تهران- خبرگزاري كار ايران
استاد دانشگاه علامه طباطبايي و فعال مسائل زنان گفت : روشنفكران مدرنيست با طرح قانونگرايي و تأسيس دولت مدرن كه همسو با سياستهاي جهاني سازي است ، ميتوانند و ممكن است در روند مركزيتگرايي توقف ايجاد كنند .
به گزارش خبرنگار "ايلنا" ، مريم خراساني در سمينار "ايران و تجربه مدرنيته" كه از سوي جامعه فرهنگي دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران برگزار شده بود ، با انتقاد از نظريات مراد فرهادپور و رامين جهانبگلو ، در مورد مدرنيته ، گفت : گويا حاميان مدرنيته در ايران نميدانند كه مدرنيته در ايران چيزي جز گسترش فقر و مشكلات ديگر نيست ، كسي مثل آقاي فرهادپور با دادن صفت "يك ايدئولوژي" به انقلاب ، حضور و وجود ديگر ايدئولوژي ها را ناديده ميگيرد ، ضمن اينكه نسبت به حق ديگراني كه در انقلاب مسالهشان ايدئولوژي نبود ، ناديده ميگيرد ، بويژه اينكه محدود كردن معنويت به دين كار ايدئولوگان مسلط در زمان انقلاب اسلامي بوده است .
وي در بخشي از سخنان خود ، اظهار داشت : چند صدايي شدن جامعه ايراني و به راه افتادن جنبش زنان امكاناتي را در جامعه بوجود آورده است كه در دهه 80 در صورت رواج تأويلهاي خلاقانه و متكي بر معنويات نوين هم ميتوان در مقابل ديدگاههاي ارتجاعي و مدرن ايستاد و هم جامعه را از بيماري مزمن مركزيت گرايانه رهاند .
خراساني تصريح كرد : وقتيكه شاهد فلاكت مردم ، سياست تخريب محيط زيست و نظاير آن هستيم ، چگونه ميتوانيم به سياستهاي نظم نوين جهاني اعتماد كنيم ؟! سياستهاي جهانيسازي حتي در خود كشورهاي اروپايي با مخالفت روبهروست و معتقد هستند كه اين سياستها تنها به نفع كشوري است كه در رأس هرم اقتصاد جهاني است ، ديگر ما كه كشورهاي آسيايي هستيم ، چه بايد بگوييم !
وي در پايان تأكيد كرد : ديد واقع بينانه اين است كه ما تأثير سياستهاي جهانيسازي را هم در غرب و هم در شرق بررسي كنيم .