Saturday, May 10, 2025

صفحه نخست » مورد مهمی در مذاکرات ایران و آمریکا که کمتر کسی به آن اشاره می کند

mozakereh.jpgخط قرمز آمریکا در تضاد ۱۸۰ درجه‌ای با خطوط قرمز جمهوری اسلامی قرار دارد

بقایی: غنی‌سازی در داخل و لغو موثر تحریم‌ها خط قرمز ایران در مذاکرات است

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ادامه غنی‌سازی اورانیوم در داخل کشور و «لغو موثر تحریم‌ها» را خط قرمز جمهوری اسلامی درباره مذاکرات با آمریکا توصیف کرد. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده می‌گوید جمهوری اسلامی ایران باید تاسیسات هسته‌ای خود را کاملا برچیند و اورانیوم با غنای حداکثر ۳.۶۷ را وارد کند.

ویتکاف: خط قرمز ما غنی‌سازی در ایران است، نطنز، فردو و اصفهان باید کامل تعطیل شوند

ایران اینترنشنال - استیو ویتکاف، مشاور ارشد و دستیار رییس‌جمهور آمریکا، در آستانه دور چهارم مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران، در گفت‌وگویی اختصاصی با بریتبارت نیوز گفت: «ما موضع‌مان را روشن کرده‌ایم: ایران نباید بمب داشته باشد. آن‌ها هم گفته‌اند نمی‌خواهند بمب داشته باشند.»

او تاکید کرد:‌ «اگر واقعا چنین باشد، باید همه تاسیسات غنی‌سازی خود را برچینند، سانتریفیوژها را کنار بگذارند، سوخت‌های فعلی را رقیق کرده و به خارج منتقل کنند و برنامه هسته‌ای خود را صرفا در قالب غیرنظامی پی بگیرند، مثل نیروگاه بوشهر.»

ویتکاف تاکید کرد که موضع آمریکا «خط قرمز» دارد: «هیچ برنامه غنی‌سازی در ایران نباید باقی بماند. نطنز، فردو و اصفهان باید به‌طور کامل تعطیل شوند.»

گزارش وال‌استریت ژورنال از طرح ویتکاف:لغو تحریم‌ها و اقدام نظامی به‌شرط برچیدن برنامه اتمی

وال‌استریت ژورنال در گزارشی خبر داد استیو ویتکاف، نماینده ویژه رییس‌جمهوری آمریکا در امور خاورمیانه، به جمهوری اسلامی پیشنهاد کرده که آمریکا در صورت موافقت تهران با برچیدن برنامه هسته‌ای خود و خرید اورانیوم غنی‌شده از آمریکا، تحریم‌ها را لغو و گزینه اقدام نظامی را کنار بگذارد.

وال استریت‌ ژورنال جمعه شب، ۱۹ اردیبهشت، این خبر را در گزارشی درباره عملی نشدن وعده‌های دونالد ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی مبنی بر پایان دادن سریع به جنگ روسیه در اوکراین، جنگ اسرائیل و حماس در غزه و حل مناقشه هسته‌ای با جمهوری اسلامی اعلام کرده است.

این روزنامه در گزارش خود، پس از بررسی مفصل دو بحران جنگ روسیه در اوکراین و جنگ اسرائیل و حماس در غزه، به مذاکرات جمهوری اسلامی و آمریکا پرداخته و سیاست دولت ترامپ در این حوزه را «آمیخته و محل بحث‌های فراوان در داخل آمریکا» خوانده است.

به‌نوشته وال‌استریت ژورنال، ترامپ می‌گوید مذاکرات هسته‌ای با ایران خوب پیش می‌رود. ویتکاف تاکنون سه بار به‌طور غیرمستقیم با طرف‌های ایرانی درباره مهار توسعه هسته‌ای تهران گفت‌وگو کرده و قرار است این آخر هفته چهارمین دیدار را در عمان برگزار کند.

وال‌استریت ژورنال نوشته است: «تاکنون، ایران خواسته سانتریفیوژهای خود را حفظ کند و هیچ نشانه‌ای از برچیدن فعالیت‌های هسته‌ای خود نشان نداده است. موضع مشخصی هم از سوی آمریکا درباره اینکه «برچیدن» دقیقا چه معنایی دارد ارائه نشده است.»

به‌نوشته این روزنامه، ترامپ چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت به خبرنگاران گفت: «ما هنوز در این باره تصمیم نگرفته‌ایم»، در حالی که چند روز پیش به شبکه ان‌بی‌سی گفته بود که فقط «برچیدن کامل» را می‌پذیرد. مقام‌های دولت ترامپ از حجم انتقادهای جمهوری‌خواهان درباره این موضوع غافلگیر شده‌اند.

