* رييسجمهوري آينده بايد در يك مديريت سيستمي، قدم به قدم به سمت آرمانها حركت كند
تهران- خبرگزاري كار ايران
اعضاي منطقه تهران جبهه مشاركت ايران اسلامي با دكتر مصطفي معين كانديداي اين حزب در نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ديدار كردند.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، در اين نشست مصطفي معين؛ كانديداي جبهه مشاركت ايران اسلامي، سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي و انجمن اسلامي جامعه پزشكي با تأكيد بر اينكه با آگاهي كامل نسبت به شرايط موجود وارد عرصه انتخابات شدهام، اظهار داشت: ميدانم چه خبري است و از يأسها و دلنگرانيها آگاهم، اما در اين شرايط بايد ديد كه تحليل ريشهاي ما از فرصتها, تهديدها, و وظيفه ما چيست؟
وي افزود: من آمدهام كه مسووليتم را انجام دهم چرا كه معتقدم در شرايط سخت گشايش خواهد بود و معتقدم انجام سنجيده وظيفه وقتي به يك گرايش غالب تبديل شود، ميتواند در تغيير شرايط عمومي هم تأثيرگذار باشد.
معين تصريح كرد: معتقدم كه اگر انگيزه و ارزيابي درست باشد, روش و مديريت كار آمد انتخاب شده و سعي شود از همه نيروها استفاده شود، قطعاً موفقيت هم در پي خواهد بود.
وي ادامه داد: حتي اگر فرض شود كه تاييد صلاحيت و يا انتخاب نشوم، اما باز هم اين حضورم ميتواند يك وظيفه ديني و ملي تلقي شود و جامعه ما را به پيش خواهد برد.
وزير سابق علوم تحقيقات و فن آوري با بيان اينكه براي من از اين زاويه فرقي نميكند كه تأييد صلاحيت شوم يا نه و رييسجمهور شوم يا نه، تصريح كرد: اين امر به اين معنا نيست كه با انگيزه و عزم لازم براي پيروزيي در انتخابات نيامدهام.
وي افزود: اگر هم به ظاهر موفق نشوم، نه از مردم طلبكارم و نه شكوهاي به خداوند دارم, من به مسوليتم عمل كرده ام.
معين با تصريح بر اينكه ذهنيت غالب جامعه، هنوز ذهنيتي قهرمانگرايانه است, بنابراين برخي افراد از اين ذهنيت استفاده ميكنند و حرفهايي مي زنند كه تحققناپذير است، ادامه داد: اما رويكرد ما يك رويكرد واقعگرايانه, اخلاقي و علمي است.
كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينكه به اصل سازگاري دين و سياست و اجتماع معتقد هستم، خاطر نشان كرد: سوالاتي كه مطرح است ناشي از يك سري افراطگريها و تنگنظريها و خودمحوريهاست كه با توجه به اينكه تا كنون تجربه حاكميت ديني نداشتهايم به رغم همه ناگواراييها خيلي هم غيرمنتظره نيست.
وي با بيان اينكه در حوزههاي سياست, دين, اقتصاد و فرهنگ در حال گذار به شرايط مناسبتر هستيم، خاطر نشان كرد: در اين شرايط گذار طبيعي است كه مردم به دليل اينكه خواستههايشان انجام نشده است، دچار سرخوردگي شوند، اما بيانگيزگي و انفعال در نخبگان جاي تأمل و سوال دارد.
وي افزود: بپذيريم كه در يك نقل فراگير نخبگان نيز به وظايف خود به طور كامل عمل نكردهاند.
معين تصريح كرد: فردي كه وارد عرصه انتخابات ميشود، بايد شرايط دوران قبل را بدون تعصب و واقع بينانه مورد ارزيابي قرار دهد و سعي كند در يك مديريت سيستمي، قدم به قدم به سمت آرمانها حركت كند.
وي اصليترين مشكل جهان اسلام را مشكل مديريتي دانست و خاطر نشان كرد: بايد نسبت به وضع موجود, فرصتها و تهديدها شناخت علمي و دقيق داشته باشيم و بر اساس يك برنامهريزي دقيق به سمت اهداف و آرمانها حركت كنيم.
كانديداي جبهه مشاركت در نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري توسعه پايدار بر پايه توسعه انساني را با اهميت ارزيابي كرد و گفت: در اين الگوي توسعه اخلاق بايد مد نظر قرار گيرد تا جايي كه مسوولان و حكومت مظهر اخلاق باشند.
معين همچنين توجه به مسائل زنان , جوانان , اقليتها و قوميتها را مورد تأكيد قرار داد.
وي گفت: آنچه اهميت دارد ارتباط مستقيم دولت با نخبگان و مردم است، بنابراين دولت بايد به طور مستقيم و مستمر در روند اداره امور مسائل و مشكلات را به افكار عمومي گزارش دهد .
در اين ديدار دكتر حميد اسماعيلي؛ مسوول منطقه استان تهران جبهه مشاركت وزن منطقه تهران در تحولات سياسي كشور را به دليل اينكه تهران يكي از مراكز نخبگان در كشور است، غير قابل انكار و تعيين كننده دانست .
وي تصريح كرد: شرايط كلي كشور نشان ميدهد كه عليرغم پيشرفتهاي ايجاد شده در حوزههاي سياسي, اجتماعي و رواني جامعه اما به دليل اينكه اين پيشرفتها متناسب با مطالبات اجتماعي مردم نبوده است، به نظر مي رسد كه جامعه و خصوصاً اشخاص نخبه دچار يأس و دلمردگي شدهاند.
اسماعيلي با تصريح بر اينكه به نظر مي رسد براي ايجاد تحول اساسي در وضعيت كنوني جامعه به افراد برجسته و نخبه جامعه از جمله دانشگاهيان و فرهنگيان متوسل شد، خاطر نشان كرد: بنابراين نيازمنديم كه رابطه نزديكي را با اين افراد برجسته برقرار كنيم و تعامل و همفكري سازنده ايجاد نماييم.
شمس سياسي راد؛ نائب رئيس منطقه تهران جبهه مشاركت در اين نشست جمعبندي تجربه دخالت دين در سياست را ضروري دانست و تصريح كرد: به نظر من آنچه كه از دين ميتواند در عرصه سياست به شكل موثري مطرح شود، مقوله اخلاق است كه از اين زاويه به تحقق حقوق ملت منجر ميشود.
وي افزود: تجربه 25 سال گذشته نشان داده است لزوماً حكومت ديني به ديندار شدن جامعه و متدين شدن شهروندان نميانجامد .
اين عضو جبهه مشاركت با اشاره به عدم تحقق مطالبات اصلاح طلبانه مردم در هشت سال گذشته، بيبرنامگي موجود درون جبهه اصلاحات و رهبري اين جبهه را از عوامل عدم تحقق اين مطالبات دانست و بر لزوم پيگيري برنامهها از سوي كساني كه خواهان ادامه راه اصلاحات هستند تاكيد كرد .
سياسي راد تبديل پارادايم تقابل با جامعه جهاني با پاردايم تشنج زاديي از يكسو و عدم موازنه بين اختيارات و پاسخگويي مسوولان را از ديگر مسائل اساسي كه بايد مورد توجه رييسجمهوري آينده قرار بگيرد، دانست.
در ادامه اين نشست آذر منصوري ضرورت پرداختن به چالشهاي پيشروي دولت اصلاحات توسط دكتر معين را جهت وارد شدن به عرصه انتخابات بسيار اثرگذار دانست و اظهار داشت: در حالي كه دو دوره از دولت خاتمي گذشته و ايشان بيان ميكنند كه در ايران رييسجمهوري در حد يك تداركاتچي است، بايد چالشهاي عمده دولت اصلاحات چگونه مي توان برخورد كرد.
وي عدم توزيع عادلانه ثروت و قدرت را از ديگر چالشهاي جامعه كنوني و مواضع پيش روي دولت خاتمي دانست كه بايد مورد توجه دولت آينده قرار بگيرد .
