* استيل زندگي غربي حتي در صداوسيماي جمهوري اسلامي هم وجود دارد
تهران- خبرگزاري كار ايران
"حسن عباسي" گفت: امتياز دادن چند سال گذشته، نهتنها موقعيت ايران را تثبيت نكرده است بلكه از جمهوري اسلامي، كشوري ضعيف ساخته كه نميتواند از منافع خود دفاع كند.
به گزارش خبرنگار سرويس ديپلماتيك خبرگزاري كار ايران ( ايلنا )، اين كارشناس مسائل سياسي كه در دانشكده علوماجتماعي دانشگاهتهران سخن ميگفت، اظهار داشت: بخش اروپايي و آمريكايي غرب، در تاكتيك با هم اختلاف دارند ولي اختلاف استراتژيك ندارند.
وي افزود: فضاي سيطرهاي كه از سوي غرب به بشر تحميل ميشود از يك تعامل سه وجهي به دست آمده است كه اين تعامل شامل "پارادايم غربي"، "مدل جامعه غربي" و "استيل زندگي غربي" است كه هر جامعهاي، اين سه حوزه را همزمان با هم داشته باشد واجد استيلا و سيطره است.
عباسي ادامه داد: پارادايم و مانيفست رايج غرب، چهار حوزه را در خود دارد: 1- سنت، 2- مدرنيته، 3- پستمدرنيته و 4- ترانسمدرنيته و تلقي رايج در جهان امروزه، حركت در اين چهار حوزه است كه كسي نميتواند از آن فرار كند.
وي اضافه كرد: خروجي اومانيسم در حوزه مدل جامعهمدني است و انسانهاي ژاپني، چيني، غربي و ديگر ملتها و كشورها نتوانستهاند مدل ديگري ارائه دهند.
عباسي گفت: سوسياليسم نيز بهعنوان پارادايمي كه مقابل ليبراليسم بود، نشأتگرفته از پارادايم اومانيستي بود و از دل اومانيسم رشد كرده بود.
وي افزود: انقلاب اسلامي براي اولين بار در جهان دو قطبي آن روز كه هر دو قطب آن، اومانيست بودند و اصالت را به بشر ميدادند، سوپر پارادايم خود را برپايه خداگرايي بنا نهاد.
وي افزود: برخلاف پارادايم اومانيستي كه در آن، انسان، محور همه چيز است در پارادايم خداگرايي، انسان، حول محور خداست.
حسن عباسي در ادامه با بيان اينكه منظور از حقوقبشر، پارادايم اومانيستي بشري است كه در كانون توجه قرار گرفته و به علت اينكه دركانون توجه قرار گرفته همه چيز بر او سجده ميكند، گفت: اما در پارادايم خدامحور، انسان، تابع خداست و اول حق خدا مطرح است بعد تكليف بشر و سپس حقبشر.
وي جامعه مدني را بر گرفته از اومانيسم دانست و افزود: در اسلام، جامعه هجري وجود دارد كه پيش درآمد جامعه مهدوي است.
حسن عباسي گفت جامعه هجري به اين معنا است كه انسان در اين جامعه در حال حركت به سوي خداست و از هجر و دوري خدا نگران است.
وي اضافه كرد: چيزي كه از دل "پارادايم" بيرون ميآيد "مدل" جامعه است و چيزي كه از دل "مدل" جامعه بيرون ميآيد، "استيلگ زندگي است. از دل مدل جامعه اسلامي كه جامعه هجري است، استيل زندگي الهي و معنوي بيرون ميآيد.
حسن عباسي با اشاره به اينكه ما در تبيين استيل زندگي اسلامي هنوز كاري نكردهايم، افزود: انقلاب اسلامي از حوزههاي روشنفكري مورد هجوم نيست بلكه چيزي كه انقلاب اسلامي را زمينگير ميكند نداشتن استيل زندگي است.
وي ادامه داد: غرب ديگر ايدئولوژي مدل جامعه صادر نميكند و با روشنفكران حرف نميزند بلكه مخاطب او عوام مردم هستند و "استيل" زندگي را صادر ميكند.
وي با اشاره به اين نكته كه وقتي غرب يك مدل لباس يا مو به وجود ميآورد در تمام جهان، مردم با آن ظاهر، متشخص ميشوند، اضافه كرد: صدور استيل زندگي غربي حتي در جمهوري اسلامي و صداوسيما نيز وجود دارد.
عباسي با تأكيد بر اينكه غرب حاضر نيست حتي يك ذره از استيل زندگي خود دست بكشد، افزود: فرانسه با اينكه ادعاي مهد دموكراسيبودن دارد اما حاضر نيست استيل زندگي ديگري را بپذيرد و حجاب را از سر دختران محصل بيرون ميآورد.
وي تصريح كرد: ما نميتوانيم بگوييم كه استيل زندگي آمريكايي داريم اما به پارادايم خداگرايي معتقديم كه اين نتيجهاي به جز تعارض و تضاد و ازهمپاشيدگي ندارد.
عباسي ادامه داد: به همين دليل است كه در غرب، انقلابي صورت نميگيرد زيرا مدل پارادايم و استيل زندگي آنها با هم منطبق است.
وي با اشاره به اين نكته كه استيل زندگي الهي در هشت سال جنگ در پشت خاكريزها رقم خورده است، افزود: ما هنوز در انقلاب هستيم و وقتي توانستيم استيل زندگي آرماني را مشخص كنيم انقلاب تمام شده است.