جمعه 16 اردیبهشت 1384

گزارش کامل هشتمين کنگره سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، ايلنا

معين: نظام غيردموكراتيك براي ايجاد نظم به زور متوسل مي‌‏شود
آقاجري: آزادي استاليني را نمي‌‏توان باور ‌‏كرد
سلامتي: برگزاري انتخابات غيرعادلانه پروژه كانون‌‏هاي اصلي قدرت است

تهران- خبرگزاري كار ايران

هشتمين كنگره سراسري سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، صبح روز پنج‌‏شنبه در سالن اجتماعات وزارت كشور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار "ايلنا"، در مراسم افتتاحيه كنگره سراسري سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي كه با حضور اعضاي اين سازمان و جمعي از اعضاي جبهه مشاركت و اعضاي ستاد انتخاباتي مصطفي معين، در سالن اجتماعات وزارت كشور برگزار شد، محمد سلامتي، هاشم آغاجري، الهه كولايي و مصطفي معين سخنراني كردند.
مصطفي معين: نظام غيردموكراتيك براي ايجاد نظم به زور متوسل مي‌‏شود
كانديداي انتخابات رياست جمهوري، گفت: رويكرد دولت من تحول گرايي است و اين كار بايد به هر حال انجام شود تا يك دولت و مجلس كارآمد به وجود آيد.
مصطفي معين، صبح امروز، در افتتاحيه هشتمين كنگره سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، نظم را مهمترين عامل اداره كشور دانست و اظهارداشت: نظم را مي‌‏توان در سه بخش تقسيم كرد، در مبحث اول آيين نامه‌‏هايي براي ايجاد نظم تنظيم مي‌‏شود، مبحث دوم بحث اجراي قوانين و سومين مبحث، تبيين قوائد نظم است.
وي، تصريح كرد: بحث اول، توسط قانون گذار ايجاد خواهد شد، مبحث دوم توسط سازمان‌‏ها و نهادهاي دولتي اجرا مي‌‏شود و سومين عامل كه مهمترين عامل است، تبيين قوائد نظم و نظارت و اجراي دقيق نظم است.
معين، نظم را مهمترين عامل براي اقتدار و كارآمدي خواند و اظهارداشت: دولت مقتدر، توانايي اجرا و اعمال نظم را دارد و دولتي كه نتواند قوانين را به درستي اجرا كند، مقتدر نيست.
معين، براي نظم در جامعه دو الگو متصور شد و اظهارداشت: به طور كلي براي اجرا و تثبيت نظم دو الگو وجود دارد، يك الگوي نظم جوامع دموكراتيك و دوم الگوي نظم جوامع غيردموكراتيك.
وي، به تبيين اين دو الگو پرداخت و اظهارداشت: الگوي جامعه دموكراتيك بر اساس اراده عمومي و از طريق انتخاب نمايندگان توسط آحاد جامعه تامين مي‌‏شود و در سطح اجرا مردم نقش اساسي دارند، در اين الگو قواعد و نظم اقتدار در كليه امور وجود دارد.
وي، با بيان اين كه الگوي نظم بايد مورد توجه دولت باشد، تصريح كرد: الگوي نظم دموكراتيك از طريق دولت و نهادهاي وابسته در كليه قسمت‌‏ها چه در سياست داخلي و چه در سياست خارجي شكل مي‌‏گيرد.
معين، با تاكيد بر اين كه براي برقراري الگوي نظم بايد فرهنگ دموكراسي شكل بگيرد، اظهارداشت: در جامعه ما به دليل اين كه فرهنگ دموكراسي شكل نگرفته، دموكراسي در يك مسير سنگ لاخ روبه رو است.
وي، در ادامه به تبيين الگوي نظم غير دموكراتيك پرداخت و اظهارداشت: در اين الگوي نظم اراده عمومي در دست مراكز قدرت است، الگوي نظم غير دموكراتيك دولت هم خودش تصميم مي‌‏گيرد و هم قضاوت و هم اجرا مي‌‏كند.
وي، با اشاره به اين كه الگوي نظم غير دموكراتيك پايين‌‏ترين بهره بري را دارد، تصريح كرد: الگوي نظم غيردموكراتيك به دليل فاصله زيادي كه از اراده عمومي دارد، مجبور است براي اجراي نظم به زور متوسل شود.
