیستند، بلکه برآوردهای خود پنتاگون است. بمباران ایران جنگی به راه خواهد انداخت و این جنگ، جنگ آمریکا خواهد بود»

مقامات آمریکایی اعلام کردند که در دور دوم مذاکرات هسته‌ای با ایران که شنبه گذشته در رم انجام شد «پیشرفت بسیار خوبی» حاصل شده و قصد دارند پایان این هفته دوباره به گفتگو‌ها ادامه دهند.

روبیو درمصاحبه روز چهارشنبه خود با فری‌پرس گفت که ایالات متحده «هنوز فاصله زیادی تا هرگونه توافق با ایران دارد.»

او ادامه داد: «ما می‌دانیم که این کار دشوار و سخت است. متأسفانه، صلح اغلب همین‌گونه است. اما ما متعهد به دستیابی به نتیجه‌ای مسالمت‌آمیز و قابل قبول برای همه هستیم. شاید هم ممکن نباشد، نمی‌دانیم!»

وی افزود: «من حتی نمی‌دانم آیا ایران بلد است چگونه معامله کند؛ آنها ملاحظات و مسائل سیاسی داخلی خودشان را دارند که باید با آن کنار بیایند. اما ما خواهان دستیابی به راه‌حلی مسالمت‌آمیز هستیم و نمی‌خواهیم به گزینه‌های دیگر متوسل شویم یا حتی در این مقطع درباره آن‌ها گمانه‌زنی کنیم.»

این سخنان در حالی بیان می‌شود که وزیر خارجه آمریکا در تازه‌ترین اظهارات خود بر ممنوعیت غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران تاکید کرده است.

به گفته وزیر خارجه آمریکا، ایران در صورتی که خواهان برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای باشد می‌تواند به جای غنی‌سازی، اورانیوم غنی‌شده را از خارج کشور خریداری و وارد کند.

برخی منابع نیز در همین راستا اعلام کرده‌‌اند که استیو ویتکاف در جریان مذاکرات شنبه گذشته در رم این موضوع را به هیئت ایرانی گوشزد کرده بود.

این در حالیست که تهران غنی‌سازی در داخل را به عنوان خط قرمز مذاکرات جاری با آمریکا تعیین و اعلام کرده است که این «حق مشروع» قابل مذاکره نیست.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy