انديشههاي پاپ جهانيان را به تحسين او واداشته است
گفتوگوي تمدنها بيش از هر چيز از معبر گفتوگوي اديان ميگذرد
تهران- خبرگزاري كار ايران
حسن يوسفي اشكوري، گفت: بر تمام مسلمانان فرض است از افكار ضد انساني ارتجاعيون و خشونتطلبان منسوب به اسلام تبري جويند، زيرا اين شيوهها با اصول مسلم ديني ناسازگار است.
به گزارش خبرنگار" ايلنا"، حسن يوسفي اشكوري در مراسم بزرگداشت پاپ ژان پل دوم كه عصر ديروز با حضور جمعي از شخصيتهاي سياسي و ملي- مذهبي و سفراي كشورهاي مختلف در حسينيه ارشاد برگزار شد، گفت: پس از حادثه 11 سپتامبر به نظر مي رسد كه خشونت در اشكال مختلف بازگشته است، همچنان بحران خاورميانه و فلسطين ادامه دارد، عراق و افغانستان هم چنان در اشغال است،حكومتهاي استبدادي با ناديده گرفتن حق حاكميت ملي همچنان به حيات خود ادامه مي دهند و حقوق بشر به صورت روزافزون در همه جاي دنيا نقض مي شود و بانيان آن از نقض حقوق بشر ابايي ندارند.
وي تصريح كرد: انديشههاي پاپ در باب صلح بين اقوام، دفاع از دموكراسي در سطح جهان، نقد ليبراليسم و سرمايه داري، پذيرفتن اصل گفتوگو و تفاهم با مذاهب جهان، احياي معنويت بر بنياد دين و اعتراض به ناديده گرفتن حقوق مردم فلسطين از اموري است كه جهانيان را به تحسين او واداشته است.
يوسفي اشكوري با اشاره به ايده گفتوگوي تمدنهاي خاتمي و دلايل ناكامي آن، گفت: با طرح اين گفتوگو به عنوان رئيسجمهوري و كسي كه تصميمگير در اداره امور كشور است و نتوانست گفتوگوي سازنده با دولتهاي متخاصم را به پيش برد و در داخل كشور نيز به جاي گفتوگوي فرهنگي و سياسي، خصومت افزون شد، اما همه اينها دليلي بر نادرست بودن تعامل و گفتوگو از طريق مسالمتآميز نيست.
وي افزود: تأكيد من بر اين است كه گفتوگوي تمدنها بيش از هر چيز از معبر گفتوگوي اديان ميگذرد، متأسفانه مذهب نقش اساسي در جدالهاي خونين داشته است و اديان توحيدي كه در آغاز به مقتضاي رسالت خود جز عدالت، صلح، اخلاق و تامين حقوق اساسي هدفي نداشتهاند و به مرور زمان و به مقتضاي تحولات تاريخي و اجتماعي دين، خصلت زميني و تاريخي پيدا كرده و در ابعاد مختلف پوششي براي تحقق اغراض سياسي، اقتصادي و تأمين منافع دنيوي صاحبان زر و زور شده است.
وي تصريح كرد: در جنگهايي كه صورت گرفته است، ردپاي انگيزهها و اهداف سياسي را در خود ميبينيم و در بسياري موارد روحانيون اديان خود عامل انحراف و سوءاستفاده شدهاند.
اشكوري با بيان اين مطلب كه يكي از راههاي نجات بشريت گفتوگو، تفاهم و تعامل فرهنگهاي موجود در شرق و غرب توسط دولتها و اربابان قدرت است، اظهار داشت: اگر قرار است گفتوگويي صورت گيرد، لاجرم بايد به مذهب توجه كنيم و گفتوگو را از گفتوگوي بين اديان آغاز كنيم كه تكيهگاه تمدن فرهنگ است و دين پرورش دهنده فرهنگ ميباشد و به نوعي مولفههاي فرهنگ يا از درون دين درآمده يا در تعامل با دين است.
وي افزود: با توجه به نقش تعيين كننده اديان در زايش فرهنگها و تمدنها، مفاهيم بين ادياني راهي براي ورود به عرصه ديالوگ بين تمدني خواهد بود و اين گفتوگوها بايد در چهار سطح گفتوگوي درون ديني، گفتوگوي اديان توحيدي با يكديگر، گفتوگوي اديان توحيدي و غيرتوحيدي و گفتوگوي ميان تمام اديان با تمام مكاتب غيرديني و سكولار انجام گيرد.
اشكوري خاطرنشان كرد: بر تمام پيروان اديان توحيدي و ابراهيمي واجب است با نقد تاريخ دين و نقد خشونتهاي مذهبي از پيامبران و آموزههاي آنان اعاده حيثيت كنند.