معين، تصريح كرد: الگوي نظم غيردموكراتيك اقتدار تنها با زور امكان دارد دولتي كه در پي اجراي نظم غيردموكراتيك باشد، در هيچ مقطعي موفق نيست، دولت‌‏هاي عامرانه زماني براي برقراري نظم موفقند كه شرايط پذيرش دموكراتيك را داشته باشند.
معين، نسل سوم را خالي از رسوبات ديكتاتوري گذشته دانست و اظهارداشت: بايد براي نسل سوم چارچوب نظم دموكراتيك از زيربنا به وجود آيد؛ زيرا آنها تجربه‌‏اي كه ما در گذشته داشتيم را ندارند.
وي، با تاكيد بر اين كه نيت دانشجويان در مطالبي كه مطرح مي‌‏كنند پاك است، تصريح كرد: اميدوارم كه بازتاب فعال شدن فضاي دانشگاهي بتواند هفته‌‏هاي آينده در جامعه خودش را نشان دهد.
وي، با اشاره بر اين كه الگوي نظم غير دموكراتيك در دولت عامرانه وجود دارد، اظهارداشت: اين دولت فاقد اقتدار ملي است و اين دولت كه بايد مظهر حاكميت و اقتدار ملي باشد، نمي‌‏تواند در سطح جامعه اقتدار را به وجود آورد و به تشتت در جامعه دامن خواهد زد.
سيد هاشم آقاجري: آزادي استاليني را نمي‌‏توان باور‌‏كرد
سيد هاشم آقاجري، گفت: اصلاح طلبي، تلاش براي آزادي است، اصلاح طلب آزادي را نه فقط براي خود؛ بلكه براي ديگران هم مي‌‏خواهد.
سيد هاشم آقاجري، صبح امروز در افتتاحيه هشتمين كنگره سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، با تاكيد بر فعاليت احزاب سياسي در كشور، گفت: اميدواريم تا احزاب سياسي به دور از هر گونه قيم سالاري و به دور از هر گونه رابطه خداسالاري و بندگي در جامعه بتوانند بر اساس ديدگاه‌‏هاي متنوع و ايدئولوژيك خود و مرام‌‏هاي مختلف، امكان فعاليت آزاد و مسالمت آميز را داشته باشند.
آقاجري، تصريح كرد: آزادي، از حقوق اصلي همه شهروندان و آحاد ملت صرف نظر از مسلك سياسي و مذهبي آنها، جزء اصول اوليه اصلاح طلب دموكراتيك به شمار مي‌‏رود.
وي، با تاكيد بر ضرورت آزادي قلم و بيان، اظهارداشت: در جامعه‌‏اي كه حق سخن گفتن وجود نداشته باشد، نمي‌‏توان آزادي پوپليستي و استاليني را باور كرد، دم از آزادي زد و همچنان شاهد زنداني شدن روزنامه نگاران باشيم.
وي، در پايان با ياد خاطره تمام زندانيان، تصريح‌‏كرد: اميدوارم روزي شاهد آن باشيم كه حتي يك نفر هم به خاطر گفتن و نوشتن در زندان نباشد.
محمد سلامتي: برگزاري انتخابات غيرعادلانه پروژه كانون‌‏هاي اصلي قدرت است
دبيركل سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، گفت: طي سال گذشته عملكرد مجلس هفتم كه از حمايت بلاشرط و بي‌‏دريغ دستگاه تبليغاتي رسمي، رضايت و تاييد كامل مراكز قدرت برخوردار بود، تصوير روشن‌‏تري از ميزان كفايت و كارآمدي اقتدارگرايان را در اداره كشور به نمايش گذاشته است.
محمد سلامتي، صبح امروز در افتتاحيه هشتمين كنگره سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، با اشاره به انتخابات مجلس هفتم و با بيان اين كه اين انتخابات كم سابقه‌‏ترين مظاهر آمريت در دوران پس از انقلاب بوده، گفت: انتخابات مجلس هفتم، انتخاباتي بود كه روساي قواي مجريه و مقننه علنا و صريحا آن را ناعادلانه و با نتايجي از پيش تعيين شده براي اكثريت كرسي‌‏هاي پارلمان اعلام كردند.
وي، تصريح كرد: رضايت و تاييد كانون‌‏هاي رسمي قدرت از رد صلاحيت غير قانوني تعداد زيادي از شايستگان ملت و برگزاري هدايت شده و كنترل شده انتخابات در غياب حدود نيمي از جامعه، آشكارا از جهت گيري اجراي پروژه‌‏اي خبر مي‌‏داد كه به موجب آن كشور بايد به صورت متمركز با مجلس مطيع، قوه قضاييه‌‏اي در اختيار و رييس جمهوري تداركاتچي اداره شود.