ترامپ جمهوری اسلامی را تهدید کرده که اگر به محدودیت‌های سختگیرانه درباره فعالیت‌های هسته‌ای خود تن ندهد، اقدام نظامی خواهد کرد، اما هنوز موفق به جلب نظر اکثر متحدانش نشده است.

ژان-نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، در مصاحبه‌ای گفت فرانسه و دیگر کشورها به اقدامات سختگیرانه‌تری علیه تهران نیاز دارند تا توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ که ترامپ از آن خارج شد، اما گزینه نظامی را رد کرد.

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

او گفت: «ما معتقدیم که هیچ راهی جز مسیر دیپلماتیک برای حل مسئله ایران وجود ندارد.»

جنگی که خواب از چشم ترامپ ربوده است

وال‌استریت ژورنال در این گزارش همچنین خبر داده است که دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، هفته گذشته در باشگاهش در فلوریدا، در دیداری با جمعی از حامیان مالی ارشد، پایان دادن به جنگ روسیه در اوکراین را به عنوان دغدغه‌ای رو به افزایش توصیف کرد که شب‌ها خواب را از چشمانش ربوده است.

به‌نوشته این روزنامه، ترامپ که در کارزار انتخاباتی خود بارها گفته بود پس از بازگشت به کاخ سفید به‌سرعت به جنگ روسیه در اوکراین، جنگ اسرائیل و حماس در غزه و مناقشه هسته‌ای با جمهوری اسلامی پایان می‌دهد، به حامیان مالی خود گفته حل این مناقشات سخت‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کرد.

وال‌استریت ژورنال، به‌نقل از افرادی که در این جلسه حضور داشتند، نوشت دونالد ترامپ گفته ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، مذاکره‌کننده‌ای سخت‌گیر است و «همه چیز» را می‌خواهد. اشاره او به اوکراین بود. این سخنان در پاسخ به پرسشی از سوی یکی از حامیان مالی درباره بزرگ‌ترین نگرانی‌های سیاست خارجی ترامپ مطرح شد.

ترامپ همچنین درباره جنگ در غزه گفت که یافتن راه‌حلی برای آن بسیار دشوار است چون «آنها هزار سال است که می‌جنگند.»

وال‌استریت ژورنال یادآوری کرده که ترامپ همواره گفته است که اگر او در کاخ سفید بود هیچ‌یک از این درگیری‌ها آغاز نمی‌شد. او حتی قول داده بود جنگ اوکراین را «در همان روز اول» تمام کند.

این روزنامه سپس افزوده: «اما حالا که بیش از ۱۰۰ روز از آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش می‌گذرد، بدون آنکه هیچ‌یک از این مناقشات به پایان نزدیک‌تر شده باشد، مذاکرات برای توقف برنامه هسته‌ای ایران متوقف شده و یک جنگ تجاری نیز روابط با متحدان را تحت فشار قرار داده است، ترامپ دریافته حل مشکلات جهان بسیار پیچیده‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کرد.»

دن بائر، سفیر پیشین در دولت اوباما که اکنون در بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی فعالیت می‌کند، به وال‌استریت ژورنال گفت: «هیاهو و نمایش جای خود را در مانورهای دیپلماتیک دارند، اما جزییات و کار سخت هم لازم‌اند.»

ترامپ بعدها گفت که درباره پایان دادن سریع به جنگ اوکراین شوخی کرده و هوادارانش می‌دانند که او اغراق کرده است.

کایل هاینز، استاد سیاست خارجی آمریکا در دانشگاه پردو، نیز به وال‌استریت ژورنال گفت: «اگر او بارها و بارها در کارزار انتخاباتی چنین وعده‌هایی نداده بود، انتقاد از او برای عمل نکردن به آنها بی‌انصافی بود. اما او چنین وعده‌هایی داده است.»

آنا کلی، سخنگوی کاخ سفید، به وال‌استریت ژورنال گفت ترامپ و تیمش «با تمرکزی ویژه در حال تلاش برای برقرار کردن صلح در جهان و متوقف کردن اقدامات زیان‌آور بازیگران بد علیه آمریکا و متحدانمان» هستند.

او افزود: «رویکرد آنها موفق بوده است. حوثی‌ها با آتش‌بس موافقت کردند، ۴۷ آمریکایی بازداشت‌شده در خارج به خانه بازگشتند، کشورهای ناتو هزینه‌های دفاعی خود را افزایش داده‌اند، چین بازدارنده شده و ما از همیشه به صلح در جنگ روسیه- اوکراین نزدیک‌تر هستیم.»



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy