Saturday, May 10, 2025

صفحه نخست » مرگ ناگهانی خطر؛ پایان زندگی رپر معروف ایرانی در موسیقی آلمان

xatar.jpg«خطر» جنجالی‌ترین گنگستر رپر ایرانی-آلمانی درگذشت

ایران اینترنشنال - ژیوار حاجبی معروف به «خطر» جنجالی‌ترین رپر آلمان، در سن ۴۳ سالگی درگذشت. دلیل مرگ او هنوز مشخص نیست. رسانه‌های آلمان این هنرمند ایرانی-آلمانی را نخستین گنگستر-رپر این کشور معرفی کرده‌اند.

رسانه‌های آلمان به نقل از نزدیکان «خطر» نوشته‌اند که او پنجشنبه شب در شهر کلن آلمان درگذشت. به گفته روزنامه «بیلد»، مرگ او شوک بزرگی به صحنه موسیقی هیپ هاپ آلمان وارد کرده است.

«خطر» هنرمند کرد ایرانی در سال ۱۹۸۱ در شهر سنندج ایران به دنیا آمد و در چهار سالگی با خانواده‌اش به آلمان مهاجرت کرد. او با همسرش فروه و پنج فرزندش در شهر کلن آلمان زندگی می‌کرد.

نام «خطر» در سال ۲۰۰۹ هنگامی به رسانه‌های آلمان راه یافت که گفته شد او در سرقت یک موتر جواهرات شامل ۱۲۰ کیلوگرام طلا و جواهر به ارزش ۱.۸ میلیون یورو دست داشته است.

خطر پس از این واقعه تحت پیگرد اینترپول قرار گرفت. او پس از فرار به مسکو به عراق رفت اما توسط سرویس مخفی عراق دستگیر و به آلمان مسترد شد.

x2.jpg

او گفته بود که توسط استخبارات عراق شکنجه شد اما جای مخفی طلا و جواهرات را فاش نکرد. «خطر» در زندگی‌نامه خود در این باره نوشته است:‌ «رفقا، من نمی‌دانم طلاها کجاست. دیگه ندارمشان».

این هنرمند الگو و مشوق بسیاری از رپرهای آلمانی مهاجرتبار بوده است. رپرهای مشهوری مانند سیاوش مشهور به «سی‌سی‌او»، کلیم، انو و شندی برخی از این هنرمندانند.

:::

سرقت سینمایی طلا؛ جنجالی‌ترین حاشیه زندگی خطر

دویچه وله - زندگی خطر حاشیه‌های بسیاری داشت. او در جوانی با فروش کپی‌های غیرقانونی فیلم‌های پورنوگرافی و قاچاق مواد مخدر وارد فعالیت‌های غیرقانونی شد. اما شاید جنجالی‌ترین ماجرا، نقش او در سرقت مسلحانه یک محموله طلا در سال ۲۰۰۹ باشد که در سال ۲۰۱۱ به محکومیت او منجر شد.

در این سرقت، "خطر" و سه همدستش با خودرویی مجهز به چراغ‌های پلیس و تابلوی "لطفاً دنبال کنید"، یک حمل‌کننده طلای متعلق به شرکت جواهرات نورنبرگ را در یک بزرگراه متوقف کردند. آن‌ها خود را مأموران پلیس و بازرسان مالیاتی جا زدند، رانندگان را دستبند زده و به منطقه‌ای جنگلی در نزدیکی اودهایم منتقل کردند. سپس با ۱۲۰ کیلوگرم جواهرات و طلا به ارزش تقریبی ۱.۷ میلیون یورو فرار کردند. دادستانی اشتوتگارت این جرم را به دلیل "برنامه‌ریزی پیچیده و انرژی جنایی" سنگین توصیف کرد.

خطر پس از سرقت به اقلیم کردستان عراق گریخت، اما در فوریه ۲۰۱۰ توسط اداره امنیت سلیمانیه بازداشت و به آلمان تحویل داده شد. محاکمه او در اکتبر ۲۰۱۰ در دادگاه منطقه‌ای اشتوتگارت آغاز شد.

در مه ۲۰۱۱، پس از اعتراف کامل، به اتهام سرقت سنگین، آسیب جسمانی خطرناک و سلب آزادی به هشت سال زندان محکوم شد. سه همدست او نیز به حبس‌های مشابهی محکوم شدند. خطر در سال ۲۰۱۴ به دلیل رفتار خوب زودتر آزاد شد، اما محموله سرقتی هرگز یافت نشد.

شاید همین‌ها باعث شد کە فاتح آکین، کارگردان برجسته ترکیەای-آلمانی فیلم زندگی او را بسازد. فیلم "راین‌گولد" (طلای راین) ساختە آکین کە روایتی از زندگی خطر است، در سال ٢٠٢٢ اکران و روی پردە سینماهای آلمان، اتریش و سوئیس رفت.

وجهی کمتر دیده‌شده از زندگی خطر

با وجود حاشیه‌ها، خطر در سال‌های پایانی زندگی‌اش تلاش کرد وجه دیگری از خود به نمایش بگذارد. او درباره اشتباهات گذشته‌اش سخن گفت و خود را نقد کرد.

دوزن تکال، نویسنده و روزنامه‌نگار کرد-آلمانی، در واکنش به مرگ او پرده از بخشی کمتر شناخته‌شده از زندگی ژیوار برداشت و نوشت: «او حامی کردهای ایزدی بود و یتیم‌خانه‌ای برای کودکان ایزدی در عراق ساخته بود.»

👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

او همچنین نوشتە کە ژیوار فرزند یک زن پیشمرگه کُرد بود و او را به عنوان حامی خیزش"ژن، ژیان، ئازادی" معرفی کرده است. او همچنین تاکید کرده کە ژیوار همیشه حامی حقوق اقلیت‌ها بودە است.

زندگی ژیوار همراه با تجربیات تلخ و شیرین زیادی بود؛ جنگ، آوارگی، پناهجویی، زندان، ثروت و محبوبیت. شاید همین چندوجهی بودن شخصیت او بود که برخی را شیفته و برخی را منتقد او کرد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy