تهران- خبرگزاري كار ايران
رييس جمهوري در پيامي به سمينار بين المللي "زن در تاريخ ايران معاصر" تاكيد كرد:در تجربه تاريخي مشروطيت, ايرانيان سنگ بناي جديدي از هويت اجتماعي را نهادند, كه به درستي,"هويت ملي" نام گرفتهاست؛ اين ميراث هويتي, يكي از مهمترين و گرانبهاترين سرمايههاي تاريخي ايرانيان در دنياي امروز است و ترديدي نيست كه اين"ماي" جديد ايراني نه ميتواند و نه بايد بدون زنان معنا شود.
به گزارش ايلنا در اين پيام كه توسط رحمان زاده, استاندار زنجان قرائت شد, آمدهاست: برگزاري سمينار بينالمللي "زن در تاريخ ايران معاصر" را به عنوان اقدامي شايسته و علمي, صميمانه ارج مينهم و از تلاشهاي ارزنده همه استادان,محققان, دانشجويان, كارشناسان و مديران گرانقدر در انجام اين مهم تقدير و تشكر ميكنم.
جاي خوشحالي است كه اين نشست ارزنده علمي حضور و نقش تأثيرگذار زن ايراني را در ميان دو فراز برجسته تاريخي از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامي مورد بررسي قرار دادهاست. روشن است كه در تجربه تاريخي مشروطيت, ايرانيان سنگ بناي جديدي از هويت اجتماعي را نهادند, كه به درستي,"هويت ملي" نام گرفتهاست. اين ميراث هويتي, يكي از مهمترين و گرانبهاترين سرمايههاي تاريخي ايرانيان در دنياي امروز است و ترديدي نيست كه اين"ماي" جديد ايراني نه ميتواند و نه بايد بدون زنان معنا شود.
در تجربه بزرگ انقلاب اسلامي, اسلامِ مردم سالار, پناه امن ملت ايران براي دستيابي به آزادي و استقلال و پيشرفت شد و در اين ميان نيز زن ايراني در تكوين و تعريف,"هويت اسلامي" در جهان جديد توانست استعداد و قابليت خويش را به منصه ظهور برساند. طبيعتاً شناخت و تبيين فرود و فرازهاي تاريخي, فرهنگي, اجتماعي و سياسي كشور و واكاوي نقشهاي شناخته شده يا ناشناخته زنان در روند تحولات گوناگون جامعه است. زنان ايراني هر جا و هر گاه كه امكان بروز تواناييهاي خويش را يافتهاند, در زمره كنشگران فعال همه عرصهها قرار گرفتهاند, اما متأسفانه موقعيتهاي نابرابر و تبعيضآميز نيز در طول تاريخ ما كم نبودهاست, موقعيتهايي كه زن را در قدرت, در جامعه و حتي در خانواده در موقعيتي فرودست قرار ميداده و نميگذاشته است كه گوهر خدايي وجود او شكوفا شود.
خوشبختانه امروز به مدد فهم عادلانه از دين و گسترش انديشه و جنبش اصلاحي, زنان دانا و توانا و فداكار ايراني به سطوح و مدارهاي جديد مسئوليت و مديريت راه يافتهاند. گرچه هنوز تا نيل به موقعيت مطلوب, فاصله هاست, اما يقين دارم با آهنگ رشدي كه اكنون زن مسلمان و ايراني در روند بروز شايستگيهاي خويش يافته, كشور در آستانه برخورداري از منابع و فرصتهاي كم نظيري در توسعه همه جانبه و پايدار قرار گرفته است.اكنون زن ايراني را نه در گذشته, بلكه بايد در حال و فردا شناخت و اين مسئوليت بزرگ انديشمندان و محققان كشور است كه با كاربردي كردن تحقيقات تاريخي,فرهنگي و اجتماعي,فضاي فهم آزاد و نقاد و روزآمد علمي را فراهم كنند و عوامل انجماد فرهنگي, انسداد سياسي و ركود اجتماعي كه زن را به استضعاف ميكشاند, باز شناسند و در جهت رفع آنها بكوشند.
اميدوارم با استمرار تلاشهايي از اين دست, زنان و مردان پژوهنده ما بتوانند راههايي نو در تصميم سازيها و تصميمگيريهاي اجرايي بگشايند. از همه دستگاهها و مراكز دولتي انتظار دارم كه نهادهاي پژوهشي و مدني را در انجام و پيشبرد اين امور مجدانه ياري دهند. همت زنان ارجمند پژوهشگر كه براي نهادمندي مطالعات تاريخي در كشور گامهاي بلندي برداشتهاند و تلاش همه استادان و محققان و ميهمانان عزيز اين نشست را مجدداً پاس ميدارم و از خداوند بزرگ توفيق همگان را مسئلت دارم.
سيد محمد خاتمي
رييس جمهوري اسلامي ايران