وي، با بيان اين كه نتايج انتخابات رياست جمهوري آينده، فصل ديگري از پروژه كانون‌‏هاي رسمي قدرت است، تصريح كرد: سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، در ارزيابي شرايط پس از برگزاري انتخابات غيرعادلانه و غير رقابتي مجلس هفتم، ضمن پيش بيني بروز اختلافات ميان دو بخش اقتدارگرا و عملگراي جبهه ضد اصلاحات، احتمال حل اين اختلاف به نفع بخش عملگرا و سنتي را ضعيف دانست و سمت و سوي تحولات دروني اين جبهه را در جهت تقويت جناح اقتدارگرا و بنيادگرا تحليل كرد.
سلامتي، افزود: در چنين وضعيت محكمي، جبهه ضد اصلاحات به دليل ضعف تئوريك و مهمتر از همه ساختار تمركز گرا، فاقد راهبرد روشن و طرح‌‏ها و برنامه‌‏هاي كارآمد حتي براي حل مشكلات اقتصادي كشور كه شعار اصلي آنهاست، خواهد بود و نفوذ و سلطه باندهاي قدرت و ثروت، اين جناح را از ارايه چهره كارآمد در حل مشكلات اقتصادي ناتوان خواهد ساخت.
وي، با بيان اين كه اقتدارگرايان نه تنها مشكلات معيشتي جامعه را حل نكرده؛ بلكه حجم فعاليت اقتدارگرايان مصروف حوزه‌‏هاي فرهنگي و سياسي شده، اظهارداشت: طرح‌‏هاي غير واقع بينانه مانند طرح لباس ملي، تبليغ و ترويج قشري‌‏ترين تفاسير و برداشت‌‏هاي ديني در آيين‌‏هاي مذهبي، ايجاد ناامني و ناپايداري در حوزه مديريت كشور از طريق استيضاح و تهديد به بركناري، برخورد، سلب آشكار آزادي بيان از طريق فيلترينگ كامل سايت‌‏هاي سياسي و دستگيري غير قانوني كاركنان اين سايت‌‏ها، برجسته‌‏ترين نقاط عملكرد اقتدارگرايان در حوزه فرهنگي و سياسي را تشكيل مي دهد.
وي، با اشاره به از بين رفتن دستاوردهاي ديپلماتيك در اين مدت، تصريح‌‏كرد: اتخاذ مواضع شعاري، متناقض و ضد منافع ملي به ويژه در قبال تحولات اوضاع كشورهاي همسايه، نقض آشكار حقوق و آزادي‌‏هاي شهروندي در داخل و تخريب روابط در عرصه سياست خارجي از طريق موضعگيري‌‏هاي تند و افراطي طي يك سال گذشته، ظرفيت‌‏هاي ايجاد شده توسط جنبش اصلاحي دوم خرداد را مستهلك كرده است.
وي، در خصوص عملكرد سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، اظهارداشت: ما راهبردهاي محتمل و مفروضي را كه نيروهاي سياسي و اجتماعي مي‌‏توانند در قبال شرايط حاكم بر كشور اتخاذ كنند مورد بررسي قرار داديم و تاكيد كرديم كه راهبردهاي معطوب به صبر و انتظار به دليل خصلت تقديرگرايي، حداقل نوعي سكوت و پذيرش سلطه اقتدارگرايان و استبداد طلبان را بر مقدرات و سرنوشت جامعه و كشور توصيه مي‌‏كنند و ذاتا فاقد هر گونه تضميني براي تحقق شرايط مناسب‌‏تر و آينده‌‏اي بهتر از وضع موجود هستند.
وي، در ادامه تصريح كرد: اين گروه از راهبردها نمي‌‏توانند مبناي عمل فعالان سياسي و كساني قرار گيرد كه خود را نسبت به آينده و سرنوشت كشور متعهد و مسوول مي دانند، راهبردهاي راديكال و معطوف به تغيير ماهوي قانون اساسي با استفاده از روش‌‏هاي مسالمت آميز از حد طرح كليت، فراتر نرفته و هيچ راهكار مشخصي را ارايه نمي‌‏دهد.
سلامتي، با انتقاد به راهبردهاي راديكال معطوف به تغيير نظام، تصريح‌‏كرد: با روش‌‏هاي خشونت آميز با حمايت خارجي نيز كه عمدتا از سوي محافل خارج نشين توصيه مي شود، علاوه بر آن كه فاقد طرح و برنامه مشخصي هستند، خارج از چارچوب منافع ملي قرار داشته و اصولا نه ممكن است و نه مفيد.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

