تهران- خبرگزاري كار ايران
اظهارات رئيس قوه قضاييه در خصوص مشكلات دستگاه قضايي و انتشار آن در مطبوعات در روز چهاردهم ارديبهشت ماه، اعظم طالقاني؛ دبيركل جامعه اسلامي زنان نامهاي براي وي ارسال كرد.
به گزارش "ايلنا"، در اين نامه آمده است: براي گفتن اين حرفها بسيار دير شده، زيرا اين تصور را در ذهن متبادر ميكند كه چون نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري نزديك است، چنين نقدي از جانب حضرتعالي شنيده ميشود، اگر اعتقاد بر اين بود هنگامي كه بسياري از اتفاقات در سال هاي قبل رخ ميداد، ميتوانست اين انتقادات در آن هنگام انجام شود و امروز جمهوري اسلامي كه در شرايط بسيار حساس تاريخي كه تنگناها و تنشها در سياست خارجي به اوج خود رسيده، تذكرات اساسي را مطرح ميكنيد تا شايد مردم نسبت به قوه قضاييه كه يكي از اركان سه قوه ميباشد و در حفظ صيانت و استحكام سيستمهاي سياسي در اين روزگار نقش بسزايي دارد، اميدوار و دلگرم گردند.
وي در ادامه اين نامه با يادآوري حضور اعتراضي خود در مقابل زندان اوين در مورد مساله پرونده زهرا كاظمي، تصريح كرده است: در آن زمان حرف من اين بود كه وقتي يك نفر بازداشت مي شود و پس از چند روز متاسفانه خبر مرگش به گوش خانوادهاش و مردم ميرسد، چه تأثيري در روح و روان آنها ميگذارد و خانواده هاي زندانيان از جمله مادران و همسرانشان پس از اين واقعه چه روزها و شبهاي هولناكي را بايد تحمل كنند و فاجعه بارتر وقتي است كه بدون هيچ مقدمهاي و به خصوص بدون اين كه كسي مسووليت چنين جنايتي را به عهده گيرد، گفته ميشود خانم زهرا كاظمي در بازداشت كشته شد. از آنجا كه مردم متبلور حضور حضرت حق در تمام شئونات زندگي انسان هستند و شما ميخواهيد به اين مردم خدمت كنيد، بسيار مطلوب بود كه اصل گفتن مشكلات به مردم را از ابتدا رعايت ميكرديد.
طالقاني در ادامه نامه خود با اشاره به اين كه شما در مباحث انتقادي كه داشتيد سه ديدگاه قضايي را مطرح نموديد، آورده است: به هنگامي كه قانون اساسي در مجلس خبرگان تدوين مي شد، آنچه مسلم است ديدگاه سوم مد نظر بوده و شما ميتوانستيد اين ديدگاه را در مسند رياست قوه قضايي آنچنان برنامهريزي كنيد و آموزش دهيد و بر آن تأكيد ورزيد كه امروزه به صورت يك فرهنگ اكثريتي گسترش يافته باشد؛ نه اين كه اقليتي سرنوشت مردم ستم ديده را در دست گيرد و آن كنند كه امروز دريغها و افسوسها از زبان همه جاريست.
advertisement@gooya.com |
|
اي كاش در انتخابات شوراها و مجلس هفتم هم اينگونه نظرتان را اعلام ميكرديد كه ما به طور ميانگين هر سال يك انتخابات برگزار ميكنيم. كيفيت و ويژگيهاي انتخابات ما منحصر به فرد است، چون تكيه آن بر مردم است، شما بايد در اذهان يك سويه نگرها جا ميانداختيد كه شرايط انتخابات در ايران با كشورهاي توسعه يافته بسيار متفاوت است. درآن كشورها مشروعيت نظام بستگي به مردم ندارد اگر 30 الي 40 درصد در انتخابات شركت كنند، سيستم كار خود را ادامه داده و تغييرات اساسي و فروپاشي رخ نميدهد، ولي در اينجا غير از اين است. در تاريخ سياسي ايران شاهديم كه هرگاه مردم دچار يأس و نوميدي شده و چالش بين مردم و حاكميت به وجود آمده، بهترين فرصت براي دخالت نيروهاي خارجي و استعمارگران بوده، تاريخ دگرگوني پس از نهضت مشروطه و نهضت ملي را به خاطر بي تفاوتي مردم دائماً به يادمان ميآورد.