* استراتژي آمريكاييها در حال تغيير است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس سياسي
كانديداي احتمالي رياستجمهوري، گفت: اگر همه جريانها و گروهها اخلاق را در فعاليتهاي انتخاباتي مبنا قرار دهند، انشاءالله شاهد انتخاباتي خوب با مشاركت بالاي مردم خواهيم بود.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي لاريجاني صبح روز دوشنبه براي ديدار با مردم، علما و دانشگاهيان اصفهان وارد اين شهر شد.
وي در پاسخ به سوالي در خصوص ضرورت حضور مردم در راهپيمايي 22 بهمن، با اشاره به آغاز دههي مبارك فجر و تقارن سفر خود به اصفهان با اين روز، گفت: با توجه به مواضع تهديدآميز اخير آمريكا عليه ايران ضرورت دارد همه آحاد ملت در برنامههاي مختلف اين دهه به ويژه در راهپيمايي باشكوه بيست و دوم بهمن حضور يكپارچه و گسترده داشته باشند.
دكتر لاريجاني در مورد ادعاهاي آمريكا عليه ايران، اظهار داشت: محور حرف آنها اين است كه براي ايجاد امنيت در خاورميانه بايد عليه برخي از كشورها اقدام پيشدستانه كنيم، يعني حتي بر اساس پيشفرض صرفا ذهني عليه ديگر كشورها اقدام كنند؛ اين چيزي است كه در روابط عرف و بينالملل به هيچ وجه قابل قبول نيست، زيرا هيچ كشوري نميتواند عليه كشورهاي ديگر با طرح ادعاهاي موهوم اقدام كند.
وي افزود: خود آمريكاييها به خوبي ميدانند كه شرايط ايران با عراق خيلي متفاوت است، چرا كه حكومت عراق زمينگير شده بود و مشروعيت داخلي نداشت، اما ايران كشوري باثبات، قدرتمند و به اعتراف خود آمريكاييها داراي مشروعيت و مقبوليت مردمي است.
وي گفت: هدف آنها از اين تهديدها فشار بر جريان مذاكرات هستهاي است چرا كه وضع آمريكاييها و اروپاييها در محروم كردن ايران از حق مسلم خود در مورد دانش هستهاي، مشترك است.
لاريجاني، همچنين به عقبافتادگي اقتصادي آمريكاييها از اروپا پس از حادثهي 11 سپتامبر اشاره كرد و گفت: در اين مورد خانم رايس، وزير خارجهي آمريكا نيز اعتراف كرد كه اروپا در پي گسترش ارتباط خود با ديگر كشورها رفت، ولي ما تنها به دنبال مسائل امنيتي رفتيم، از اين رو من فكر ميكنم كه استراتژي آمريكاييها در حال تغيير است، آنان عليرغم برخي از تهديدات زباني سعي دارند با ايجاد ارتباط مسالمتآميز عملي با كشورهاي قدرتمند با ايران ارتباطات اقتصادي خود را سامان دهند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، با اشاره به نظرسنجيهاي موجود دربارهي پيشبيني ميزان مشاركت مردم را در انتخابات رياست جمهوري آنرا حدود 50 درصد دانست و بيان داشت: اگر فضاي كشور با رفتارهاي صحيح انتخاباتي احزاب و گروهها، حضور افكار مختلف در رقابت انتخاباتي، رعايت اخلاق انتخاباتي و بهرهمندي عادلانه كانديداها از رسانهها و نيز عدم القاي ياس به مردم همراه شود، اين مشاركت حتما افزايش خواهد يافت.
وي با بيان اينكه در چند سال گذشته برخي از جريانها درصدد القاي ياس به مردم بودند، تصريح كرد: براي اين كه مردم هواي تازهاي تنفس كنند بايد يك فضاي اخلاقي و معقول در كشور به وجود بيايد.