وي، ادامه داد: ما ضمن تاكيد بر مشي اصلاح طلبانه، مسالمت آميز و قانوني، تصريح كرديم سازمان علي رغم اين كه قانون اساسي را وحي منزل ندانسته و به وجود ابهام‌‏ها و نارسايي‌‏هاي آن باور دارد، مشكل كنوني نظام و كشور را نه در ساخت حقوقي؛ بلكه در ساخت حقيقي قدرت موجود مي‌‏داند و معتقد است در مرحله جديد، دموكراتيزه كردن اين ساخت بايد كانون اهتمام اصلاح طلبان قرار گيرد و بر اين اساس راهبرد محدود و پاسخگو كردن قدرت را پيشنهاد كرديم.
وي، با اشاره به تحولات هشت سال گذشته كشور، اظهارداشت: جامعه ايران در ادامه مبارزات سياسي- اجتماعي تاريخ معاصر خود با جنبش اصلاحي دوم خرداد وارد مرحله گذار به سوي تثبيت دموكراسي شده و بهترين ويژگي مرحله گذار بي‌‏ثباتي، ناپايداري و احتمال شكل گيري روندهاي معكوس است، هر چند عواملي نظير رشد سطح سواد، افزايش جمعيت باسواد كشور، افزايش جمعيت داراي تحصيلات عالي، گسترش جامعه شهري،‌‏ارتقاي آگاهي‌‏هاي شهروندي و تغييرات جمعيتي و شكل‌‏گيري نيروها و پوشش‌‏هاي جديد اجتماعي، روند تغيير مناسبات اجتماعي سياسي را اجتناب ناپذير ساخته؛ اما اختلال در اين روند و بازگشت شرايط سياسي به شرايط ما قبل گذار، علي‌‏رغم واقعيات اجتماعي و در نتيجه پرهزينه شدن تداوم اين روند امري محتمل است، به ويژه با توجه به تحولات بين الملل و منطقه‌‏اي و آنچه در مناطق همسايه مي‌‏گذرد، اختلال در اين روند مي‌‏تواند حاكميت و مصالح ملي را با تهديدهاي جدي مواجه كند.
وي، نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري را انتخاباتي سرنوشت ساز دانست و گفت: انتخابات رياست جمهوري نهم يكي از عرصه‌‏هاي سرنوشت ساز مصاف ميان نيروهاي طرفدار مردمسالاري و جمهوريت با نيروهاي محافظه كار و اقتدار گرا است. انتخابات رياست جمهوري نهم و نتيجه آن از اين جهت كه سرنوشت جامعه و كشور را در يكي از دو مسير بازگشت به مرحله ما قبل اصلاحات و از كف رفتن دستاوردهاي ارزشمند جنبش اصلاحي در سطح تعاملات سياسي و يا تداوم مرحله گذار به سوي دموكراسي را رقم خواهد زد، يك فرصت تاريخي براي ملت ايران محسوب مي‌‏شود.
سلامتي، در پايان عملكرد اقتدارگرايان را عاملي براي كاهش مشاركت عمومي دانست و اظهارداشت: ترويج روحيه ياس و نااميدي و تقويت گرايش عمومي به ظهور يك منجي مقتدر در چهره‌‏اي جديد از يك سو و ارعاب و تهديد به رد صلاحيت رقبا و وادار ساختن افكار عمومي به پذيريش اين امر كه هيچ امكاني براي تحقق مطالبات قانوني و مشروع آنان وجود ندارد، از سوي ديگر، شيوه‌‏هايي است كه اقتدارگرايان براي تشديد بي‌‏تفاوتي و كاهش مشاركت مردم در انتخابات آينده به كار گرفته‌‏اند.
آقاجري رئيس هشتمين كنگره سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي شد
هشتمين كنگره سراسري سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي كه با حضور مصطفي معين، كانديداي مورد حمايت اين حزب در انتخابات رياست جمهوري، افتتاح شد، با انتخاب هيات رئيسه، وارد دستور كار خود شد.
علي باقري، محسن تركاشوند، ‌‏توفيقي و سليمي به عنوان هيات رييسه و هاشم آقاجري به عنوان رييس هشتمين كنگره سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، انتخاب شدند و پس از آن اصلاح آيين نامه اين سازمان در دستور كار قرار گرفت.
براساس اين گزارش، اصلاح اساس نامه، بررسي عملكرد حزب و تدوين بيانيه پاياني كنگره در دستور كار قرار دارد كه طي جلساتي در عصر امروز و فردا انجام مي‌‏شود.

دنبالک: http://mag.gooya.com/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/22126

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'گزارش کامل هشتمين کنگره سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، ايلنا' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016