ديپلماسي شجاعانه و منطقي، ميتواند مشكلات ما را با آمريكا برطرف كند
تهران- خبرگزاري كار ايران
در آستانه نهمين دوره انتخابات رياستجمهوري اسلامي ايران و در حالي كه حدود پنج ماه به برگزاري اين انتخابات مانده است، تلاش نامزدهاي مطرح در اين عرصه به طرح اين پرسش در افكار عمومي منجر شده است كه؛ نامزدهاي انتخابات رياستجمهوري در خصوص نقد دولت فعلي و تقويت نقاط قوتي كه ميتواند به اثرگذاري بيشتر دولت آينده بينجامد، چه پاسخي دارند.
كانديداهاي احتمالي انتخابات رياستجمهوري كه از سوي جريانها و گروههاي مختلف سياسي معرفي شدهاند، به خبرنگاران" ايلنا" پاسخ ميدهند.
گفتوگو: مسيح علينژاد
محسن رضايي از كانديداهاي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ضمن پيش بيني ايجاد تحول در رفتار آمريكاييها در قبال ايران خاطر نشان كرد: چنانچه آمريكا دست از زورگويي در مقابل ايران بردارد و علايم مثبتي در رفتارش پديد آيد، ايران بايد از رفتار جديد آمريكا استقبال كند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در گفت و گو با" ايلنا" در پاسخ به اين سوال كه " كدام بخش از عملكردها و يا رفتارهاي سياسي دولت خاتمي بايد كم رنگ شود تا نقش رئيسجمهوري به عنوان فرد دوم نظام پررنگتر شود و همچنين رئيسجمهوري آينده بايد كدام بخش از عملكرد و يا شاخصه رئيسجمهوري فعلي را تقويت كند تا بتواند سيستم اجرايي كشور كارآمدتر شود"، گفت: حركت در جهت تنش زدايي در عرصه سياست خارجي يكي از اقدامات مثبت دولت آقاي خاتمي به خصوص در سالهاي آغازين هشت سال گذشته بود ولي معتقدم تنشزدايي بايد دوطرفه باشد و تعميق ارتباط سازنده و موثر با قدرت هاي منطقهاي و بينالمللي بايد به طور جدي از سوي دولت آينده پيگيري شود.
وي اضافه كرد: بسياري از مشكلاتي كه براي ايران همواره در عرصه ديپلماسي خارجي پديد ميآيد، از سوي آمريكاييهاست و بهترين راه رفع اين مشكلات و موانع اتخاذ يك ديپلماسي شجاعانه و منطقي در مقابل آنهاست، ايران در عمل امتيازاتي را در پرونده هسته اي و مسايل منطقهاي داده است ولي امتيازات متقابل نگرفته است.
محسن رضايي يادآور شد: در حال حاضر علايم مثبتي از سوي آمريكاييها مبني بر تمايل به رفع مشكلات با ايران ديده نمي شود ولي با توجه به مجموع تحولات منطقه اي و بين المللي گمان ميكنم آمريكاييها مجبور خواهند شد براي رفع مشكلات و موانع رفتار خود را تغيير دهند، آمريكا نه ميتواند با ايران بجنگد و نه ميتواند رفتار زورگويانه و كارشكني خود را ادامه دهد، اگر ما راه تسليم يا ماجراجويي در پيش نگيريم و يك راه ديپلماسي شجاعانه و منطقي و استراتژي روشن را دنبال كنيم، مشكلاتي كه آمريكا براي ايران ايجاد كرده است، برطرف ميشود
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در مجموع عملكرد شخص رئيس جمهوري را طي هشت سال گذشته مثبت ولي دولت ايشان را ضعيف ارزيابي كرد و گفت: آقاي خاتمي فردي دلسوز است اما عدم اقتدار در قبال مخالفين و كارشكنان و ضعف حمايت از نيروهاي كارآمد و طرفدار نظام، بسياري از برنامه هاي وي را ناكام گذاشت.
وي اضافه كرد: من ضمن اين كه تعامل مثبت قوه مجريه با ديگر قوا را ضرورت پيشبرد برنامه هاي دولت مي دانم و در صورت پيروزي در انتخابات نيز مشي تعامل در پيش خواهم گرفت ولي در مقابل كارشكني ها و ايجاد دستاندازها در مقابل برنامه هاي اعلام شده، كوتاه نخواهم آمد.
محسن رضايي خاطر نشان كرد: خط قرمز من تضعيف نظام و سنگ اندازي در مقابل دولت خواهد بود، اگر كساني راه بندان درست كنند با قدرت و اقتدار از آن عبور كرده و هيچ مماشاتي را هم نخواهم پذيرفت، مردم ميتوانند مطمئن باشند كه آنچه به عنوان شعار انتخاباتي ارايه مي شود، پس از انتخاب با اقتدار به اجرا خواهد آمد. اصولا من مانع تراشي در مقابل دولت و قوه مجريه را جلوگيري از ايجاد رابطه بهينه بين دولت - ملت و در جهت خدشه دار كردن رابطه مردم با نظام و رهبري ميدانم.
كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در عين حال گفت: همان اندازه كه" عدم اقتدار" برنامه هاي دولت فعلي را ناكام گذاشت مشي و روش آقاي خاتمي در تحمل شنيدن صداي مخالف، فضاي سياسي كشور را پرنشاط و پويا كرده و به ايجاد بستر مناسب جهت توسعه سياسي كمك كرد.
وي اضافه كرد : اين شاخصه رفتاري آقاي خاتمي بايد تقويت شود و من نيز از تمام ابزارها و امكانات لازم براي گردش افكار و انديشه ها در دانشگاه ها، مطبوعات و احزاب و ديگر مراكز و نهادهاي علمي و مدني استفاده خواهم كرد، البته از هر نوع سوءاستفاده از آزادي ها جلوگيري ميكنم، كاري كه آقاي خاتمي كمتر به آنها بها دادند، سوءاستفاده از آزادي بيشتر از مخالفت با آزادي به مردم سالاري و آزادي آسيب مي زند.
محسن رضايي خاطرنشان كرد: براي اين كه طرح افكار و انديشه هاي مختلف حساسيت برانگيز نشود و از ارايه ديدگاهها تلقي توهين به يك قشر و صنف و يا فكر و انديشه خاصي نشود و همچنين جهت حراست از ارزش هاي ديني و ملي و باورها و سنت ها بايد اخلاق مداري را بين نخبگان ترويج كنيم، من سعي خواهم كرد با روش هاي نرمافزاري و فرهنگ سازي از چالش برانگيز شدن گردش افكار و انديشه ها در فضاي سياسي علمي كشور جلوگيري ميكنم و از طرف ديگر با سوء استفاده از آزادي ها در چارچوب قانون جلوگيري خواهم كرد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: دولت آقاي خاتمي بايد از همان ابتدا به اقتصاد توجه ويژه اي ميكرد، با اين حال در دومين دوره رياست جمهوري ايشان به توسعه اقتصادي بيشتر توجه شد كه از نقاط مثبت پرونده عملكرد ايشان است.