Tuesday, Jan 13, 2026

صفحه نخست » گزارش‌های میدانی اعتراضات از پشت دیوار سانسور؛ تانک و تیربار علیه مردم

reportsStreets.jpgویژه خبرنامه گویا در ادامه تشدید سرکوب‌ها و هم‌زمان با قطع گسترده اینترنت، تلفن‌های همراه و حتی خطوط ثابت در ایران، گزارش‌هایی پراکنده اما تکان‌دهنده از شهرهای مختلف به دست رسانه‌های مستقل و مخالف رسیده است؛ گزارش‌هایی که به‌دلیل محاصره اطلاعاتی، تنها از مسیرهای محدود مانند استارلینک یا ارتباط با شاهدان خارج از کشور منتقل شده‌اند.

نخستین روایت، گغته های یک شاهد عینی از مشهد است که از طریق استارلینک ارسال شده و خواسته نامش فاش نشود. او می‌گوید دو شب پیش در حوالی سیدرضی/صیاد شیرازی مشهد، چند تانک‌ در خیابان‌ها دیده شده و «افراد زیادی کشته شدند». به گفته او، یکی از دوستان برادرش به نام «محمد شریفی» هنگام خروج از باشگاه ورزشی در منطقه قاسم‌آباد (مشهد) هدف قرار گرفته و جان باخته است؛ خانواده‌اش پس از سه روز مطلع شده‌اند تا برای تحویل پیکر مراجعه کنند.

این شاهد می‌افزاید که هم‌زمان گزارش‌هایی از تهران نیز به دست می‌رسد که نشان می‌دهد شمار کشتارها بالاست و نیروهای امنیتی از «مهمات و تجهیزات جنگی» استفاده می‌کنند، نه سلاح‌های متعارف کنترل جمعیت.

لینک: ویدئو از تهران (۱) +۱۸

او می‌گوید کودکان و نوجوانان نیز قربانی شده‌اند؛ تا جایی که کارکنان پزشکی قانونی به خانواده‌ها گفته‌اند «نیمی از پیکرهایی که می‌آورند زیر ۱۸ سال هستند» و برخی حتی کودک به معنای واقعی کلمه‌اند.

این شاهد همچنین از انتقال اجساد به کهریزک با وانت خبر می‌دهد و می‌گوید در مواردی پیکرها تحویل داده نمی‌شود. به ادعای او، خانواده دوست برادرش برای دریافت پیکر مجبور به پرداخت «۷۰۰ میلیون تومان» شده‌اند.

دومین گزارش از سوی یک پزشک ایرانی است که کشور را ترک کرده است. او در گفت‌وگویی تفصیلی، از «شدتی باورنکردنی» در سرکوب اعتراضات ۲۰۲۶ سخن می‌گوید. به گفته او، در اصفهان صدای تیراندازی «بی‌سابقه» بوده و شاهدان از استفاده از تیربارهای سنگین دوشکا 38 نصب‌شده بر وانت‌های سپاه پاسداران خبر داده‌اند.

او از تخریب گسترده زیرساخت‌های شهری می‌گوید: «حتی یک چراغ راهنمایی سالم باقی نمانده بود. به گفته او، ساختمان‌های دولتی، کلانتری‌ها و دفاتر شهرداری به‌طور هدفمند آسیب دیده‌اند تا کارکرد حکومت فلج شود.

این پزشک می‌گوید پس از آنکه به نیروهای امنیتی اطمینان داده شد که بابت عملیات سرکوب هیچ‌گونه بازخواست یا مسئولیتی در کار نخواهد بود، سطح خشونت به‌صورت ناگهانی و چشمگیر افزایش یافت. به مردم هشدار داده بودند که «شنبه بیرون نیایید، اگر آمدید مسئولیت جان‌تان با خودتان است»؛ هشداری که به گفته او «کاملاً واقعی بود». حتی رهگذران نیز در امان نبوده‌اند و برای هدف قرار گرفتن «لازم نبود معترض باشید».

او با اشاره به تصاویر پخش‌شده از تلویزیون دولتی گریه پدری بر پیکر فرزندش می‌پرسد در کجای جهان استفاده از آتش خودکار در خیابان مجاز است. به گفته او، حتی در آموزش‌های نظامی نیز شلیک خودکار کلاشینکف در میادین تیر مجاز نیست. پرونده‌های ترومایی بخش اورژانس به‌روشنی نشان می‌دهند که هدف شلیک‌ها کشتن بوده، نه متفرق‌کردن یا مهار معترضان: الگوی شلیک‌ها به‌گونه‌ای بوده که تیر نخست به ناحیه شکم یا سینه اصابت می‌کرد و پس از آن، آتش کور و بی‌هدف به سوی جمعیت گشوده می‌شد.

لینک: ویدئو از تهران (۲) +۱۸

به گفته این پزشک، حجم بالای مجروحان کادر درمان را کاملاً از پا انداخته بود؛ او می‌گوید تنها در یک بازه ۲۴ ساعته بین «۳۰۰ تا ۵۰۰ تماس» دریافت کرده و مردم از ترس شنود، ناچار بودند با زبان و اصطلاحات رمزآلود صحبت کنند. دامنه سنی مجروحان از ۱۶ تا ۷۰ سال بود. در یک شیفت شب، «هشت پیکر با ساچمه‌های شاتگان به صورت» منتقل شدند که چهره‌هایشان غیرقابل شناسایی بود.

در کنار این دو روایت داخلی، تری یینگست، خبرنگار فاکس‌نیوز، در یک گزارش ویدئویی اعلام کرد که امشب با منبعی در اصفهان ارتباط برقرار کرده‌اند. به گفته این منبع، تظاهرات همچنان ادامه دارد و علیه معترضان از «گلوله جنگی» استفاده می‌شود. یینگست تأکید کرد که اطلاعات تکمیلی به‌زودی منتشر خواهد شد.

مجموع این گزارش‌ها در شرایط قطع ارتباطات و سانسور شدید تصویر حکومتی را ترسیم می‌کند که به‌گفته شاهدان و پزشکان، با مردم خود مانند سربازان دشمن در جنگ برخورد می‌کند. ناظران می‌گویند ابعاد خشونت به‌مراتب فراتر از آن چیزی است که تاکنون به‌طور عمومی گزارش شده و استمرار محاصره اطلاعاتی، ارزیابی دقیق شمار قربانیان را دشوارتر کرده است.



Copyright© 1998 - 2026 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie & Privacy Policy