منصوري تمايز برنامه هاي دكتر معين , شناخت طبقات مختلف جامعه و برقراري تعامل مناسب با اين افشار را به عنوان مسائلي كه بايد مورد توجه كانديداي جبهه مشاركت در انتخابات رياست جمهوري قرار گيرد، بيان نمود.
وي با تاكيد بر حضور زنان در ستاد انتخابات دكتر معين خطاب به وي يادآور شد: اينكه چند درصد از زنان در ستاد انتخاباتي شما حضور داشته باشند, نشان مي دهد كه در صورت پيروزي در انتخابات و تشكيل كابينه به چه ميزاني از حضور زنان توانمند در عرصههاي مديريتي استفاده ميكنيد.
زهره آقاجري از اعضاي شوراي مركزي جبهه مشاركت ايران اسلامي در اين نشست يكي از امتيازات ورود دكتر معين به عرصه انتخابات را ايجاد اميد در جامعه دانست و خاطر نشان كرد: مردم خواهان حضور فرد قدرتمندي هستند, فردي كه نوانديش باشد و سخن نو بگويد.
وي با بيان اينكه مردم و جوانان معتقدند كه خاتمي خط قرمزي داشت به نام نظام, تصريح كرد: اكنون اين سوال مطرح است كه خط قرمز دكتر معين كجاست؟
وي افزود: بايد مشخص شود كه اگر زمامي ميان خواسته نظام و يا عدهاي كه خود را نظام ميدانند، تقابل ايجاد شود, خط قرمز معين كجا خواهد بود؟
مهندس داوود ميري از اعضاي منطقه تهران جبهه مشاركت ايران اسلامي نيز در اين نشست , كارآمد كردن سيستم اداري , سياستهاي اقتصادي و دانشگاهي كشور و توجه به مشكلات اقتصادي و اجتماعي عشاير را به عنوان محورهايي كه بايد در برنامههاي دكتر معين مورد توجه قرار گيرد، بيان كرد.
كاظم گلاحمدي؛ مسوول حوزه اسلامشهر جبهه مشاركت ايران اسلامي نيز در اين نشست توجه به مشكلات اجتماعي نظير بيكاري و اعتياد, رسيدگي به بحران مديريتي كشور, كمك به ايجاد تشكل هاي غير دولتي و سازماندهي مردم در بستر نهادهاي مدني توجه به مطالبات قوميتها و تأكيد بر عملگرايي را به عنوان مسائل اساسي كه بايد مورد توجه دكتر معين قرار گيرد، مطرح كرد.
وي تصريح كرد: دكتر معين بايد به اين سوال پاسخ دهد كه اگر تقابلي بين انتصاب وزراء از جانب ايشان و خواسته برخي از مسوولين ايجاد شود, چه اقدامي انجام مي دهد .
مهندس اوسدي از اعضاي منطقه تهران جبهه مشاركت ايران اسلامي نيز در اين نشست خواستار لحاظ كردن توسعه كشاورزي و توسعه روستايي در برنامه دكتر معين شد.
مجتبي بديعي از اعضاي شوراي مركزي جبهه مشاركت ايران اسلامي نيز در اين نشست، اظهار داشت: مخاطب اصلي معين بايد توده مردم باشند, نه نخبگان ,
وي افزود: هيچكس نميتواند نماينده صديقي براي مردم باشد، بنابراين اگر ارتباط مستقيم با توده مردم برقرار نكنيد و تنها با ما نخبگان تعامل برقرار نماييد , بد راهي را انتخاب كردهايد.
وي نگرش سيستميك , مديريت علمي , تدين, منش مردمي و خرد جمعي را وجه تمايز برنامه دكتر معين با سيار كانديداي جبهه اصلاحات دانست.
مجتبي بديعي , برتوجه به اصل عدم تمركز دولت و بوميگرايي, جايگزيني توسعه پايدار به جاي توسعه علمي, توجه به شعار "ايران براي همه ايرانيان" و تعامل با جهان تأكيد كرد.